| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
cu3aNowy(a)
|
Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 14:42 Temat postu: Opinie o szkole - bez zbędnego karmelu |
|
|
|
Witam,
już od kliku dni próbuje dokopać się do różnych szkół reklamy, no i muszę przyznać - wydajecie się najbardziej konkretni
mam pytanie - czy szkoła faktycznie daje porządne wykształcenie? Czy dyplom jaki uzyskam/bym uzyskał będzie cokolwiek znaczyć?
bardzo proszę odpowiedź(i), bez karmelu, bombonierek i waty cukrowej.
Konkretów mi trza! ;P
pozdrawiam serdecznie,
i intuicja radzi mi aby powiedzieć - dozobaczenia. |
|
| Powrót do góry |
|
PaziuEkspert

Dołączył: Oct 03, 2006 Posty: 1230 Skąd: WuWuA / ..::Gocław City::.. |
Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 17:24 Temat postu: |
|
|
|
bez karmelu ... ? hmm ... wykształcenie będziesz mieć takie jakie sobie wypracujesz ... w sensie że można tu przekiblować przed wojskiem (jak wszędzie) ale można też zaczerpnąć tutaj nieco zajebistości i poradzić sobie w branży i w życiu ...
dostajesz 2 rzeczy po szkole
1. tytuł technika organizacji reklamy (centralny państwowy dyngs zawodowy)
2. dyplom ukończenia WSR i specjalizacji - nasz wewnętrzny _________________ k***a ... godzinę pisałem tego posta ... |
|
| Powrót do góry |
|
OlloZaczyna działać

|
| Powrót do góry |
|
cu3aNowy(a)
|
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 17:49 Temat postu: |
|
|
|
dzięki za odpowiedzi,jeszcze kilka re-postów i mi przejdzie wachanie
to, że WSR rozwinie pasje to już wiem, wertuje stronę od tygodnia.
nie idę tam żeby się pobawić z WKU. ja nie z tych.
chodzi mi tylko o to, czy szkoła da mi wiarygodność przy ubieganiu się o prace w branzy reklamowej. świadomość, że nie otrzymam po niej wyższego wykształcenia toszkę jednak zniechęca. Potrzebuje pewności, że to zniechęcenie jest zbędne..
jeszcze raz dzięki za odpowiedzi.
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
PaziuEkspert

Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 20:16 Temat postu: |
|
|
|
każda szkoła da Ci wiarygodność
pamiętaj że najważniejszym plusem dla potencjalnego pracodawcy jest twoja teczka prac ... _________________ k***a ... godzinę pisałem tego posta ... |
|
| Powrót do góry |
|
OlloZaczyna działać

|
| Powrót do góry |
|
cu3aNowy(a)
|
Wysłany: Sob Kwi 12, 2008 9:41 Temat postu: |
|
|
|
wlasnie wachalem sie miedzy WSR a WSP... ale jak zobaczylem, ze bede musial sie meczyc dla licencjata w szkole, ktora juz sama strona internetowa odpycha (a co chyba w przypadku takiego kierunku nie powinno miec miejsca), nie mowiac juz o programie nauczania, ktory szczegolnie dla mnie nie przemawia.. |
|
| Powrót do góry |
|
PaziuEkspert

Wysłany: Sob Kwi 12, 2008 16:36 Temat postu: |
|
|
|
pamiętaj że WSR to szkoła artystyczna z podtekstem reklamowym ...
WSP to raczej zarządzania marketingi itp. _________________ k***a ... godzinę pisałem tego posta ... |
|
| Powrót do góry |
|
WizzardNowy(a)
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 12:04 Temat postu: |
|
|
|
Możecie napisać coś więcej o różnicach pomiędzy WSP, a WSR? Ciężko jest wybrać którąś ze szkół wiedząc tylko tyle ile napisane jest na ich stronach internetowych dlatego czekam na opinie ludzi którzy chodzą do tych szkół  . |
|
| Powrót do góry |
|
PaziuEkspert

Wysłany: Pią Lip 04, 2008 15:04 Temat postu: |
|
|
|
patrz wyżej : WSR to szkoła artystyczna ... praktyczno-projektowo-wykonawcza
co do WSP nie jestem pewien ale z tego co mi wiadomo oni stawiają na aspekt ekonomiczno-marketingowy (nie zajmują się kreacją w żadnej formie)
jeśli sie zastanawiasz między WSP a WSR to jedyny kierunek u nas jaki może Cie interesowac to Strategia Reklamy ...
ciężko porównac całą szkołę 3 letnią z licencjatem do 2letniego kierunku na drugiej ...
u nas masz elastyczny wybór tego co konkretnie chcesz sie uczyc - PRowe sprawy, strategiczno-psychologiczno-badawcze, whatever ... nie wiem już w tej chwili czego oni sie tam uczą  + wszystkie rozwojowe sprawy jak treningi umiejętności interpersonalnych, warsztaty, organizacja kampanii promocyjnej. masz tu parenaście przedmiotów informatycznych do wyboru + 6 języków + możesz sie rozwijac kreatywnie łącząc ze sobą kierunki w dowolny sposób.
w WSP uczysz sie makro i mikro, gospodarki, zarządzania ... itp + z tego co pamiętam to masz informatykę ogólną + też języki, ale szkoła jest mniej elastyczna i masz bardziej narzucony plan. jesli chodzi o nauki ścisłe to chyba tak jest lepiej.
wszystko zależy od tego na co stawiasz ... robota papierkowa z tekstem ... czy ... robota papierkowa z cyferkami
<za wszelkie nieścisłości związane z podawanymi przeze mnie informacjami na temat WSP przepraszam.> _________________ k***a ... godzinę pisałem tego posta ... |
|
| Powrót do góry |
|
WizzardNowy(a)
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 8:42 Temat postu: |
|
|
|
Sory, że nie napisałem wcześniej jakie kierunki biorę pod uwagę.
Na wsp:
Projektowanie multimedialne
Projektowanie multimedialne to specjalność zaplanowana do kształcenia grafików komputerowych, operatorów DTP, realizatorów obrazu i dźwięku, projektantów aplikacji komunikacyjnych. Interdyscyplinarny i nowatorski program specjalności łączy w sobie dziedziny artystycznej kompozycji obrazu, wykorzystania oprogramowania do zarządzania obrazem i dźwiękiem oraz tworzenia oryginalnych informatycznych systemów komunikacyjnych. Specjalność realizowana jedynie w ramach studiów dziennych.
A na WSR grafikę komputerową
Jesteś w stanie jakoś porównać te kierunki w obu szkołach? |
|
| Powrót do góry |
|
PatrisPoczątkujący(a)

|
|
| Powrót do góry |
|
HappyWyrocznia WSR

Dołączył: Mar 11, 2005 Posty: 11707 Skąd: Z końca świata i jeszcze dalej! |