| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
madness_89Nowy(a)

|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 15:30 Temat postu: |
|
|
|
hej, mnie również interesuję trochę wiadomości na temat tej szkoly:) byłam na expo jak reklamowała się ta szkoła i trochę rozmawiałam o niej i powiem szczerze,że zaciekawiła mnie i teraz zastanawiam sie nad nią :]
wypełniałam test predyspozycji i o dziwo wyszło że byłam najlepsza ha  |
|
| Powrót do góry |
|
myimmortalBywalec

|
| Powrót do góry |
|
maczetkaCzasami coś napisze

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 19:08 Temat postu: |
|
|
|
wlataj  fajnie jest, nawet na zaocznych ...
tylko niech juz sie ciepło zrobi do diaska!! _________________ Wy wszyscy kłamiecie! ślimaki nie potrafią latać!
 |
|
| Powrót do góry |
|
madness_89Nowy(a)

|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 20:53 Temat postu: |
|
|
|
ja własnie zastanawiam się nad dziennymi a zaocznymi. program to chyba sie w ogóle na nich nie różni? czy jestem w błędzie? |
|
| Powrót do góry |
|
EmilNowy(a)
|
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 13:14 Temat postu: |
|
|
|
| madness_89 napisał: |
wypełniałam test predyspozycji i o dziwo wyszło że byłam najlepsza ha  |
Jaki test predyspozycji?? pewnie dostałaś jakiś na targach?? |
|
| Powrót do góry |
|
madness_89Nowy(a)

|
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 14:43 Temat postu: |
|
|
|
no tak coś takiego  pytania dotyczące reklamy, jej odbioru, wpływu na ludzi. |
|
| Powrót do góry |
|
AsyrixNowy(a)
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 15:21 Temat postu: |
|
|
|
Skoro już powstał taki topic to też się podczepię.
Na tą szkołę natrafiłem z rekomendacji znajomego i całkiem miło się zapowiada. Kilka pytań: po ukończeniu tej szkoły otrzymujemy jakiś tytuł, wykształcenie wyższe...cokolwiek? Patrząc na listę przedmiotów wnioskuję, że nie ma tu żadnego zakuwania z matmą, fizyką itd. jak na konwencjonalnych studiach? Ostatnio wojsko zaczyna mnie ścigać, ta szkoła zapewnia mi odroczenie? i czy można w niej odbębnić służbę w potocznie zwanych "bażantach" ? |
|
| Powrót do góry |
|
EmilNowy(a)
|
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 16:42 Temat postu: |
|
|
|
| Asyrix napisał: | | Ostatnio wojsko zaczyna mnie ścigać, ta szkoła zapewnia mi odroczenie? i czy można w niej odbębnić służbę w potocznie zwanych "bażantach" ? |
"bażantach"?? a jeszcze pytanko do praktyk, o których ktoś mówił wyżej... załatwia je szkoła czy sami? |
|
| Powrót do góry |
|
AsyrixNowy(a)
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 16:52 Temat postu: |
|
|
|
W wojsku tak mówią na studentów którzy przychodzą od poniedziałku do piątku do 15, przez miesiąc...i to pozwala im uniknąć tej 9-miesięcznej służby. Poprzedni topic już nieaktualny, jakiś dobroczynny tajemniczy nieznajomy wszystko mi na gg wyjaśnił. |
|
| Powrót do góry |
|
pescaEkspert

Wysłany: Sob Mar 15, 2008 23:16 Temat postu: |
|
|
|
| Asyrix napisał: | | Kilka pytań: po ukończeniu tej szkoły otrzymujemy jakiś tytuł, wykształcenie wyższe...cokolwiek? Patrząc na listę przedmiotów wnioskuję, że nie ma tu żadnego zakuwania z matmą, fizyką itd. jak na konwencjonalnych studiach? Ostatnio wojsko zaczyna mnie ścigać, ta szkoła zapewnia mi odroczenie? i czy można w niej odbębnić służbę w potocznie zwanych "bażantach" ? |
1. Pełen tok nauki trwa dwa lata. Po ukończeniu szkoły i przystąpieniu do egzaminu zewnętrznego otrzymuje się następujący zestaw dokumentów:
Dyplom - stwierdzający uzyskanie tytułu Technika organizacji reklamy
Dyplom w języku angielskim EUROPASS - tłumaczony Dyplom uzyskania kwalifikacji zawodowych (jak wyżej),
świadectwo ukończenia szkoły policelanej (z wyszczególnieniem wszystkich przedmiotów, które się ukończyło podczas czterech semestrów nauki),
"Nasz wewnętrzny" Dyplom specjalizacyjny - stwierdzający ukończenie danej specjalizacji,
indeks (który otrzymuje się na początku nauki i do którego zbiera się wpisy podczas sesji egzmainacyjnych).
2. Faktycznie nie ma przedmiotów stricte ścisłych (jak matematyka czy fizyka) są przedmioty powiązane z matematyką ale aby je zrealizować wystarczy tylko logiczne myślenie i znajomość podstawowych działań matemetycznych
3. Szkoła jest szkołą prywatną z uparwnieniami szkoły państwowej, więc wystawia zawiadomienia do WKU (które oczywiście są honorowane) oraz do ZUS-u etc. _________________
smile!
/na dobre światło czeka się do zmierzchu.../

Ostatnio zmieniony przez pesca dnia Sob Mar 15, 2008 23:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
pescaEkspert

Wysłany: Sob Mar 15, 2008 23:18 Temat postu: |
|
|
|
| Emil napisał: | | a jeszcze pytanko do praktyk, o których ktoś mówił wyżej... załatwia je szkoła czy sami? |
Praktyki zawodowe są obowiązkowe do realizacji tylko w grupach dziennych - grupy zaoczne mogą je realizować (ale jest to dobrowolne). Szkoła kieruje na praktyki lub też można je sobie zorganizować we własnym zakresie. _________________
smile!
 |
|
| Powrót do góry |
|
pescaEkspert

Wysłany: Sob Mar 15, 2008 23:30 Temat postu: |
|
|
|
| madness_89 napisał: | | ja własnie zastanawiam się nad dziennymi a zaocznymi. program to chyba sie w ogóle na nich nie różni? czy jestem w błędzie? |
Program generalnie się nie różni ale:
w grupach dziennych:
1. jest dwa razy więcej zajęć,
2. jest naogół więcej przedmiotów do wyboru (środa, czwartek, piątek),
3. zawsze ruszają lektoraty językowe
4. istnieje możliwość łączenia specjalizacji
w grupach zocznych:
1. zjazdy są średnio co dwa tygodnie,
2. jest mniejsze 'minimum programowe",
3. jest większa różnorodność wśród wykładowców,
4. jest niższe czesne. _________________
smile!
 |
|
| Powrót do góry |
|
alusiowNowy(a)
|
|
| Powrót do góry |
|
brodaNowy(a)

Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 22:13 Temat postu: |
|
|
|
Ja też, ja też
Mam zamiar wybrać fotografię, tylko jeszcze się zastanawiam czy dzienne czy zaoczne i tu pojawia się moje pytanie.
Jak mocno zeźlą się wykładowcy jeśli nie pojawię się w weekend na zajęciach, bo wypadną mi w tych dniach zdjęcia (sporty motorowe) ? _________________ Jabłko zamiast mózgu. |
|
| Powrót do góry |
|
myimmortalBywalec

|
| Powrót do góry |
|
|