Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » ADRES + TELEFONY / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Cytaty, złote myśli etc
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Książki
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 10:21
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Magdusia napisał:
A na koniec Karol Marks proszony o ostatnie słowa:

- "No, już, wynoście się stąd! Ostatnie słowa są dla głupców którzy nie powiedzieli wystarczająco wiele."

To miałem wczoraj wrzucić razem z tamtym ale uznałem że zrobię to później Rolling Eyes Twisted Evil
Powrót do góry
Zobacz profil autora

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 15:43
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Coz za artysta umiera we mnie (Neron)

Umieram z pomoca zbyt wielu lekarzy (Aleksander Wielki)

O sancta simplicitas! / O swieta naiwnosci! (Jan Hus do wiesniaczki, dokladajacej chrustu do stosu, na ktorym mial splonac)

Nie psuj moich kol (Archimedes do rzymskiego zolnierza, rozdeptujacego jego rysunki)

I ty Brutusie przeciwko mnie (Cezar)

O niebo nie stoje, piekla sie nie boje (Kasper Bekiesz)

Chcialbym podziekowac swojej rodzinie za jej milosc i oddanie. A reszta swiata moze mnie pocalowac w d... (Johnny Frank Garrett, skazany w 1981 za zamordowanie zakonnicy)

Sentencje pochodza z ksiazki Tomasza Basiuka i Pawla Piaseckiego "Prosimy powtarzac. 1000 cytatow na kazda okazje"

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Czw Sie 30, 2007 17:15
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Przekroczmy rzekę i odpocznijmy w cieniu drzew - Thomas Stonewall Jackson

Parafrazując Casanove powiedział bym : Żyłem jak chrześcijanin, umieram jak filozof.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

wojtkowski
WSR Guru
WSR Guru

PostWysłany: Czw Sie 30, 2007 18:43
Temat postu: Gáspár Békés, ur. ok.1520, zm. 1579
Odpowiedz z cytatem

sinar napisał:
O niebo nie stoje, piekla sie nie boje (Kasper Bekiesz)
Niezły gość. Nawet umierając rymował. Poeta wierszokleta. Bo chyba przekład próbuje oddać nie tylko sens, ale i piękno przedśmiertnej wypowiedzi (Question) Ciekawe czy formułkę miał przygotowaną wcześniej czy improwizował.

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Czw Sie 30, 2007 20:35
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Bo każdy człowiek ma trzy życia w sobie jedno, po którym płacze, drugie w którym żyje i stęka, trzecie, którego się spodziewa - Józef Ignacy Kraszewski

Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca - Autor nieznany
Powrót do góry
Zobacz profil autora

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pon Wrz 03, 2007 21:43
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

W ciszy twoje serce znajdzie odpowiedzi, których rozum znaleźć nie potrafi - Phil Bosmans

Ani czas, ani mądrość nie zmieniają człowieka – bo odmienić istotę ludzką zdolna jest wyłącznie miłość - Paulo Coelho

Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego - Marek Aureliusz
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Skąd: --- Wrocław to stan świadomości --- ale teraz Mysiadło (w strefie biletowej! :P)

PostWysłany: Wto Wrz 04, 2007 14:27
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

seize napisał:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca - Autor nieznany

jakie to ładne... Rolling Eyes

wojtkowski
WSR Guru
WSR Guru

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2007 15:08
Temat postu: Poglądy Seize'go na relacje komunizmu i chrzescijaństwa
Odpowiedz z cytatem

seize napisał:
można to nazwać jednym z największych przekrętów, że osoby określające się antykomunistami jednocześnie określają się chrześcijanami

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2007 15:58
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Sławku powiem Ci jasno : Przekraczasz dopuszczalną granicę Exclamation

Jeżeli chcesz coś cytować to nie zachowuj się niczym Gazeta której to na konferencji udowadniano jakiego kłamstwa i manipulacji dopuściła się wpływając na treść i wygląd cytatu m.in. przez niezaznaczanie urywania treści cytowanej etc.

Jeżeli czujesz potrzebę cytowania to cytuj tak jak stoi w oryginale wypowiedzi albo wskaż miejsce w którym dokonujesz manipulacji / zmiany sensu treści przez wycięcie fragmentu. Exclamation Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Powrót do góry
Zobacz profil autora

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2007 16:17
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Happy wspomniała o "żydo-komunie" co m.in zaowocowało komentarzem Sinara :
sinar napisał:
2. Co do sekty to pewnie masz racje. 2000 lat temu byl taki Zyd co zalozyl "sekte" ktora do tej pory rzadzi swiatem. No bo nie da sie ukryc ze ze wzgledu na pochodzenie oraz poglady Jezus byl zapewne pierwszym ZydoKomuchem.

