Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » ADRES + TELEFONY / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

2008/2009
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Rekrutacja
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
MarcinW
Nowy(a)

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 21:17
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A i jeszcze jedno takie pytanko co ostatnio mnie dreczy Razz czy uczniowie tej szkoły dostają np. zniżki studenckie ?? Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Leila
Nowy(a)

PostWysłany: Sob Maj 03, 2008 11:06
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To jeszcze ja zadam pytanko Wink
Jak to właściwie jest z tym trybem indywidualnym?

Chciałabym zapisać się do was na fotografię od września
(tak w ramach rozwijania swoich zainteresowańRazz)
ale jednocześnie pracuję i studiuję zaocznie w ism uw,
więc zastanawiam się, czy możliwe byłoby skoordynowanie
grafików w taki sposób, żeby zajęcia w wsr nie kolidowały
ze zjazdami na uw? Smile

i od razu przyłączam się do pytania Marcina odnośnie własnego
sprzętu (jakkolwiek to brzmi Laughing ) akurat jestem na etapie
kupowania nowego, więc byłabym wdzięczna za jakieś
wskazówki Smile

z góry dziękuję za ewentualną pomoc Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora

karpik
Nowy(a)

PostWysłany: Sob Maj 03, 2008 12:41
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Witam
Jestem zdecydowana aby zapisać się na spec. realizacja telewizyjna i filmowa. Chciałabym uczyć się w trybie dziennym ale prawdopodobnie niewielka część zajęć będzie kolidować mi z zajęciami z edukacji medialnej na wydz. Pedagogicznym UW (tez tryb dzienny). Czy byłaby mozliwosc takiego ulozenia planu aby czesc zajec ktore koliduja zrobic w 2. roku nauki lub razem z grupami zaocznymi?

Jak w praktyce wyglada indywidualny tok nauki? Czy wpis na dyplomie ukonczenia rozni sie czyms od trybu dziennego?

Czy jest mozliwosc aby ktos dobrze poinformowany udzielil mi konsultacji w najblizszym czasie? Rekrutacja jest od poniedzialku a wyczytalam ze najblizsze dni otwarte dopiero pod koniec maja.

Pozdrawiam, z gory dzieki za odp.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Ellie
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Sob Maj 03, 2008 17:00
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wiesz, poza wtorkiem (skoro chcesz iść na TV) resztę tygodnia ustawiasz sobie jak chcesz, oczywiście według schematu, ale zawsze da się jakoś ułożyć odpowiednio zajęcia. Smile

pesca
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Nie Maj 04, 2008 0:25
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

MarcinW napisał:

1) czy jak się zapisze do was pod koniec czerwca to jest jakas możliwośc że będą wolne miejsca ( czy raczej powinienem się zapisać dużo wcześniej)
2) czy jak chce isc na fotografie to musze miec własny sprzęt?? a jak tak to jaki (doradźcie)
3) I jak to wygląda rekrutacja poprostu przychodze płace i mówie gdzie chce iść ? znaczy np. dzienne w październiku (sorki pewno już ktoś zadawał takie pytanie ale nie mogłem znaleźc odpowiedzi)

Z góry przepraszam za te uciążliwe pytania Embarassed

dżem dobry Very Happy

odpowieadając:
1) miejsca naogół (ale nie jest to reguła) kończą się nam w połowie sierpnia, ale nigdy nie wiadomo kiedy i na którą specjalizację skończą się pierwsze (decyduje kolejność zgłoszeń). Generalnie obowiązuje zasada - kto pierwszy ten lepszy, ale myślę że pod koniec czerwca będziemy mieli jeszcze jakieś miejsce na specjalizację fotograficzną Wink

2) zdecydownanie wskazym jest abyś posiadał własny sprzęt. Oczywiscie na zajęciach będziesz mógł korzystać ze sprzętu, którym dysponuje szkoła jednak (jak to mi kiedyś Ktoś powiedział) "prawdziwy fotograf zawsze ma przy sobie aparat, bo nigdy nie wiadomo czy właśnie w tej chwili nie zrobię zdjęcia swojego życia". Co do tego jaki sprzęt powinieneś mieć - najlepiej zapytać wykładowcy na spotkaniu specjaliacyjnym (zaraz na początku roku szkolnego).

