Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » ADRES + TELEFONY / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Wady forum

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Strona www szkoły
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
Marqoni
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2004 18:22
Temat postu: Wady forum
Odpowiedz z cytatem

generalnie dwie:

Brak opcji edycja (własnego posta), która powinna mieścić się obok guziczka "cytuj". Pewnie zabrakło na nią miejsca...? Na innych forach PhP na których bywam ta opcja jest obecna (sapkowski.zone, nowa gildia). Mnie np. zależy na poprawianiu własnych błędów. Sam stosują taktykę "sprzątaj po sobie" jeśli forumowicz zaśmieci swój tekst jakimiś słownymi pokemonami, po których bolą oczy.

Mimo usilnych prób do tej pory nie mogę umieścić drobnrgo choćby podpisu - sentencji. Za każdym razem gdy wpisuję ją w profilu w odpowiedniej rubryce, po zaakceptowaniu nie ma rezultatów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email Odwiedź stronę autora

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2004 18:34
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Edycja byla ale zostala wylaczona : Nie Sie 01, 2004 5:28 pm.
Podpis - choc faktycznie pojawia sie blad:
Warning: sprintf(): Too few arguments in
[...] usercp_register.php on line 981
sam osobiscie przed chwila modyfikowalem swoj podpis wiec ... moge powedziec ze dziala Smile

Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Marqoni
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2004 19:00
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

pozwolę sobie na mały test

Marqoni
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2004 19:03
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Działa, chyba rozwiązaniem zagadki było nie zaznaczenie w profilu "Zawsze dodawaj mój podpis:". dzięki za odpowiedź i przepraszam za kłopot.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2004 19:33
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Brak edycji to swiadomy wybor. Chodzi weryfikacje i o to zeby nie dochodzilo do roznych przeinaczen itd. Jak zawsze cos za cos. Tez czasem musze robic uzupelnienie czy sprostowanie w 2. poscie ale przynajmniej jest transparentnosc. Przejrzysta sytuacja. Co kto kiedy powiedzial

zyrafa
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2004 20:13
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

a ja potem lubie czytac jaką z siebie kretynke zrobilam (np po ilosci bledow ortograficznych czy stylisznych, albo literowkach ... zazwyczaj staram sie szybko pisac i odruchowo naciskam wyslij zanim dokladnie tresc przeczytam) . No, ale mi to w sumie nie przeszkadza... moge byc odchylona itp ...

mefju
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2004 20:49
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Właśnie Sinar ma rację to nie "1984".
Powrót do góry

Marqoni
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2004 21:02
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

tylko to trochę takie traktowanie forumowiczów jak dzieci
wszak zawsze po dokonaniu zmiany wyświetla się jej data

więcej minusów niż plusów imo z tą niedostępną edycją

aw
szkolareklamy.pl
szkolareklamy.pl

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2004 22:23
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ponieważ forum jest zasadniczo niemoderowane - chcemy zachowac autentycznośc - dochodziło na nim do różnego rodzaju sporów - charaktery ludzkie to mieszanka barw - niektórzy spryciarze po jakims czasie edytowali wcześniejsze wpisy robiąc z nas idiotów i udając, że racja jest po ich stronie - TO POWÓD PIERWSZY
POWÓD DRUGI - ja np. organizuję egzaminy tą droga w sesji i miałem sytuację, gdy młodzian zaczął poprawiać to do czego odnosił się mój komentarz i ponownie (tak jak wczesniej) robił ze mnie osła - trudno sie odnosic do czegoś czego nie ma.
POWÓD TRZECI I NAJWAŻNIEJSZY - to, że gdzieś ktoś ryczy, nie skłania mnie do myslenia, że i ja powinienem zacząć nawoływać jak buchaj - życie jest tak skonstruowane, że jak otworzysz usta i wypowiesz słowa - jużnie mozesz ich cofnąć - DLACZEGO TU MIAŁOBY BYĆ INACZEJ - przecież przed wysłaniem możesz kliknąć podgląd - POROZMAWIAJMY O TYM KLAWISZU - dlaczego ten traktować mamy jak coś niepotrzebnego? bo lubimy łatwiznę? bo uwielniamy chodzić na skróty? bo wierzymy, że jak elektroniczne zwierzątko zdechnie, to będziemy mieć kolejne - bo mamy wiele życ - TO NIE JEST REALNY ŚWIAT - w życiu jeśli zagłodzisz psa na śmierć, on juz nie wstanie z grobu; powiesz: "Bez przegięć, co to za porównanie?" - pewnie, dziś edytujemy forum i przekłamujemy rzeczywistość, jutro ksiądz będzie udawał, że ta kobieta w koszuli nocnej na jego balkonie noca to była matka boska suchodolska i wszystko będzie bosko
Zobacz profil autora

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2004 22:50
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

aw napisał:
ponieważ forum jest zasadniczo niemoderowane - chcemy zachowac autentycznośc - dochodziło na nim do różnego rodzaju sporów - charaktery ludzkie to mieszanka barw - niektórzy spryciarze po jakims czasie edytowali wcześniejsze wpisy robiąc z nas idiotów i udając, że racja jest po ich stronie - TO POWÓD PIERWSZY

Fakt spory bywaja Cool Choc z tym 'robieniem z nas idiotow' to mozna bylo by dyskutowac. [ oczywiscie tylkoodnosnie pkt 1 Smile ]
PS: czy ten blad pojawia sie tylko u mnie z tym profilem a dokladniej plikiem usercp_register.php ? Jesli nie to moze ktos wie jak wyglada linia 981?

Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Marqoni
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Nie Wrz 19, 2004 10:47
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

AW: Dziękuję za obszerne wyjaśnienie. Nie mam zamiaru dłużej dociekać dlaczego do tego doszło. Widocznie musiało, skoro doszło. Inne fora nie pełnią edukacyjnych (egazminacyjnych) funkcji...
Na moim poletku doświadczalnym nie spotkałem się do tej pory z przeinaczaniem faktów po fakcie. Sam używam 'edycji' głównie do korekty literówek. Wiem, wiem, jest podgląd, ale praktyka wykazuje, że nie wszystkie błędy da się wyłapać w pierwszej korekcie.

Inna sprawa:
czy opcja "Zobacz posty od ostatniej wizyty" aby na pewno działa?
Jakoś nie daję wiary temu, że przeczytałem wszystko... a może przeczytałem...? Czy ktoś byłby uprzejmy sprawdzić tę opcję u siebie?

mefju
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

PostWysłany: Nie Wrz 19, 2004 13:39
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

U mnie działa.
Powrót do góry

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

PostWysłany: Nie Wrz 19, 2004 13:51
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

u mnie tez jest problem z linia, ale ja mam smieszniej bo musze sie logowac przez 'profil', bo inaczej mnie za pierwszym razem wylogowuje a pozniej nie mam zaznaczonych nieprzeczytanych. wiem ze np. na innym forum z tym nie mam problemow ale inni maja,

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pią Lip 13, 2007 10:47
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Postanowiłem podziękować za dodanie overflow:auto przy danych usera widniejących obok postu Smile

Powrót do góry
Zobacz profil autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Strona www szkoły
Strona 1 z 1