| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
MarqoniZaczyna działać

|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2004 18:22 Temat postu: Wady forum |
|
|
|
generalnie dwie:
Brak opcji edycja (własnego posta), która powinna mieścić się obok guziczka "cytuj". Pewnie zabrakło na nią miejsca...? Na innych forach PhP na których bywam ta opcja jest obecna (sapkowski.zone, nowa gildia). Mnie np. zależy na poprawianiu własnych błędów. Sam stosują taktykę "sprzątaj po sobie" jeśli forumowicz zaśmieci swój tekst jakimiś słownymi pokemonami, po których bolą oczy.
Mimo usilnych prób do tej pory nie mogę umieścić drobnrgo choćby podpisu - sentencji. Za każdym razem gdy wpisuję ją w profilu w odpowiedniej rubryce, po zaakceptowaniu nie ma rezultatów. |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2004 18:34 Temat postu: |
|
|
|
Edycja byla ale zostala wylaczona : Nie Sie 01, 2004 5:28 pm.
Podpis - choc faktycznie pojawia sie blad:
Warning: sprintf(): Too few arguments in
[...] usercp_register.php on line 981
sam osobiscie przed chwila modyfikowalem swoj podpis wiec ... moge powedziec ze dziala  |
|
| Powrót do góry |
|
MarqoniZaczyna działać

|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2004 19:00 Temat postu: |
|
|
|
pozwolę sobie na mały test _________________ Jedyny Marek, łatwo zapamiętać... |
|
| Powrót do góry |
|
MarqoniZaczyna działać

|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2004 19:03 Temat postu: |
|
|
|
Działa, chyba rozwiązaniem zagadki było nie zaznaczenie w profilu "Zawsze dodawaj mój podpis:". dzięki za odpowiedź i przepraszam za kłopot. _________________ Jedyny Marek, łatwo zapamiętać... |
|
| Powrót do góry |
|
sinarLoża WSR

Dołączył: Jun 14, 2003 Posty: 7719 Skąd: 3rd Rock from the Sun |
Wysłany: Czw Wrz 16, 2004 19:33 Temat postu: |
|
|
|
Brak edycji to swiadomy wybor. Chodzi weryfikacje i o to zeby nie dochodzilo do roznych przeinaczen itd. Jak zawsze cos za cos. Tez czasem musze robic uzupelnienie czy sprostowanie w 2. poscie ale przynajmniej jest transparentnosc. Przejrzysta sytuacja. Co kto kiedy powiedzial _________________ www.sinar.posadzdrzewo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
zyrafaEkspert

|
| Powrót do góry |
|
mefjuZawsze coś napisze

|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2004 20:49 Temat postu: |
|
|
|
Właśnie Sinar ma rację to nie "1984". |
|
| Powrót do góry |
|
MarqoniZaczyna działać

|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2004 21:02 Temat postu: |
|
|
|
tylko to trochę takie traktowanie forumowiczów jak dzieci
wszak zawsze po dokonaniu zmiany wyświetla się jej data
więcej minusów niż plusów imo z tą niedostępną edycją _________________ Jedyny Marek, łatwo zapamiętać... |
|
| Powrót do góry |
|
awszkolareklamy.pl

