Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

język reklamy i świat jaki kreuje
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Pomoc dla
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
Adikkkkk
Gość
GOSC

PostWysłany: Nie Kwi 06, 2008 15:20
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Chłopaki mam pytanie -
chce dodać reklame do bibliografi podmiotu ale jak powinien taki wpis wygladac poprawnie ?
np.

1. Reklama, Coca-Cola

?
nie mam pojęcia, pomóżcie
Powrót do góry

kuben
Nowy(a)

PostWysłany: Sob Maj 24, 2008 13:40
Temat postu: Re: POTRZEBUJE PILNIE POMOCY
Odpowiedz z cytatem

PILNIE POTRZEBUJĘ FILMIKU REKLAMY TELEWIZYJNEJ
PTASIEGO MLECZKA WEDEL
( chodzi o tą co młoda,zakochana para siedzi na dachu kamienicy i jedzą ptasie mleczko) Jakby ktoś znalazł byłbym bardzo wdzięczny. Pisać na....kubaass1@wp.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Gość

GOSC

PostWysłany: Czw Sie 28, 2008 20:33
Temat postu: Re: Dokonujac analizy jezykowej roznych reklam wyjasnij....
Odpowiedz z cytatem

Witam!
Wybrałeś/aś już temat prezentacji maturalnej? Czy też ciągle się wahasz? Mam coś idealnie dla Ciebie! Prezentacje, której temat brzmi "Dokonując analizy języka rożnych reklam wyjaśnij jaki obraz świata one kreują?"
Czy budzisz się w środku nocy z myśla, że nie uda Ci się stworzyć dobrej prezentacji, a komisja Cię czymś zaskoczy?
Czy zamiast przygotowywać się do egzaminów pisemnych tracisz czas(którego z dnia na dzień zostaje coraz mniej)na szukanie niezbędnych materiałów do Twojej prezentacji?
Czy może po prostu Ci się nie chce pisać własnej prezentacji?

Jeśli tak to to ogłoszenie jest dla Ciebie!Smile Przeżyłam to samo co Ty w maju ale wiedziałam , że mam idealna prezentacje! Pisana wspólnie z nauczycielami polonistami, sprawdzana wielokrotnie i oceniana najwyżej jak się da! Została ona wyróżniona spośród prac innych maturzystów za niebanalność i doskonałe podejście do tematu w sklad materiałów oprócz pracy wchodza: konspekt plan prezentacji , bibliografia, reklamy multimedialne,cyaty a także zbiór wszystkich materiałów z których korzystałam w czasie pisania . Oczywiście caly czas służe swoja rzetelna pomoca i z chęcia podpowiem jakich pytań możesz się spodziewac podczas egzaminu Smile

Cena to 70zł oczywiście do negocjacji Wink
napisz do mnie na maila aneciak3@tlen.pl
Powrót do góry

Gość

GOSC

PostWysłany: Czw Wrz 25, 2008 12:44
Temat postu: praca
Odpowiedz z cytatem

Witam! Jeśli wybrałeś temat o reklamie to gratuluje wyboru gdyż moim zdaniem jest to jeden z lepszych tematów w którym można wykazać się kreatywnością. Laughing
Jeżeli natomiast nie wiesz co wybrać lub jak sie za to zabrac mam do zaoferowanie prace;

„ Wykorzystując przykład tekstów reklamowych, scharakteryzuj obecną w nich językową kreację świata oraz wskaż elementy manipulacji w procesie komunikacji ”

Do pracy dołaczam bibliografię, plan ramowy, prezentację w Power Point, filmiki reklam oraz wszystkie materiały z których korzystałam.

cena to 50 zł. Mój mail: kinia_@vp.pl Very Happy
Powrót do góry

poranna-mgielka
Gość
GOSC

PostWysłany: Wto Paź 14, 2008 17:41
Temat postu: Praca maturalna o reklamie - sprzedam TANIO (60 zł)
Odpowiedz z cytatem

Sprzedam prace maturalną o języku reklamy.

Temat:
Perswazyjna funkcja języka reklam na wybranych przykładach - uwzględnij świat przez nie kreowany.

Prezentacja ta obejmuje 8 stron A4. Do pracy dodaję GRATIS bibliografię + plan ramowy, prezentacje w Power Point, mnóstwo materiałów o reklamie spisanych z ksiazek, kilkanaście skanów stron z ksiazki o manipulacji reklam, dokumenty Word - info o reklamie z netu oraz oraz poradniki w programie AdobeAcrobate.

Dodaje też obowiązkowo reklamę telewizyjną i prasową.

Co moge zaproponowac ze swojej strony?
Praca jest napisana samodzielnie, sprawdzona przez specjaliste od spraw marketingu (wujka). Wiec jesli istnieje taka potrzeba mogę podać do niego kontakt.

Poczatek pracy to okreslenie problemu - tezy - a wiec podkreslenie, że język reklamy jest narzędziem manipulacji mediów na odbiorców. Nastepnie kolejno przedstawiam agumenty treści. We wnioskach uwydatniam fakt, że reklama to nie tylko i wyłącznie sprytny mechanizm manipulacyjny, bo są wyjątki (istnieją reklamy, które są arcydziełami sztuki popularnej, pełnymi oryginalnych pomysłów i niepowtarzalnego uroku) oraz opisuje jaki swiat kreuje owa dama.

Jeśli jest tu ktoś chętny do współpracy - proszę pisać.

Kontakt:
poranna.mgielka@gmail.com

gg: 3891176 (czasem wiadomości na gg nie dochodzą, na wszelki wypadek proponuje napisać maila).
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Pomoc dla
Strona 4 z 4

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach