| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
PaziuEkspert

Dołączył: Oct 03, 2006 Posty: 1230 Skąd: WuWuA / ..::Gocław City::.. |
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 19:11 Temat postu: Co zrobić z tysiącem żurawi? |
|
|
|
Sadako Sasaki urodziła się w Japonii, w 1943r.
6. sierpnia 1945r. kiedy na Hiroszimę spadła bomba atomowa, Sadako miała 2 lata. W wieku jedenastu lat wykryto u niej białaczkę - chorobę bomby atomowej. W myśl legendy mówiącej o tysiącu żurawi spełniających życzenie Sadako zaczęła składać z papierków po lekach papierowe żurawiki. Jedni mówią że jej życzeniem było powrócenie do zdrowia, inni - że robiła to w intencji pokoju. 25 października 1955r. Sadako zmarła kończąc jedynie około sześciuset żurawi.
Moje życzenie może nie jest tak ważne lub ... potrzebne ludzkości, ale myślę że nie byłoby źle, gdyby się spełniło.
~150 żurawi
~300
~750
może umrę zanim je skończę  ...
ale jeśli nie ... pytanie brzmi: co z nimi zrobić?
jeden z pomysłów był, żeby wypuścić je z dachu jakiegoś budynku
(może ładne zdjęcia by były)
ale chyba głupio byłoby się tak poprostu wszystkich pozbyć ... _________________ k***a ... godzinę pisałem tego posta ... |
|
| Powrót do góry |
|
MagdusiaLoża WSR

Dołączył: Feb 24, 2005 Posty: 4752 Skąd: --- Wrocław to stan świadomości --- ale teraz Mysiadło (w strefie biletowej! :P) |
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 21:00 Temat postu: |
|
|
|
pomysl na puszczenie ich z dachu jest spoko tylko kto to bedzie sprzatal...
chociaz z drugiej strony mozna by pomyslec o namowieniu fotografow szkolnych itp na to...  pomysl swietny
/ps. jak widac, znalazlam posta!  _________________
Prowadzi mnie od lat niewidzialna siła, która nadaje sens i każe trwać... |
|
| Powrót do góry |
|
wojtkowskiWSR Guru

|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 10:23 Temat postu: One thousand żuraws |
|
|
|
| Magdusia napisał: | pomysl na puszczenie ich z dachu jest spoko tylko kto to bedzie sprzatal...
chociaz z drugiej strony mozna by pomyslec o namowieniu fotografow szkolnych itp na to... pomysl swietny  |
Temu puszczaniu żurawi pownien towarzyszyć jakiś happening WSR, albo może nawet nie WSR. Odpowiednia idea (pokój?), oprawa (światła, muza), sponsor (lub mecenas) i nie tylko fotografowie, ale też filmowcy, może graficy i (wcześniej, przy organizacji) stratedzy. Data nieprzypadkowa - odlot albo przylot żurawi do Polski (o ile odlatują i przylatują, a nie siedza tu z nami przez cały czas); miejsce niebanalne; prasa, radio, telewizja, internet; wydarzenie. _________________ Wszystko będzie dobrze. |
|
| Powrót do góry |
|
juliCzasami coś napisze

|
| Powrót do góry |
|
KaliWSR Guru

|
| Powrót do góry |
|
kitiEkspert

Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 19:23 Temat postu: |
|
|
|
hm... nie wiem czemu ale wcześniej umknął mi ten temat...
co zrobić z tysiącem żurawi... hm...
mozesz mi podarować po jednym na każdą okazję np. urodziny - 1 żuraw  , imieniny - 2gi żuraw  itd... uzbiera się tego bo po drodze mikołajki, święta i takie tam  _________________ Ja na swoim miejscu jestem tak samo konieczna, jak archanioł na swoim.  |
|
| Powrót do góry |
|
PaziuEkspert

Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 20:54 Temat postu: |
|
|
|
ja myślałem np o udekorowaniu choinki  ... _________________ k***a ... godzinę pisałem tego posta ... |
|
| Powrót do góry |
|
sinarLoża WSR

Dołączył: Jun 14, 2003 Posty: 7719 Skąd: 3rd Rock from the Sun |
|
| Powrót do góry |
|
gosienka2005WSR Guru

Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 12:07 Temat postu: |
|
|
|
Natalia mówi że gdzieś około 10 października są DNI JAPOŃSKIE w Pałacu Wilanowskim (do sprawdzenia)
Może wtedy coś ?? _________________ Przyrzekam na kobiety stałość niewzruszoną
Nienawidzić ród męski, nigdy nie być żoną
 |
|
| Powrót do góry |
|
GangstaGirlBywalec

|
|
| Powrót do góry |
|
PaziuEkspert

Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 21:35 Temat postu: |
|
|
|
;p ... nie kapuję ... ale na śniegu białe żurawiki też mogom być ;p ... _________________ k***a ... godzinę pisałem tego posta ... |
|
| Powrót do góry |
|
GangstaGirlBywalec

|
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 8:56 Temat postu: |
|
|
|
eh. wytlumacze Ci na zywo:P a ten no... na sniegu? naaah... bardziej na lisciach...ooo widzisz to tez jest dobry pomysl. mozemy zrobic sesje:D i zurawiki nie ucierpia bo przezyja starcie z miekkim podlozem i wogole a zdjecia beda cudne:D |
|
| Powrót do góry |
|
|