Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

mala zmiana??
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Rekrutacja
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
kinia
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Pią Sie 13, 2004 14:21
Temat postu: mala zmiana??
Odpowiedz z cytatem

a jesli musze przeskoczyc na zaoczny trybik?? Sad(
co strace z dziennych jesli tam wyladuje?
jak wyglada ten zaoczny na foto?duzo mniej zajec w szkole a duzo wiecej pracy w domu?..ojoj
nie chcem sie przenosic ale chyba muszem
i pewnie jak najszybciej musze powiadomic sekretariat..?
niech sie zaoczni wypowiedza prosze..
BUZKA Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pią Sie 13, 2004 15:43
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Stracisz sporo, choc nadal warto bo troche zyskasz. Grzybiarska pogoda wiec mozna powiedziec lepszy rydz niz nic. Sam jestem na zaocznych wiec troche naswietle sprawe. Przede wszystkim masz co najmniej 2x mniej zajec. A wiec albo robi sie to szybciej albo pomija mniej istotne szczegoly. Na dziennych jest na to wiecej czasu. To jesli chodzi o obligi jak i fakultety. Co do samych fakultetow masz mniejszy wybor bo sobota nie jest z gumy. Wszystko sie spietrza i mozesz nie znalezc dostatecznie duzo chetnych na twoj wymarzony fakultet ktorego akurat nie ma wsrod wstepnych propozycji szkoly. Na taki trzeba skrzyknac troche osob i liczy ze godzina podpasuje to wykladowcy. Na dziennych jest wiekszy luz bo fakultety rozciagniete sa na 3 dni (sroda-piatek)

Z drugiej strony cos zyskujesz. Pare zlotych w kieszeni, czas na prace, studia w tygodniu. Nie trzeba tez mowic ze wymagania na dziennych sa wyzsze na zaocznych trzeba wymagac wiecej od siebie samego.

Z foto zaocznych znam tylko Marzene, ale ona zdaje sie bawi teraz w Hiszpanii albo Irlandii wiec na razie Ci nie odpowie

Jezeli powodem przenosin na zaoczne nie jest kasa tylko jakies zobowiazania praca itd to pomysl o indywidualnym toku nauki. Wtedy mozesz dochodzic na interesujace Cie zajecia w tygodniu i w ogole lepiej to sobie zorganizowac

kinia
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Sob Sie 14, 2004 16:38
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ojoj ale sie porobilo
i co ja mam teraz zrobic..
nie potrafie zdecydowac sama co mam robic z tymi dzinnym/zaocznymi
niech ktos zadecyduje za mnie bo mam taki metlik w glowie ze sie w pale nie miesci Sad
chcialabym zostac na dziennych..nic nie tracic z zajec,ale pomyslalam sobie ze jakbym poszla na zaoczne to w tygodniu poszlabym do pracy,a w weekendy nie zajete przez nauke w WSR zrobilabym druga szkole..
bo kto mnie przyjmie do pracy jak ja bede miala zajete 3/4 dni w tyg ?
ludzie z dziennnych maja zazwyczaj zajete 3 czy 4 dni na WSR
?jak ja cos wymysle to musze potem to rozkminiac sama i nie spac po nocach..ashh
Powrót do góry
Zobacz profil autora

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Sob Sie 14, 2004 17:55
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Pracowac w tygodniu tez mozna. Jest kilka takich osob. Oczywiscie nie jest to jakas typowa biurwowa robota nine to five raczej jakies zlecenia, telemarketingi lub inna zmianowa. Nigdy nie wiadomo. Jedna kolezanka ze szkoly zrezygnowala na jakis czas ze szkoly bo pracowala w soboty i niedziele. Ma wrocic na jesieni.

Mysle ze masz wieksze prawdopodobienstwo znalezienia jakies fuchy np. na pol etatu w tygodniu niz 2. dobrej szkoly w ktorej zjazdy z soba nie koliduja. Sam probuje lapac 3 sroki za ogon i nie jest to latwe bo tak naprawde wszystko powinno miec priorytet nr1 a czasem trzeba wybierac. Cale szczescie na UW mimo ze mam dzienne moge chodzic jak mi wygodniej czyli zwykle wieczorem.

