| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
PatrisPoczątkujący(a)

|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 17:52 Temat postu: Pytanie do II roczniaków grafiki (zaocznej) |
|
|
|
Na jakie zajęcia się zapisać, aby nie stracić czasu a się czegoś nauczyć. Jestem na zaocznych, więc każda godzina zjazdów będzie dla mnie cenna dlatego nie chciałabym jej stracić na zajęcia z których po prostu lepiej nie korzystać. |
|
| Powrót do góry |
|
PaziuEkspert

Dołączył: Oct 03, 2006 Posty: 1230 Skąd: WuWuA / ..::Gocław City::.. |
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 18:31 Temat postu: |
|
|
|
jesli chodzi o zajęcia dodatkowe to nie ważne czy grafika czy inna specjalizacja ... albo nawet czy dzienni ...
poczekaj aż będą listy przedmiotów podane, wtedy przypomnij się z pytaniem ... _________________ k***a ... godzinę pisałem tego posta ... |
|
| Powrót do góry |
|
PatrisPoczątkujący(a)

|
|
| Powrót do góry |
|
PatrisPoczątkujący(a)

|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 21:32 Temat postu: |
|
|
|
No to więc II roczniaki, na co warto iść:
Photoshop zaaw. (K. Marzoch)
3DSMax (C. Szulc)
Html (A. Dobkowski)
Photoshop pocz.(C. Szulc)
Illustrator (M. Buśkiewicz)
InDesign (M. Sioma)
Corel Draw (C. Szulc)
Excell (M. Sioma)
Word + Power Point (M. Sioma)
Produkcja sesji zdjęciowej (M. Waszkiewicz)
Prowokacje w reklamie (B. Śmigrodzka)
Akt w malarstwie (S. Siczek)
Fotografia aktu (D. Raczyński)
Komiks (M. Prożalski)
Historia mediów i reklamy (W. Pławski)
Warsztaty rysunkowe pocz. (J. Budzyński)
Fotolab* (J. Skóra) [ciemnia foto]
Warsztaty rysunkowe zaaw. (J. Budzyński)
Warsztaty fotograficzne zaaw. (D. Raczyński)
Warsztaty wizażu* (A. Chełmońska)
Warsztaty fotograficzne pocz. (D. Raczyński) |
|
| Powrót do góry |
|
PaziuEkspert

Wysłany: Pon Paź 06, 2008 21:46 Temat postu: |
|
|
|
Photoshop - zawsze i w każdej ilości
3DSMax - program do grafiki 3D - fajne jeśli zamierzasz się w tym mocno podszkolić, jeśli nie - zupełnie zbędne, a czasami i frustrujące (szczególnie dla dziewczyn)
Html - właściwie tylko jeśli lubisz (i akceptujesz tego nauczyciela)
Illustrator - grafika wektorowa zawsze sie przyda
InDesign - łamanie i przygotowywanie do druku - może sie przydać, nie jest niezbędne (i jeśli zaakceptujesz tego nauczyciela)
Corel Draw - grafika wektorowa, dużo mniej popularna niż Illustrator
Excell - jeśli potrzebujesz (i zaakceptujesz tego nauczyciela
Word + Power Point - jeśli potrzebujesz (i akceptujesz tego nauczyciela)
u B. Śmigrodzkiej możesz sie przynudzić, reszta powinna być spoko i wybieraj w zależności od preferencji ... _________________ k***a ... godzinę pisałem tego posta ... |
|
| Powrót do góry |
|
marcin1Początkujący(a)

Wysłany: Pon Paź 06, 2008 22:15 Temat postu: |
|
|
|
polecalbym zajecia z Panem Szulcem... ma duza wiedze praktyczna i duzo wymaga, ale jest pewnosc, ze sie nauczysz... takie wrazenie odnioslem po kontakcie z nim...
polecam rowniez Illustratora z Michalem Buskiewiczem...
Corela bym odradzal, poniewaz na tym programie sie nie pracuje w zadnej powaznej firmie... zreszta jest kretynski (subiektywna opinia)...
pakiet Office... moze to zadziwiajace, ale jesli bedziesz miala jakies okienko czy cos to bardzo bym polecal... co prawda wszyscy sobie zawsze wpisuja w cv bigla obsluge tych pragramow, ale ostatnio sie przekonalem, ze to wcale nie jest wszystko takie oczywsite i i zeby w pracy zrobic pare glupich, niestandardowych rzeczy w wordzie (ktorego normalnie nie mam nawet na komputerze) musialem sie niezle nameczyc...
a.. i html... dla niektorych to nie do przejscia, a dla innych bardzo pouczajace zajecia... sam na nich naprawde duzo skorzystalem i bardzo sie rozwinalem...
co do reszty to chyba kwestia zainteresowan... _________________ - Jak pan sądzi, większym zagrożeniem dla naszego społeczeństwa jest ignoracja, czy niewiedza?
- Nie wiem, nie obchodzi mnie to… |
|
| Powrót do góry |
|
PaziuEkspert