3) trochę to uprościłeś, ale mniej więcej tak to wygląda Wink Przychodzisz do nas do sekretariatu, przynosisz ze sobą wymagane dokumenty (CV, LM, 4 zdjęcia, świadectwo ukończenia (przynajmniej) szkoły średniej, zaświadczenie lekarskie o braku przeciwskazań do nauki (wystarczy od 'zwykłego' lekarza internisty oraz dowód wpłaty wpisowego (można pobrać od nas 'kwit' i pójść z nim na pocztę. Potem czeka Cię krótka rozmowa z pracownikiem sekretariatu (na temat planu zajęć, zainteresowań etc.) i 'już jesteś nasz' Very Happy

4) Co do uciązliwości pytań - to wcale nie były takie starszne Wink

MarcinW napisał:
A i jeszcze jedno takie pytanko co ostatnio mnie dreczy Razz czy uczniowie tej szkoły dostają np. zniżki studenckie ?? Laughing

niestety. Otrzymujesz legitymację uczniowską (która uprawnia Cię do zniżek na PKP i ZTM jednak tylko do 21 roku życia (ZTM) lub do 24 roku życia (PKP).

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

pesca
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Nie Maj 04, 2008 0:36
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Leila napisał:
To jeszcze ja zadam pytanko Wink
Jak to właściwie jest z tym trybem indywidualnym?

Chciałabym zapisać się do was na fotografię od września
(tak w ramach rozwijania swoich zainteresowańRazz)
ale jednocześnie pracuję i studiuję zaocznie w ism uw,
więc zastanawiam się, czy możliwe byłoby skoordynowanie
grafików w taki sposób, żeby zajęcia w wsr nie kolidowały
ze zjazdami na uw? Smile

i od razu przyłączam się do pytania Marcina odnośnie własnego
sprzętu (jakkolwiek to brzmi Laughing ) akurat jestem na etapie
kupowania nowego, więc byłabym wdzięczna za jakieś
wskazówki Smile

z góry dziękuję za ewentualną pomoc Wink

Indywidualny tryb nauki (ITN), przeznaczony jest dla osób, które z jakiś ważnych powodów nie mogą realizować "normalnego" trybu nauki. Polega to na tym, że wybierasz z zaproponowanego przez szkołe planu zajęć tylko te zajęcia, na które chcesz chodzić. Po każdym semestrze możesz otrzymać (na papierze firmowym) zaświadczenie, że uczęszczałaś na w/w zajęcia w takim i takim wymiarze godzin.

Ostatnio zmieniony przez pesca dnia Nie Maj 04, 2008 0:50, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

pesca
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Nie Maj 04, 2008 0:49
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

karpik napisał:
Witam
Jestem zdecydowana aby zapisać się na spec. realizacja telewizyjna i filmowa. Chciałabym uczyć się w trybie dziennym ale prawdopodobnie niewielka część zajęć będzie kolidować mi z zajęciami z edukacji medialnej na wydz. Pedagogicznym UW (tez tryb dzienny). Czy byłaby mozliwosc takiego ulozenia planu aby czesc zajec ktore koliduja zrobic w 2. roku nauki lub razem z grupami zaocznymi?

Jak w praktyce wyglada indywidualny tok nauki? Czy wpis na dyplomie ukonczenia rozni sie czyms od trybu dziennego?

Czy jest mozliwosc aby ktos dobrze poinformowany udzielil mi konsultacji w najblizszym czasie? Rekrutacja jest od poniedzialku a wyczytalam ze najblizsze dni otwarte dopiero pod koniec maja.

Pozdrawiam, z gory dzieki za odp.

