| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
PaziuEkspert

Dołączył: Oct 03, 2006 Posty: 1230 Skąd: WuWuA / ..::Gocław City::.. |
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 11:03 Temat postu: |
|
|
|
pamiętajcie że żaden szajbus nie ogląda nagrań z sześciu czy iluś kamer w tempie 1:1 i nie podsłuchuje wszystkiego o czym gada 150 osób w szkole na raz ...
nagrania z kamer są regularnie przeglądane na przyspieszonym tempie żeby zobaczy kto kogo przeleciał na kanapie ... ew wykorzystywane (choc jeszcze chyba nie było takiej potrzeby i oby jak najdłużej) przy konkretnych wykroczeniach / kradzieżach itp.
to jest wszystko dla bezpieczeństwa Waszego i szkoły i nikt nie będzie podsłuchiwał jak puszczacie bąki na korytarzu jak myślicie że jesteście sami ... _________________ k***a ... godzinę pisałem tego posta ... |
|
| Powrót do góry |
|
Artur0Zadomowił(a) się

Wysłany: Pią Sie 08, 2008 11:39 Temat postu: |
|
|
|
A coś taki pewny?  Może razem z mikrofonami, zainstalowali małego Azjatę w małym pokoiku z notesikiem i tylko notuje: "o, ten naruszył bułą na podłogę, -1 do stypendium", "ten źle mówi o A. Waczko, - 10 do stypendium", "Za to ten przegląda wciąż kserówki od Sławka, +5 do stypendium".
Ale tak na serio, to trochę się człowiek krępuje mając taką świadomość, że "wszystko co powie, może być użyte...". Swoją drogą może w końcu usłyszą jak pani Ch. prowadzi zajęcia jedząc pizzę na korytarzu i robiąc interesy przez telefon, a jak człowiek chce coś zrobić w tej sprawie, to nagle giną mu wszystkie zrobione prace na zaliczeniu.  _________________
"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa." - Julian Tuwim |
|
| Powrót do góry |
|
Artur0Zadomowił(a) się

|
| Powrót do góry |
|
lamp.artPoczątkujący(a)

Wysłany: Pią Sie 08, 2008 13:40 Temat postu: |
|
|
|
| Artur0 napisał: | A za rok rozumiem, że bramki przy wejściach do sal jak na lotniskach?  |
.... i maszyna, która robi 'piiiiing'  _________________ Z Serca pozdrawiam
lamP.Art
--------------------------
Life is just a dream you know
That's never ending |
|
| Powrót do góry |
|
megejraBywalec

Dołączył: Aug 24, 2007 Posty: 324 Skąd: z chaosu poczęci... |
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 14:54 Temat postu: |
|
|
|
| Artur0 napisał: | A za rok rozumiem, że bramki przy wejściach do sal jak na lotniskach?  |
...zapłaciłeś - wchodzisz,
zalegasz - to przeskakujesz, ale i tak Cię wyłapią , w takim wypadku pozostają "wykłady" w alternatywnym  _________________ dzień po dniu
- otrzepuję myśli z liści...
zapadam w sen
- wypatruję - jeźdźców apokalipsy... |
|
| Powrót do góry |
|
PaziuEkspert

Wysłany: Pią Sie 08, 2008 15:16 Temat postu: |
|
|
|
troche przesadzasz ... a zresztą ... nawet jeśli?
jeśli bramka to tylko piiip ... 3 sekundy i jesteś o 90% mniej narażony na atak terrorystyczny ...
a to że buły widać kto pożera nad klawiaturą to widać i bez mikrofonów i bez azjaty i na przyspieszonym tempie ... po to jest BHP żeby sprzęt działał 5 lat a nie rok ...
poza tym ... "wszystko co powiesz ..." itd chodzi o specjalne sytuacje ... jeśli jesteś niewinny - to będzie tylko dowód twojej niewinnosci ... a jeśli chcesz popsioczyć na szkołę to rób to poza nią ...
co do kontroli nauczycieli - zgadzam sie  ... i jestem przekonany że własnie głównie po to był zainstalowany podgląd ... a nie po to żeby Cie szpiegować  _________________ k***a ... godzinę pisałem tego posta ... |
|
| Powrót do góry |
|
Artur0Zadomowił(a) się

Wysłany: Pią Sie 08, 2008 20:30 Temat postu: |
|
|
|
| Cytat: | troche przesadzasz ... a zresztą ... nawet jeśli?
jeśli bramka to tylko piiip ... 3 sekundy i jesteś o 90% mniej narażony na atak terrorystyczny ...
a to że buły widać kto pożera nad klawiaturą to widać i bez mikrofonów i bez azjaty i na przyspieszonym tempie ... po to jest BHP żeby sprzęt działał 5 lat a nie rok ...
poza tym ... "wszystko co powiesz ..." itd chodzi o specjalne sytuacje ... jeśli jesteś niewinny - to będzie tylko dowód twojej niewinnosci ... a jeśli chcesz popsioczyć na szkołę to rób to poza nią ... |
Słyszałeś kiedyś o ironii mr. Spacja Wielokropek? A forum, to tylko, by móc dobrze pisać o szkole? Boże uchowaj, by nikt nie psioczył! (szczególnie w bieżącym temacie) O losie, dziwnych ludzi czasem mi każesz czytać. _________________
"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa." - Julian Tuwim |
|
| Powrót do góry |
|
Artur0Zadomowił(a) się