Wysłany: Czw Wrz 16, 2004 22:23 Temat postu: |
|
|
|
ponieważ forum jest zasadniczo niemoderowane - chcemy zachowac autentycznośc - dochodziło na nim do różnego rodzaju sporów - charaktery ludzkie to mieszanka barw - niektórzy spryciarze po jakims czasie edytowali wcześniejsze wpisy robiąc z nas idiotów i udając, że racja jest po ich stronie - TO POWÓD PIERWSZY
POWÓD DRUGI - ja np. organizuję egzaminy tą droga w sesji i miałem sytuację, gdy młodzian zaczął poprawiać to do czego odnosił się mój komentarz i ponownie (tak jak wczesniej) robił ze mnie osła - trudno sie odnosic do czegoś czego nie ma.
POWÓD TRZECI I NAJWAŻNIEJSZY - to, że gdzieś ktoś ryczy, nie skłania mnie do myslenia, że i ja powinienem zacząć nawoływać jak buchaj - życie jest tak skonstruowane, że jak otworzysz usta i wypowiesz słowa - jużnie mozesz ich cofnąć - DLACZEGO TU MIAŁOBY BYĆ INACZEJ - przecież przed wysłaniem możesz kliknąć podgląd - POROZMAWIAJMY O TYM KLAWISZU - dlaczego ten traktować mamy jak coś niepotrzebnego? bo lubimy łatwiznę? bo uwielniamy chodzić na skróty? bo wierzymy, że jak elektroniczne zwierzątko zdechnie, to będziemy mieć kolejne - bo mamy wiele życ - TO NIE JEST REALNY ŚWIAT - w życiu jeśli zagłodzisz psa na śmierć, on juz nie wstanie z grobu; powiesz: "Bez przegięć, co to za porównanie?" - pewnie, dziś edytujemy forum i przekłamujemy rzeczywistość, jutro ksiądz będzie udawał, że ta kobieta w koszuli nocnej na jego balkonie noca to była matka boska suchodolska i wszystko będzie bosko _________________ Jest wiele kopii i tylko jeden oryginał!
WARSZAWSKA SZKOŁA REKLAMY: bądź wyjątkowy, wyróżniaj się. |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2004 22:50 Temat postu: |
|
|
|
| aw napisał: | | ponieważ forum jest zasadniczo niemoderowane - chcemy zachowac autentycznośc - dochodziło na nim do różnego rodzaju sporów - charaktery ludzkie to mieszanka barw - niektórzy spryciarze po jakims czasie edytowali wcześniejsze wpisy robiąc z nas idiotów i udając, że racja jest po ich stronie - TO POWÓD PIERWSZY |
Fakt spory bywaja Choc z tym 'robieniem z nas idiotow' to mozna bylo by dyskutowac. [ oczywiscie tylkoodnosnie pkt 1 ]
PS: czy ten blad pojawia sie tylko u mnie z tym profilem a dokladniej plikiem usercp_register.php ? Jesli nie to moze ktos wie jak wyglada linia 981? |
|
| Powrót do góry |
|
MarqoniZaczyna działać

|
Wysłany: Nie Wrz 19, 2004 10:47 Temat postu: |
|
|
|
AW: Dziękuję za obszerne wyjaśnienie. Nie mam zamiaru dłużej dociekać dlaczego do tego doszło. Widocznie musiało, skoro doszło. Inne fora nie pełnią edukacyjnych (egazminacyjnych) funkcji...
Na moim poletku doświadczalnym nie spotkałem się do tej pory z przeinaczaniem faktów po fakcie. Sam używam 'edycji' głównie do korekty literówek. Wiem, wiem, jest podgląd, ale praktyka wykazuje, że nie wszystkie błędy da się wyłapać w pierwszej korekcie.
Inna sprawa:
czy opcja "Zobacz posty od ostatniej wizyty" aby na pewno działa?
Jakoś nie daję wiary temu, że przeczytałem wszystko... a może przeczytałem...? Czy ktoś byłby uprzejmy sprawdzić tę opcję u siebie? _________________ Jedyny Marek, łatwo zapamiętać... |
|
| Powrót do góry |
|
mefjuZawsze coś napisze

|
Wysłany: Nie Wrz 19, 2004 13:39 Temat postu: |
|
|
|
U mnie działa. |
|
| Powrót do góry |
|
AtoZawsze coś napisze

Wysłany: Nie Wrz 19, 2004 13:51 Temat postu: |
|
|
|
u mnie tez jest problem z linia, ale ja mam smieszniej bo musze sie logowac przez 'profil', bo inaczej mnie za pierwszym razem wylogowuje a pozniej nie mam zaznaczonych nieprzeczytanych. wiem ze np. na innym forum z tym nie mam problemow ale inni maja, _________________ ten kierowca pije od rana - dlatego jest uprzejmy |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
|
| Powrót do góry |
|
|