Na który ja sobie pozwoliłem odpisać w ten sposób :
seize napisał:
Toż więc właśnie Cool Laughing Nie ujmując ale tak właśnie czasem patrząc można to nazwać jednym z największych przekrętów, że osoby określające się antykomunistami i/lub antysemitami jednocześnie określają się chrześcijanami - choć fakt, dużo częściej katolikami niż chrześcijanami Very Happy

Jeśli sens nie jest jasny to może Ci go wytłuszczę :

"(...) można to nazwać jednym z największych przekrętów, że osoby określające się antykomunistami i/lub antysemitami jednocześnie określają się chrześcijanami (...)"

* czyli że chrześcijanami określają się osoby : określające się same antykomunistami i antysemitami [zarazem, bo tym cechuje się przecież określenie użyte przez Happy, a do którego moje słowa się odnosiły) lub określające się po prostu antysemitami.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2007 16:30
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

W TYM poście tez dopuściłeś się manipulacji moimi słowami - tnąc treści mojej wypowiedzi, którą cytujesz bez jakiegokolwiek oznaczenia ingerencji w zdanie Exclamation
Powrót do góry
Zobacz profil autora

wojtkowski
WSR Guru
WSR Guru

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2007 16:35
Temat postu: O prawidłach rządzących spójnikiem zdaniowym alternatywy
Odpowiedz z cytatem

seize napisał:
Jeśli sens nie jest jasny to może Ci go wytłuszczę :

"(...) można to nazwać jednym z największych przekrętów, że osoby określające się antykomunistami i/lub antysemitami jednocześnie określają się chrześcijanami (...)"

* czyli że chrześcijanami określają się osoby : określające się same antykomunistami i antysemitami [zarazem, bo tym cechuje się przecież określenie użyte przez Happy, a do którego moje słowa się odnosiły) lub określające się po prostu antysemitami.

Stwierdzam z przykrością, że mimo podstaw edukacji filozoficznej nie rozumiesz funkcji logicznych spójników zdaniowych.

Twoja wypowiedź brzmi:

"można to nazwać jednym z największych przekrętów, że osoby określające się antykomunistami i/lub antysemitami jednocześnie określają się chrześcijanami"

zatem człon "i/lub antysemitami" można usunąć BEZ WPŁYWU na wartość logiczną wypowiedzi. Wynika to z praw rządzących ALTERNATYWĄ (czyli spójnikiem "i/lub", znak "v").

Inaczej rzecz umując jesli ktos twierdzi, że"można to nazwać jednym z największych przekrętów, że osoby określające się antykomunistami i/lub antysemitami jednocześnie określają się chrześcijanami" twierdzi zarazem, że "można to nazwać jednym z największych przekrętów, że osoby określające się antykomunistami jednocześnie określają się chrześcijanami".

Czy dobrze rozumiem, że chcesz się z tego drugiego twierdzenia wycofać?

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2007 17:18
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Być może i źle rozumiem ale złączenia ALTERNATYWY i KONIUNKCJI nie uważam za uprawniająca do wycinana z cytowanego zdania jego części, które to znajdują się w nim celowo. Gdyż m.in nie było tam użycia KONTRAWALENCJI zamiast tego występowała swoista RÓWNOWAŻNOŚĆ

Innymi słowy zdania ma charakter treściowy o formie :
p wtedy i tylko wtedy, gdy q lub q

p = 0
p = 1 iff q =1

p = 0
p + q = 1
q = 1

Wobec tego twierdzenie zawarte w tym zdaniu był taki że osoba która używa pojęcia "żydokomuna" a zatem mającego przekonania antysemickie i antykomunistyczne dokonuje dziwnego przewrotu myślowego - tak samo jak osoba która ma po prostu przekonania antysemickie - gdy przy tym równocześnie określa się mianem chrześcijanina.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

wojtkowski
WSR Guru
WSR Guru

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2007 17:32
Temat postu: Co tak naprawdę stwierdził Seize?
Odpowiedz z cytatem

seize napisał:
zamiast tego występowała swoista RÓWNOWAŻNOŚĆ.
Chyba bardzo swoista Wink.

seize napisał:
Wobec tego twierdzenie zawarte w tym zdaniu był taki że osoba która używa pojęcia "żydokomuna" a zatem mającego przekonania antysemickie i antykomunistyczne dokonuje dziwnego przewrotu myślowego - tak samo jak osoba która ma po prostu przekonania antysemickie - gdy przy tym równocześnie określa się mianem chrześcijanina.
Powiedz zatem czy zgadzasz się ze stwierdzeniem, że "[jest] jednym z największych przekrętów, że osoby określające się antykomunistami jednocześnie określają się chrześcijanami" czy nie? Bo jeśli nie chciałeś tego powiedzieć, a wynika to tylko z niefortunnego zastosowania spójników logicznych to możemy dać temu pokój.

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2007 17:59
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Tak swoiste jak traktowanie 'i/lub' jako alternatywy bezwzględnej gdzie pomija się kwestie łączności.

Jeśli jeszcze nie znasz mojego zdania przeczytaj jeszcze raz umieszczonego tu posta; tuż nad twoją wypowiedzią.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Książki
Strona 8 z 10