Odpowiedź na te pytania to wyzwanie Very Happy

W trybie dziennym, dla specjalizacji Realizacja Telewizyjna i filmowa, zawsze:

- poniedziałek jest dniem wolnym,
- we wtorki zawsze masz zajęcia obowiązkowe (naogół od 8:30 do 17:00)

pozostałe dni tygodnia układasz sobie wg własnych upodobań (i to Ty w dużej mierze decydujesz czy coś będzie kolidowało z Twoimi zajęciami czy nie), oczywiście musisz wybrać z planu minimum 5 przedmiotów w I semestrze i minimum 4 w drugim (teoretycznie rzecz ujmując możesz wybrać te przedmioty w jednym dniu, więc możesz być w szkole np. tylko we wtorki i np w czwartki).

Na zmianę realizacji przedmiotów (np. nie na pierwszym tylko na drugim roku) lub możliwość realizacji przedmiotów w grupach zaocznych musi wyrazić zgodę Dyrektor szkoły i z nim trzeba ustalać "alternatywny" program nauki.

Co do Indywidualnego trybu nauki (ITN) wypowiedziałam się w poście powyżej, co do wpisu na dyplomie to niczym się on nie różni, warunek jest jednak taki, że trzeba zrealiować pełen tryb nauki (a nie tylko wybrane przedmioty), no i oczywiście musi być zgoda Dyrektora szkoły Very Happy

Powrót do góry

karpik
Nowy(a)

PostWysłany: Nie Maj 04, 2008 12:10
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za wyczerpujące info

pesca napisał:

Na zmianę realizacji przedmiotów (np. nie na pierwszym tylko na drugim roku) lub możliwość realizacji przedmiotów w grupach zaocznych musi wyrazić zgodę Dyrektor szkoły i z nim trzeba ustalać "alternatywny" program nauki.

Jak to się odbywa? Pisze podanie? Ustalam sobie wszystko w sekretariacie podczas układania planu i ktoś kompetentny udaje się z ta sprawa do dyrektora czy jeszcze jakos inaczej?

Czy jest mozliwosc umowienia sie na konsultacje w tym tyg z kims zywym i bardzo 'władczym'? Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora

pesca
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Nie Maj 04, 2008 15:41
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Musisz udać się na rozmowę z Dyrektorem szkoły, Panią Ewą Grużewską - Kwiecień (w szkole jest we wtorki, środy i piątki w godzinach 15:00 - 18:00) dobrze jest zadzwonić wcześniej (tego samego dnia) do sekretariatu i upewnić się czy p. Ewa będzie (czasem musi odwiedzać Kuratorium lub załatwiać jakieś sprawy na mieście i nie ma jej w szkole). Nie pieszesz żadnego podania, jeżeli takowe będzie potrzebne to otrzymasz taką informację od p. Dyrektor i napiszesz je na miejscu Smile

Sądzę, że jest możliwość spotkania z kimś "żywym i bardzo władczym" przed dniami otwarymi - w tej sprawie najlepiej zadzwonić w poniedziałek do szkoły w godzinach popołudniowych Smile

Pozdrawiam Smile

Powrót do góry

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

PostWysłany: Pon Maj 05, 2008 8:19
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Bernardzik napisał:
Chciałbym się upewnić czy mam zarezerwowane miejsce na dzienne fotografie, a nie zaoczne?
Tak spokojnie. Jedno miejsce na dzienną fotografię czeka na Ciebie. Przybywaj czymprędzej! Idea

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

PostWysłany: Pon Maj 05, 2008 8:23
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

karpik napisał:
Czy byłaby mozliwosc takiego ulozenia planu aby czesc zajec ktore koliduja zrobic w 2. roku nauki lub razem z grupami zaocznymi?
No to może być problem, bo niektóre zajęcia [te z puli zajęć obowiązkowych, które dana specjalizacja musi zrealizować] nie występują co rok tylko co dwa lata. No i też nie zawsze jest tak, że dzienne i zaoczne się pokrywają. Może zdarzyć się tak, że to czego nie zrealizowałaś już było w trybie zaocznym zrealizowane. Koniecznie musisz się skonsultować przed zapisem z Panią Dyrektor. Idea

karpik
Nowy(a)

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 22:25
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dlatego chyba wystartuję od marca...
Postaram sie w kazdym razie byc na dniach otwartych....moze bede miala juz wtedy choc zarys planu na pazdziernik...
Raz jeszcze dzieki za pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Rekrutacja
Strona 6 z 6