Wysłany: Pią Sie 08, 2008 20:37 Temat postu: |
|
|
|
Tfu, nie chodziło o forum, a o psioczenie w szkole. (sorry, edycja postu nadal nie działa czyli forum nadal ssie muł na dnie) Swoją droga istnieje coś jak wolność wypowiedzi, więc trzeba się liczyć, że można usłyszeć i opinie negatywne o tym i o tym na korytarzu, czy w sali. Nikt nie będzie specjalnie wychodził "na balkon", by przeklnąć pod nosem. _________________
|
| Powrót do góry |
|
Martusia BEkspert

Dołączył: Jul 06, 2007 Posty: 1185 Skąd: Warszawa (Gocław - Prawa Strona Miasta) |
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 23:14 Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 23:30 Temat postu: WSR Reality Show |
|
|
|
| Paziu napisał: | | to jest wszystko dla bezpieczeństwa Waszego i szkoły i nikt nie będzie podsłuchiwał jak puszczacie bąki na korytarzu jak myślicie że jesteście sami ... |
Hehe jeśli mam być szczery to jak dla mnie to jest stary tekst "to wszystko wyłącznie dla bezpieczeństwa"
Przy kradzieży i masie wykroczeń ważne jest to co widać, a to co ktoś mówi - czy to w murach szkoły czy nie to już jego prywatny zakres wręcz. Dlatego też twoje zdanie :
| Paziu napisał: | | (...) a jeśli chcesz popsioczyć na szkołę to rób to poza nią ... |
jest dla mnie co najmniej śmieszne jeśli wręcz nie żałosne. Jak ktoś chodzi do szkoły, płaci itd to jego pełnym prawem jest i w niej i poza nią mówić co myśli; a to czy będzie krytykował tego czy innego członka szefostwa, kadry itd to już jego sprawa i element jego podstawowych praw jakim jest wolność wypowiedzi, posiadania zdania oraz opinii.
Ps: Tak przy okazji, ty Paziu teraz, że tak zapytam pracujesz w szkole czy też może PR to dla własnych celów i zdobycie +10 na ich konto ?  |
|
| Powrót do góry |
|
PaziuEkspert

Wysłany: Pią Sie 08, 2008 23:57 Temat postu: |
|
|
|
spoko arturo ... jest swoboda wypowiedzi więc jest i swoboda dyskusji
co do wielokropka ... piszę tak jak mówię  ... przecinki nie oddają mojego akcentu ... no i nie mówię z dużej litery
seiza: co to znaczy "stary tekst <<to wszystko...>>"? czy nie jest faktem że trudniej wynieść rzutnik ze szkoły jeśli jest monitoring?
mówisz jak zwolennik teorii spiskowej ... "dopóki mi nie udowodnicie że mi to pomoże - to znaczy że mi to nie pomoże!"
jasne ma sie prawo wypowiadać opinie i w szkole ... ale miałem na myśli takie wypowiedzi, których lepiej żeby nie było na taśmie, bo taki był argument artura ...
zdaje mi sie że mam poprostu taki dyngs w głowie który nie przepuści okazji do agresywnie brzmiącej polemiki  _________________ k***a ... godzinę pisałem tego posta ... |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
|
| Powrót do góry |
|
PaziuEkspert

Wysłany: Sob Sie 09, 2008 3:08 Temat postu: |
|
|
|
oj ... chodziło mi o to że nie powinieneś używać zwrotów w stylu "stary tekst o brzpieczeństwie", chyba że masz podejrzenie o to że monitoring / podsłuch / whatever został założony w celu innym niż podwyższenie bezpieczeństwa ;p ...
jako że nie widziałem Cie dłuższy czas w szkole / nie wiem czy masz takie podejrzenia pomyślałem że może hurtowo traktujesz takie sprawy - stąd porównanie do zwolennika teorii spiskowej jako faktu a nie do Nasha jako chorego psychicznie
psioczenie które nie powinno znaleźć się na taśmie = nieuzasadnione/bezpodstawne lub mocno przesadzone psioczenie ... _________________ k***a ... godzinę pisałem tego posta ... |
|
| Powrót do góry |
|
KinfolkEkspert

Wysłany: Sob Sie 09, 2008 21:23 Temat postu: |
|
|
|
Nawiązując do tematu - że jeden człowiek może milionom zgotować piekło...
Szczerzę życzę Panu Putinowi i wszystkim Rosjanom, którzy dopuścili tego psychopatę do władzy długiej śmierci w niewyobrażalnych męczarniach.
[/b] _________________ Cierpię co prawda na drobne zaburzenia osobowości, jednak potrafimy o tym ze sobą rozmawiać...
http://kinfolk.digart.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
zielonyszerszenLoża WSR

Wysłany: Czw Sie 14, 2008 8:42 Temat postu: |
|
|
|
wkurza mnie to że straszne miliony poszły na przygotowanie naszych sportowców na olimpiadę którzy na każdym kroku zaliczają wpadki zamiast na budowanie dla dzieci boisk i tym podobnym.
i jeszcze się tłumaczą że to ciepło że wilgotno że zupa była za słona  _________________ ona zawsze przyjdzie tylko nie wiesz kiedy |
|
| Powrót do góry |
|
|