Wysłany: Pon Paź 06, 2008 22:49 Temat postu: |
|
|
|
nie wiem czy w szkole jest wersja office 2007 bo jeśli nie, to tracą na wartości - interfejs zmienił się dość mocno i stracił na sensie ... _________________ k***a ... godzinę pisałem tego posta ... |
|
| Powrót do góry |
|
Klimkowska M.Nowy(a)

|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 7:45 Temat postu: |
|
|
|
Paziu, jak mogłeś, niedobry Ty, no no!!!
B.Śmigrodzka to bardzo fajna babka, a jej zajęcia uważam za interesujące. Jeżeli chcesz pooglądać trochę sztuki na rzutniku, trochę podyskutować, i przy okazji czegoś tam się dowiedzieć przyjemnego, idź na prowokacje. Zajęcia absolutnie odprężające (jak dla mnie).
Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
AnnkaCzasami coś napisze

Wysłany: Wto Paź 07, 2008 8:00 Temat postu: |
|
|
|
A jeśli chodzi o warsztaty rysunkowe, to polecam J. Budzyńskiego. Robić trzeba sporo, ale jeśli nie czujesz się mocna w rysunku to taki trening dużo daje. Szkoda, że nie ma zajęć z panią Saidą Siczek, także bardzo dobry nauczyciel. Jest tylko "Akt w malarstwie" ale to dla wymiataczy pędzla (choć p. Siczek zawsze służy pomocą i radą, więc "amatorzy" też mogą spróbować) |
|
| Powrót do góry |
|
megejraBywalec

Dołączył: Aug 24, 2007 Posty: 324 Skąd: z chaosu poczęci... |
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 8:18 Temat postu: |
|
|
|
| Klimkowska M. napisał: |
B.Śmigrodzka to bardzo fajna babka, a jej zajęcia uważam za interesujące.
|
| Klimkowska M. napisał: |
Zajęcia absolutnie odprężające (jak dla mnie).
|
tak, doprawdy - o d p r ę ż a j ą c e -
weź poduszkę
 _________________ dzień po dniu
- otrzepuję myśli z liści...
zapadam w sen
- wypatruję - jeźdźców apokalipsy... |
|
| Powrót do góry |
|
MartencjaPoczątkujący(a)

|
| Powrót do góry |
|
MartencjaPoczątkujący(a)

|
| Powrót do góry |
|
PatrisPoczątkujący(a)

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 9:24 Temat postu: |
|
|
|
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi!!! |
|
| Powrót do góry |
|
bartek_fCzasami coś napisze

Wysłany: Pon Paź 13, 2008 10:00 Temat postu: |
|
|
|
późno ale...
wszystko z Cezarym. ale nie więcej, jak dwa bo po prostu nie dasz rady.
na początek najlepiej iść do niego na Illustratora i Photoshopa. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
po_prostu_AdamCzasami coś napisze

Dołączył: Oct 07, 2007 Posty: 127 Skąd: Warszawa, SGzI, a co :P nie no, teraz juz SGzII |
Wysłany: Pon Paź 20, 2008 21:11 Temat postu: Re: Pytanie do II roczniaków grafiki (zaocznej) |
|
|
|
| Patris napisał: | | Na jakie zajęcia się zapisać, aby nie stracić czasu a się czegoś nauczyć. Jestem na zaocznych, więc każda godzina zjazdów będzie dla mnie cenna dlatego nie chciałabym jej stracić na zajęcia z których po prostu lepiej nie korzystać. |
nauczyć się czegoś można na każdych zajęciach, nudnych, czy nie. proponowałbym najpierw rozpoznać, czym się interesujesz lub co się w życiu przyda  _________________ shut up and drive...
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i ludzka głupota. Nie mam pewności co do Wszechświata" - A. Einstein |
|
| Powrót do góry |
|
|