Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

zatrudnienie & dodatkowe przedmioty

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Rekrutacja
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
cu3a
Nowy(a)

PostWysłany: Pią Kwi 11, 2008 13:20
Temat postu: zatrudnienie & dodatkowe przedmioty
Odpowiedz z cytatem

to znowu ja.. ;>

1) czy istnieje coś ala'biuro karier, ewentualnie czy można liczyć na pomoc ze strony WSR w znalezieniu zatrudnienia, albo chociażby stażu?

2) jak wygląda łączenie kierunków? czy jesli jestem na grafice moge jednoczesnie podjac specjalizacje SR? jeżeli tak, to czy specjalizacja 'dodatkowa' jest ograniczona?

ps: ta strona to kopalnia... siedzę tu od kilku dni i czytam, czytam i .. czytam ;>

pzd.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Paziu
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Pią Kwi 11, 2008 13:30
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

to już nie lepiej było w jednym wątku o wszystko pytać ? Razz

samego gabinetu "biuro pośrednictwa pracy WSR" nie istnieje ;p ... ale szkoła ma wielu stałych partnerów <firmy> współpracujących ze szkołą np. oferując miejsca odbycia praktyk ...

strategia i grafika mają zajęcia w poniedziałki ... a foto i TV we wtorki ... więc połączyć jedną z poniedziałkowych specjalizacji z jedną z wtorkowych - nie ma problemu ... jeśli chciałbyś połączyć SG i SR albo TV i Foto to już musiałbyś sie na zaocznych rozbić raczej ... ew. część osób robi tak że przychodzi do szkoły na jedną specjalizację na normalne 2 lata, a potem zostają na 3ci rok na Indywidualnym Trybie Nauczania i dokształcają się wedle gustu w pozostałych kierunkach ...

cu3a
Nowy(a)

PostWysłany: Pią Kwi 11, 2008 14:20
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

nie łatwiej.. bo ja kreuje problemy stopniowo, acz trwale, a nie jednorazowo ;P
mimo wszystko bardzo fajnie, że można foto z grafiką połączyć.. tylko ze ta strategia mnie neci ;>
Powrót do góry
Zobacz profil autora

myimmortal
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Pią Kwi 11, 2008 17:23
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

chodzi o nie zakladanie niepotrzebnych wątków, bo pozniej ciezko cokolwiek znalesc... Wink a co do specjalizacji, to nie zapominaj o tym, ze w srode, czwartek i piatek wybierasz sobie zajecia jakie tylko Ci sie podobaja, np. będąc na grafice, mozesz isc tez na zajecia filmowe, strategiczne czy fotograficzne...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora

cu3a
Nowy(a)

PostWysłany: Pią Kwi 11, 2008 23:27
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

tak, tak, wiem o co chodzi, wybaczcie, ale poprostu nie pomyslalem, zeby zebrac wszystkie problemy do kupy, ze tak brzydko powiem. one wszystkie przychodzily kiedy chcialy.. ale ja juz wiecej nie bede, obiecuje ;P

czyli zalozmy jestem na grafice. zajecia obligatoryjne (z grafiki) mam w pon i wtr. zajecia nieobligatoryjne z grafiki mam... kiedy? i druga specjalizacja? bo jezeli to naprawde jest do pogodzenia to juz do Was lece ;>

a Tyś to w ogole masz tak pozytywne foto, ze normalnie, no fajnie Wink

a jezykow to sie uczymy? ;> czy w prywate bede musial inwestowac? Wink a jezeli tak, to czy jest mozliwosc poza angielskim nauka rowniez innego?

i czy Wy przypadkiem nie tracie do mnei cierpliwosci? ;P
Powrót do góry
Zobacz profil autora

myimmortal
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Pią Kwi 11, 2008 23:44
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

jesli jestes na grafice, to zajecia obowiazkowe masz tylko w poniedzialki, tak samo jest na strategii (wtorek masz caly wolny)... jesli jestes na foto albo na tv, to poniedzialek masz wolny, a zajecia obowiazkowe we wtorki... dlatego tez połączenie na przykład grafiki i foto jest dość proste, ale grafiki i strategii moze byc juz trudne, bo nie da sie byc na dwoch roznych zajeciach obowiazkowych jednoczesnie Wink

co do zajec nieobowiazkowych, to są dla wszystkich te same we srode, czwartek i piatek do wyboru... zazwyczaj w trakcie jednej godziny lekcyjnej masz 3 - 4 różne przedmioty i z nich wybierasz ten ktory Ci odpowiada... w ten sposob mozesz zapelnic sobie plan od 8.30 do 17

języków to się uczymy Wink angielski jest obowiązkowy (8 różnych grup zaawansowania), a dodatkowo rosyjski, hiszpański, włoski, niemiecki i francuski, więc jest z czego wybierać Wink

cierpliwości w nas wiele, ale zapraszamy na dni otwarte pod koniec miesiaca - bedziesz miał okazję porozmawiać z ludzmi na zywo i rozwiac wszelkie wątpliwości Wink daty dni otwartych to jesli dobrze pamietam 24. i 26. kwietnia, ale dokładne info będzie na stronie głównej pewnie juz za parę dni Smile

PS. dzięki Wink
Powrót do góry

cu3a
Nowy(a)

PostWysłany: Sob Kwi 12, 2008 9:44
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

tyko, ze 23 to ja siedze w samolocie, wiec na dni otwarte nie mam co liczyc. przynajmniej nie te w WSR Wink
no i dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi, poki co wszystko juz wiem ;P
Powrót do góry
Zobacz profil autora

myimmortal
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Sob Kwi 12, 2008 10:16
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

za miesiąc będą następne, więc nic straconego Wink
Powrót do góry