Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » ADRES + TELEFONY / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Neostrada

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Internet
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 10:55
Temat postu: Neostrada
Odpowiedz z cytatem

Czy ktos ma z Was internet w neostradzie i jak Wam chodzi bo chcę zrezygnować z Aster i przenieść się do neostrady.
wiadomo chodzi o koszty.
w Aster 2 mb kosztują 118
w neostradzie 2 mb kosztują w promocji świątecznej przez 6 miesiecy 54 zł
przez następne 6 miesiecy 107 i za następne 24 116 zł.
jak widac jest do zaoszczędzenia 495 zł jeżeli nie zmienią się ceny w aster

a jak chodzi neostrada na 1mb Question
bo tu kosztuje juz grosze
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Kali
WSR Guru
WSR Guru

PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 11:06
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Men dałbym dużo żeby mieć to co ty, czyli Aster, a w życiu bym się nie zdecydował na Neostradę. Po co ci 2 mb zmień w aster na 1 i będziesz mniej płacił.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 11:10
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja mialem i Astera i Neostrade. Ale to juz dosc dawno bylo i trudno mi orzec jak to teraz tam wyglada. Teraz mam UPC i Chello ultra i jestem zadowolony. Szybki transfer i do tego zadnego limitu pobierania danych. Jak dla mnie to dosc wazna sprawa bo przydaje sie do ogladania tv w necie Smile

W chello 1,5 Mb/s jest za 65 zeta (w promocji), a 3Mb za 120 (bez promocji) i limity na poziomie 30/50 giga. Oczywiscie pod warunkiem ze masz od nich kablowke.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 13:34
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A ja może powiem tak - choć może zabrzmi to dla niektórych dziwnie :
Jeżeli chodzi o kwestie techniczne to ja jak do tej pory nie narzekam a od kliku ładnych lat użytkuję Neostradę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Mariusz182
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 13:38
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja uzytkowałem neostradę około 2 lat, z czego prawie rok nie działa poprawnie Confused Cały czas się rozłączało i zanikał sygnał, byc może dlatego że mieszkam na peryferiach Warszawy. No ale dziwną rzecza było to, że wszystim dookoła działałe bez problemu Confused Dlatego zrezygnowałem i przrszedełm na lokalnegooperatora sieci radiowej.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Skąd: --- Wrocław to stan świadomości --- ale teraz Mysiadło (w strefie biletowej! :P)

PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 13:56
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ja z uwagi na oszczędności mam niski kalber neostrady, ale jestem zadowolona Smile i to od roku! Smile
a we Wro mialam sieć blokową, wiec sie nie wypowiadam:)

Martha
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 14:01
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja mialam Aster, teraz mam UPC i Neostrade i jak do tej pory to najbardziej bylam z Aster zadowolona....Neostrada wiecej nie dziala niz dziala.... Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Sob Gru 02, 2006 14:09
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

U mnie problemy były na samym początku - no ale to też były wręcz początki Neostrady (tej jaką znamy ja w zasadzie obecnie). Obecnie jakieś problemy u mnie nalezą już do rzadkości - ostatni jaki pamiętam to był z pół roku temu .
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Czw Gru 07, 2006 17:23
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A ja nei mam problemow z Nekrostrada juz Very Happy NA szczescie! A mialem bo cos nie raz rozlaczalo ja Mad Ale teraz jest spoko loko luz i sponton Very Happy
Polecam ta co mam ja ladna szybka zgrabna i tania. Czyli nekro w promocji przyspieszenie 1mb/256kb za 76 dukatow per month! plus limit 25 GB/miech
Ladne i lepsze niz Astry i inne kwiatki ktore oferuja 1mb/10kb. Te 10kb uploadu doluje Very Happy Dlatego wygralo nekro :]
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Magnus McKnee
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Pią Gru 08, 2006 10:19
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja używam neostrady 512 zarówno w Warszawie jak i w Krakowie. Nigdy nie miałem z nią najmniejszych problemów (no chyba że z mojej winy i złej konfiguracji komputera). Jeżeli mogę coś zasugerować osobom którym się neostrada rozłącza to sprawdźcie kabelki albo poproście tepse żeby wam sprawdziła. Często jest tak że rozłącza ponieważ połączenie jest zakłócane. Być może gdzieś po drodze jest jakieś małe zwarcie albo coś (tak było u mnie ale to dlatego że sam robiłem instalację w domu, jak naprawiłęm to od tamtej pory nie ma takiej sytuacji). Inna sprawa to są koszty. Podejrzewam że Aster i Chello przebija tu neo. Promocja ładnie wygląda tylko na początku.

Promocja o której mówi Zielony obowiązuje prawdopodobnie przy podpisaniu
umowy na 2 lata. Koszt 512 po zakończonej promocji wynosi mnie 144zł netto. za miesiąc.

Trzecią sprawą są limity transferu. Nie wiem jak to wygląda w Aster i Chello ale w neo 512 ten limit wynosi 15 GB. przy 1mb to chyba 20GB.

Magnus McKnee
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Pią Gru 08, 2006 10:23
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Coś mi się jeszcze przypomniało. Ale wątpie czy kogoś by to interesowało. Teoretycznie można używać neostrady nie tylko z własnego domu. Ja mam wykupione dwa konta i mogę się łączyć na oba z dowolnego miejsca. (Czy to w Krakowie czy w Warszawie).

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pią Wrz 14, 2007 6:54
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

a czy ktoś ma internet w tele2 .
bo właśnie zrezygnowałem z aster bo w tele2 była promocja wakacyjna .
umowę podpisałem na 3 lata i przez pierwsze 15 miesiecy nie płacę nic później miesięcznie za 1 mb 45 zł.( 2 mb kosztuje 92 zł )
jestem ciekawy czy się na minę nie władowałem ale wkurzało mnie płacenie co miesiąc za internet w aster za 2 mb 120 zł.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Internet
Strona 1 z 1