Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » ADRES + TELEFONY / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Grafika zaoczna 2008/2009 - kto się wybiera?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Rekrutacja
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
sami_gemmini
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Maj 14, 2008 12:49
Temat postu: Re: 30 latka
Odpowiedz z cytatem

Patris napisał:
Ja sie zastanawiam, ale czuje sie trochę nie swojo widząc ze tu same młodziaki są (bez obrazy oczywiscie, dałabym duzo aby być 10 lat młodsza Smile). Ja już 30latka.

Nie przesadzaj Wink
Ja sie wlasnie zastanawiam nad kierunkiem grafiki na zaocznych w tej szkole, a w maju kończe 25 latek Wink

Kurcze ale nie wiem nooo... trudny orzech do zgryzienia.... mam już jeden tytuł Technika Reklamy a teraz jeszcze bede miec tytuł inż. Gospodarki Przestrzennej Smile hihi

Doradźcie coś, warto chodzic do tej WSR? naprawde mozna sie czegos wiecej nauczyc?? chodzi mi o grafike.
PS, Ai, Corela umiem, ale nie w 100%
Powrót do góry
Zobacz profil autora

myimmortal
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Sro Maj 14, 2008 16:47
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

WSR poza nauką programów od podstaw ma zajęcia zaawansowane gdzie kładziony jest nacisk głównie na budowanie portfolio. Jeśli chcesz w przyszłości pracować jako grafik, to myślę, że warto nawet jeśli masz te programy opanowane w jakimś stopniu...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora

sami_gemmini
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Maj 14, 2008 17:47
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

myimmortal napisał:
WSR poza nauką programów od podstaw ma zajęcia zaawansowane gdzie kładziony jest nacisk głównie na budowanie portfolio. Jeśli chcesz w przyszłości pracować jako grafik, to myślę, że warto nawet jeśli masz te programy opanowane w jakimś stopniu...

tak tez myśle Smile ehhh to co? zaczynam wypełniac podanie Very Happy

nie moge sie juz doczekac wrzesnia! ha ha!
Powrót do góry
Zobacz profil autora

myimmortal
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Sro Maj 14, 2008 19:50
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

no to witamy na pokładzie Wink
Powrót do góry

po_prostu_Adam
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 11:17
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

zecydowanie GRAFIKA !! Razz

a 30 latek mam tez Smile

i wcale sie staro nie czuje Razz zreszta, wystarczy zapytac mlodszych ode mnie, kto jest glupszy <hahaha> w zachowaniu, rzecz jasna Razz
Zobacz profil autora

maczetka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 12:14
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Adama nikt nie przebije Smile 30letni przedszkolaczek heheeh
zapraszamy

Powrót do góry

Ojoj
Nowy(a)

PostWysłany: Sob Cze 07, 2008 20:15
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Z serii pytania dociekliwe, bo widzę, że wątek nie tylko przez nowych utrzymywany Smile

1. Czy na grafice wielką przeszkodą będzie fakt, że umiem narysować tylko zadek słonia (za to w pełni profesjonalnie;) ?
2. Jakie przedmioty są godne polecenia?Smile
3. I jak wyglądają zapisy (wielkie kolejki i odchodzi się z kwitkiem czy może miła przyjazna atmosfera każdy się dostaje na to co chce? Są jakieś limity?)
Powrót do góry
Zobacz profil autora

pesca
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Sob Cze 07, 2008 22:07
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Z serii wyczerpujące odpowiedzi: Wink

1. Na pewno wskazana jest umiejętność rysowania ale nie będzie to wielką przeszkodą jeżeli przyłożysz się do pracy, weźmiesz ołówki do ręki i będziesz słuchał/ła korekt wykładowców Smile Jak to mi kiedyś ktoś powiedział - "rysować może się nauczyć każdy) Very Happy

2. Każdy wybiera sobie przedmioty (z planu na środę - piątek (tryb dzienny) lub sobotę (tryb zaoczny) jakie mu się w planie podobają Smile dla grafików napewno wskazane są programy z pakietu Adobe (Photoshop, Illustrator), Flash, Corel Draw czy 3D Studio Max dla bardziej ambitnych (choć zależy do czego Ci będą te programy potrzebne) QuarkXPress; In Design, Rhinoceros czy HTML. Poza tym wszelkie przedmioty związane z różnego rodzaju projektowaniem (np. Design - podstawy wzornictwa, Kompozycja w malarstwie i grafice, Warsztaty rysunkowe, warsztaty malarskie, Prowokacje w reklamie, Reklama społeczna).