PS. Na zaocznych nie jest zle. Jesli masz widoki na prace to skorzystaj. Pewnie pieniadz to nie bog, choc niektorzy tak dzis twierdza, ale na pewno daje niezaleznosc. Poza tym zawsze dobrze jest zaczac wczesniej niz pozniej. To pomaga w zyciu no i pamietac o emeryturce Wink

kinia
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Nie Sie 15, 2004 11:55
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

emeryturka?heh Smile
chyba juz zdecydowalam
chcialabym tylko jeszcze wiedziec czy ludzie z dziennych maja zazwyczaj zajete 3 czy 4 dni w tyg?ahh i jeszcze kiedy sa i jak wygladaja egzamy z anglika.. Question
z praca bedzie gorzej,no ale nic trza sobie jakos radzic, w razie co na wiosne bede trawniki kosic a w zimie z lopata zapiepszac i snieg odgarniac..
Laughing thx za info
Powrót do góry
Zobacz profil autora

aw
szkolareklamy.pl
szkolareklamy.pl

PostWysłany: Nie Sie 15, 2004 13:19
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ilosc dni zalezy od ilosci przedmiotów na ktore sie zapiszesz, moga to byc trzy dni, ale moze byc i 5 - o jakie egzaminy z anglika Ci chodzi - kwalifikacyjne na poczatku roku czy o egzaminy w sesji?
Zobacz profil autora

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Nie Sie 15, 2004 13:30
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zajete masz 2-4 dni. W duzym stopniu zalezy to od Ciebie kinia. 1 dzien zajecia obowiazkowe, 1 dzien 'ustawowo' wolny bo zajecia maja 2 inne grupy. Zajecia obowiazkowe w te dni zasadniczo sa od 8.30-17 (5 wykladow) w poprzednim semestrze byl eksperyment by troche ulzyc ludziom i zajecia byly do 15.30 (4 wyklady) za to w piatek byl jeden oblig. Zdania byly podzielone. Jak bedzie teraz zobaczymy.

Sroda, czwartek piatek to fakultety. Jest pewne minimum ktore trzeba zrobic w semestrze i w ciagu 2 lat dlatego trzeba na to poswiecic przynajmniej 1 dzien. Oczywiscie to tylko w wypadku jak bedziesz sprytna i niewymagalna i trafisz z grafikiem. Jesli chcesz byc tytanem pracy i znajdziesz interesujace Cie zajecia mozesz spedzic w szkole 4 dni a nawet wiecej bo szkola z zasady jest otwarta i nikt Ci nie broni spedzac tu wiecej czasu.

Co do egzaminow kwalifikujacych zwykle sa zaraz przy okazji rozpoczecia roku. Nas zaoczniakow wzieli nawet z zaskoczenia bo niby w niedziele mialy byc a byly w sobote wiec biedactwa nic nie zakulismy przez noc Wink To test kwalifikujacy jaki zwykle mozesz spotkac w szkolach jezykowych. Jest pisemny przypomina troche struktura Firsta i inne certyfikaty (czytanie rozumienie itd) tzn poza czescia ustna. Dosc przekrojowy ale nie ma sie co stresowac ani podkladac bo sluzy tylko przydzialowi do grup (8 poziomow). W sumie 60 punktow do zebrania.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Nie Sie 15, 2004 13:35
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

aw napisał:
ilosc dni zalezy od ilosci przedmiotów na ktore sie zapiszesz, moga to byc trzy dni, ale moze byc i 5

Widzisz kinia a jednak nawet 5. Za malo czasu z tymi dziennymi spedzam Smile

kinia
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Nie Sie 15, 2004 15:17
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Smile dzieny, juz wszystko wiem,rozumiem ze bedziemy wczesniej poinformowani o owym examie..
mnie nie bedzie na rozpoczeciu..z racji tego mam sie pojawic wczesniej w szkole?
Powrót do góry
Zobacz profil autora

aw
szkolareklamy.pl
szkolareklamy.pl

PostWysłany: Pon Sie 16, 2004 0:09
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

bo nie berzesz sinarku pod uwage ze ktos moze chciec chodzic na zajecia - obligi innej specjalizacji Smile
PS
jak sie pojawisz juz, wtedy cie na szybko przeegzaminujemy Smile - nie musisz wczesniej specjalnie sie pojawiac - ale jesli bedziesz chciala Smile - czemu nie
Zobacz profil autora

kinia
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Pon Sie 16, 2004 7:00
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

spoxik..zjawie sie dzis kolo 15..
Powrót do góry
Zobacz profil autora

franz
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Sie 18, 2004 19:45
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Czy w indywidualnym toku nauczania można chodzić na zajęcia zaoczniaków (weekendy)?
I pytanie z innej beczki: czy info na stronie głównej o kolejnych dniach otwartych świadczy o tym, że są jeszcze wolne miejsca?
Powrót do góry
Zobacz profil autora

senq
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Sro Sie 18, 2004 20:17
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

franz napisał:
(..)
I pytanie z innej beczki: czy info na stronie głównej o kolejnych dniach otwartych świadczy o tym, że są jeszcze wolne miejsca?

Tak jeszcze pare wolnych miejsc jest na różnych kierunkach Smile na szczescie!

aw
szkolareklamy.pl
szkolareklamy.pl

PostWysłany: Sro Sie 18, 2004 21:15
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

przecież są jeszcze grupy pażdziernikowe;
jak masz zgodę na ITN chodzisz kiedy chcesz od pon do niedzieli
Zobacz profil autora

senq
Ekspert
Ekspert