| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
TomaszefPoczątkujący(a)

|
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 16:44 Temat postu: |
|
|
|
Reklama, Jacek Kall. Jest zajebista |
|
| Powrót do góry |
|
majagaZadomowił(a) się

Dołączył: Jul 11, 2007 Posty: 522 Skąd: z nicości i całości, z końca i początku, ze słońca i mroku... - oto jestem ;) |
|
| Powrót do góry |
|
EllieBywalec

|
|
| Powrót do góry |
|
majagaZadomowił(a) się

Dołączył: Jul 11, 2007 Posty: 522 Skąd: z nicości i całości, z końca i początku, ze słońca i mroku... - oto jestem ;) |
|
| Powrót do góry |
|
marcin1978wawaBywalec

|
|
| Powrót do góry |
|
majagaZadomowił(a) się

Wysłany: Czw Lut 07, 2008 10:13 Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
EllieBywalec

|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 10:33 Temat postu: |
|
|
|
| marcin1978wawa napisał: | a ja czytam Biblie Profesionalisty do Photoshopa Majaga Harry Ploter przy tym wysiada  |
Tak zawsze mówią Ci, którzy go nie czytali. Wiem, bo sama tak kiedys głupia mówiłam.  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
marcin1978wawaBywalec

|
|
| Powrót do góry |
|
EllieBywalec

|
|
| Powrót do góry |
|
marcin1978wawaBywalec

|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 11:04 Temat postu: |
|
|
|
Cóż Eli jakbym miał kominek to chętnie bym Cię do siebie zaprosił ... wiec zostaje tylko miotła .. ale uważaj na mugoli ;p _________________ Może właśnie dziś patrzy w mroczną mgłę
I modlitwą prosi Boga, by zachował cię.
Deszcz, jesienny deszcz, bębni w hełmu stal,
idziesz młody żołnierzyku, gdzieś w nieznaną dal. |
|
| Powrót do góry |
|
majagaZadomowił(a) się

|
| Powrót do góry |
|
megejraBywalec

Dołączył: Aug 24, 2007 Posty: 324 Skąd: z chaosu poczęci... |
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 22:20 Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
zielonyszerszenLoża WSR

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 11:45 Temat postu: |
|
|
|
przeczytałem kilka dni temu książkę ,, Był sobie chłopiec" .
książkę czyta się szybko i przyjemnie a opowiada o przyjaźni 36 letniego Willa i 12 letniego Marcusa.
polecam książkę
ps.nakręcony także został film na podstawie tej książki i niestety rolę Willa powierzono bezpłciowemu Hugh Grantowi. _________________ ona zawsze przyjdzie tylko nie wiesz kiedy |
|
| Powrót do góry |
|
po_prostu_AdamCzasami coś napisze

Dołączył: Oct 07, 2007 Posty: 127 Skąd: Warszawa, SGzI, a co :P nie no, teraz juz SGzII |
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 12:33 Temat postu: |
|
|
|
a ja lubie wracac do sprawdzonej lektury
niesmiertelne moje to "Wszystko czerwone" J. Chmielewskiej, "Jeśli zimową nocą podróżny..." I. Calvino oraz większość A. Christie  Fajne też "Pachnidło" P. Sueskinda. Generalnie Chmielewskiej większość mnie rozbawia, na prędce jednak polecam "Krowa niebiańska"  Książeczki starsze pewnie lepiej dotrą do tych, co pamiętają dawniejsze czasy, ale i młodsze pokolenie może trochę uroków kraju popoznawać
a obecnie to sobie czytam dzieła Moliera
ostatnio widziałem filmik na podstawie książki Cobena "Nie mów nikomu".
i to tyle w tym względzie na chwilę obecną  _________________ shut up and drive...
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i ludzka głupota. Nie mam pewności co do Wszechświata" - A. Einstein |
|
| Powrót do góry |
|
Artur0Zadomowił(a) się

Wysłany: Pon Sie 18, 2008 9:25 Temat postu: |
|
|
|
Taaa, nie ma to jak zachęcić ludka do przeczytania książki... Zawsze lepiej nabić pościk pisząc tylko autora i tytuł. Mułowate leniwce.
Kończę rewelacyjną i mocną ksiażkę Albrechta Wackera - Snajper na Froncie Wschodnim.
"Książka "Snajper na froncie wschodnim" prezentuje spisane przez Albrechta Wackera wspomnienia z walk na froncie wschodnim w latach 1944-1945 strzelca wyborowego 3. Dywizji Górskiej Josefa Allerbergera. Josef Allerberger, kierowany często do osłaniania starć w najbardziej zagrożonych odcinkach frontu, był naocznym świadkiem najzacieklejszych i najokrutniejszych walk, jakie rozgrywały się między radziecką i niemiecką armią w czasie II wojny światowej. Tytułowy snajper opisuje swoje relacje z towarzyszami broni, stratę najbliższych mu kompanów, nieludzkie sceny, których był świadkiem, wszechobecną śmierć i okrucieństwa obu walczących armii - gorsze od najstraszniejszych snów i wyobrażeń. Pozycja ta, wydana po raz pierwszy w Niemczech w 2000 roku, jest jedną z tych książek dotyczących II wojny światowej, o których trudno zapomnieć. Żołnierze od niepamiętnych czasów byli paleni żywcem, miażdżeni pod gruzami fortec, tratowani kopytami kawalerii, nadziewani na piki czy topieni w rzekach."
http://en.wikipedia.org/wiki/Josef_Allerberger
Ode mnie tyle, że czyta się z zapartym tchem. Jeśli myślicie, że bycie snajperem, to ukrycie się za krzaczkiem i zdejmowanie kolejnych głów, to się mylicie... Nie do opisania jest sytuacja, gdy jego towarzysz zbytnio wychylił się zza osłony i został trafiony w szczękę przez sowieckiego snajpera i momenty, gdy bohater musiał z nim być przez kilka godzin, patrząc i słuchając jak powoli umiera. Żeby nie było książka jest okraszona licznymi zdjęciami zastrzelonych przez Josefa sowietów, jego zabitego partnera bez szczęki, jego dyplomówi odznaczeń, jego samego i nawiązującymi do opisywanych sytuacji. Polecam!
P.S. Allerberger jak dotąd jest na trzecim miejscu w rankingu snajperów jeśli chodzi o skuteczność. _________________
"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa." - Julian Tuwim |
|
| Powrót do góry |
|
|
|