3. O Panie! Kolejki u nas jak korki na Marszałkowskiej - ciągną się kilometrami i tylko nieznacznie poruszają się do przodu Wink a tak poważnie to ZDECYDOWNIE opcja numer 2! Mamy przyjazdną atmosferę, miłe Panie w sekretariacie (jedna z nich właśnie odpowiada na Twojego posta Wink i raczej każdemu udaje się załatwić to po co przyszedł (a przynajmniej mam taką nadzieję). Ważne żeby przy zapisie przynieść ze sobą wszystkie wymagane dokumenty (a napewno: świadectwo ukończenia przynajmniej szkoły średniej, 4 fotografie, dowód osobisty i dowód wpłaty opłaty wpisowej - pozostałe dokumenty można dostarczyć w późniejszym terminie). Oczywiście nabór jest ogarniczony i decyduje kolejność zgłoszeń, więc trochę trzeba się spieszyć aby nie okazało się że na danym profilu nie ma już miejsc Wink

Ostatnio zmieniony przez pesca dnia Sob Cze 07, 2008 23:05, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

Ojoj
Nowy(a)

PostWysłany: Sob Cze 07, 2008 22:55
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dzięki wielkie Smile

Kurcze a to świadectwo to tak bardzo jest konieczne? Znaczy ogólnie to ja je dostałam ale oryginał mam na jednej uczelni a odpis na drugiej ;/ A panie w dziekanacie oryginału są szalenie "przyjemne i skłonne do współpracy";/
Nie mogę po prostu indeksu pokazać? Ewentualnie wystarczyłoby zwykłe ksero odpisu czy notarialne?

Btw. czyli na zaocznych jedynym limitem wyboru zajęć jest liczba godzin przypadających na sobotę (7 zajęć czy mniej?)?
Powrót do góry
Zobacz profil autora

pesca
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Sob Cze 07, 2008 23:01
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

a proszę bardzo! Very Happy

Hehe, niestety w dokumentacji musi być oryginał świadectwa (lub innego dokumentu potwierdzającego średnie wykształcenie) lub jego notarialny odpis (jeżeli nie możesz go dostarczyć przy zapisie - można dostarczyć później).

Na zaocznych nie ma limitu zajęć (jest tzw. minimum, które musisz wybrać z planu - czyli 1 przedmiot informatyczny + język angielski (w każdym semestrze) oraz w ciągu dwóch lat (w jednym z czterech semestrów) po jednym semestrze warsztatów rysunkowych i warsztatów fotograficznych. Generalnie możesz 'siedzieć' w szkole od 08:30 do 20:30 będąc cały czas na zajęciach. Jest jednak jeden warunek - potem wszystkie wybrane przedmioty musisz 'zaliczyć' na sesji egzaminacyjnej Very Happy

Powrót do góry

Ojoj
Nowy(a)

PostWysłany: Sob Cze 07, 2008 23:21
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Czyli nie może mi po prostu pani w dziekanacie skserować i tysiącem pieczątek potwierdzić, że u nich jest., tylko muszę je wypożyczyć i do notariusza skoczyć. No nic. Trzeba będzie się pomęczyć.

Z zaliczeniami to problemu nie ma. Tu i tak chce iść, żeby się nauczyć programów graficznych, bo jakoś na obu kierunkach nie zaspokajają mojego głodu wiedzy w tej dziedzinie;] Za to zaspokoją na pewno głód papierka;]

A ten warsztat fotograficzny wymaga własnego sprzętu, bo ja mam tylko aparacik w wersji dla niekumatych Smile Całkowity automacik.

I jeszcze jedno w lipcu jest szansa, zeby było jeszcze miejsce na grafice? Niestety dopiero wtedy będę wiedziała jak stoje finansowo;/
Powrót do góry
Zobacz profil autora

pesca
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Sob Cze 07, 2008 23:39
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Niestety - tak jak napisałam powyżej - musi być oryginał lub odpis poświadczony notarialnie (ach te przepisy Kuratorium Oświaty...)

Co do warsztatów fotograficznych to najlepiej będzie zapytać samego wykładowcę (zaraz na początku roku szkolnego) ale nawet jeżeli takowy jest wymagany to w grupie napewno znajdzie się osoba, która takowy ma i z chęcią pomoże zrealizować prace zaliczeniowe Smile w większości przypadków liczy się praca na zajęciach oraz reguralne na nie uczęszczanie. Wszystkie profile w szkole muszą zrealizować te warsztaty i jeszcze nie słyszałam, żeby ktos miał z nimi problem ze względu na brak sprzętu do robienia zdjęć (a to chyba pozytywna obserwacja) Very Happy

Sądzę że w lipcu będziemy dysponować miejscami na oba tryby i wszytkie profile (miejsca naogół zaczynają się kończyć w połowie sierpnia) Smile

Nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć: ZAPRASZAMY ZATEM!

Powrót do góry

Ojoj
Nowy(a)

PostWysłany: Nie Cze 08, 2008 0:47
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Niesamowite, pierwszy raz spotkałam się ze szkołą, w której od razu uzyskuje się konkretne odpowiedzi Smile Szok! Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora

pesca
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Nie Cze 08, 2008 5:47
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Cieszę się, że mogłam pomóc Very Happy

Pozdrawiam Razz

Powrót do góry

yarq
Nowy(a)

PostWysłany: Pon Cze 09, 2008 23:05
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Również planuję się przegrupować na ta uczelnie. Czy stary? Ależ skąd, za to piękny i młody ... 25 lat ;>. Kiedy teraz będą dni otwarte?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Rekrutacja
Strona 2 z 6