Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Studia wirtualne

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Hydepark
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pon Cze 23, 2003 11:38
Temat postu: Studia wirtualne
Odpowiedz z cytatem

Na początek mała deklaracja. Nie wiem czy to będzie w tym roku czy w przyszłym , ale będę się tu uczyć. Wszystko zależy od finansów i czasu , bo na razie mam na głowie jeszcze inne studia. Tak czy inaczej teraz wybieram się na dni otwarte.
Druga sprawa to jak w temacie studia wirtualne. Ja mam do WSR tylko 1,5 stacji metra , wiem też , że są osoby które przyjeżdzają tu z całej Polski. Tylko wydaje mi się , że było by ich drugie tyle gdyby mogli studiować wirtualnie czy korespodencyjnie. Sam korzystałem już kilka razy z tej formy nauki i jestem bardzo zadowolony. Zdobyłem wiedzę i zaoszczędziłem czas i pieniądze na wyjazd do Poznania , Łodzi czy Lublina. Na pewno niektórych specjalności trudno uczyć na odległość (telewizja, grafika komputerowa) , ale zawsze można by zorganizować jakieś warsztaty czy konsultacje kilka razy w roku. Na początek testowo , by zorientować się w zainteresowaniu , można by udostępnić pojedyncze kursy. A tak w ogóle to forum naukowe może być niezłym zalążkiem wirtualnej formy nauki ,bo korzystać z takiej platformy mogliby przecież również uczący się konwencjonalnie. Wiem , że z takim pomysłem wiążą się niemałe inwestycje i ryzyko , ale warto rozważyć taki wirtualny czy eksternistyczny model nauki w WSR.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora

aw
szkolareklamy.pl
szkolareklamy.pl

PostWysłany: Wto Cze 24, 2003 16:50
Temat postu: koncepcja
Odpowiedz z cytatem

Ona jest bardzo dobra - ta koncepcja!

I na szczęście od kilku miesięcy zespół naszych fachmanów przygotowuje taki projekt.

Czyżby to telepatia? Wink

Za chwile ruszy testowa strona, wtedy podam namiar na nią.

Pozdrawiam wszystkich interpływaków.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

jazztine
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Cze 25, 2003 0:07
Temat postu: hmmm....
Odpowiedz z cytatem

faktycznie wirtual oszczedzą czas, siły i pieniądzę, co w obecnych czasach jest mile widziane, ale.. no właśnie jest spooore ALE - wiele się traci z zajęć na odległość. pomijając całe przekaztywane wiadomości nawet, to tracisz kontakt z wyładowcami w WSR, co moim zdaniem jest sporą strata (bez wazeliny w tę ponurą noc, bo ja już właśnie, praktycznie skończyłam:(, wiec nie musze Very Happy). jest tu kawałek fajniutkiej i profesjonalnej kadry, która warto poznac mniej, czy też bardziej osobiście. ja jesli mam byc szczera troche załuję, że zdecydowałam się na zaoczne, bo przez to napewno wiele mnie ominęło, a poważnej pracy i tak na stałe nie znalazłam przez ten czas, no ale cóz... kto wie, może jeszcze się pokaże w WSR, mam jeszcze kilka kierunków do zaliczenia Smile)) Pozdrawiam!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

szwedka
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Cze 25, 2003 14:26
Temat postu: ta koncepcja...
Odpowiedz z cytatem

A ja, z przyjemnością. Jestem zaaa...
Nie będę już wspominała o ergonomii czasu, choć to podstawowa zaleta. Myślę, że istotny jest fakt, iż każdy miałby możliwość wyboru trybu nauki, a właściwie tempa. Z doświadczenia wiem, że poziom przyswajania wiedzy jest różny. Jedni nie nadążają, inni umierają z nudów. A taki wirtualny projekt może te różnice dowolnie weryfikować.
Jeśli chodzi o atmosferę jaka towarzyszy standardowej nauce to jest to kwestia dyskusyjna. Znam ludzi, którzy bywają na zajęciach jedynie po to, by spotkać znajomych, wymienić kilka uwag i podreptać pod szkołą. Nie muszę wspominać jak bardzo ułatwiają (współ)pracę na wykładzie czy ćwiczeniach. Natomiast ci, do których skierowany byłby ten pomysł z niejednego pieca czerpali wiedzę i klimat mogliby tworzyć chociażby poprzez forum.

Wydaje mi się, że takie wirtual study idealnie trafiłoby do osób, które z wielu względów nie mogą zdecydować się na zwyczajne zajęcia. I tak byli by to ludzie, którzy już studiują bądź właśnie skończyli i zamierzają ruszyć do pracy, ci, którzy głęboko zakopali swoje indeksy, a może nawet młode mamy zmuszone do kilkumiesięcznej absencji.

3mam kciuki za tą koncepcję! Smile

Ostatnio zmieniony przez szwedka dnia Pon Mar 15, 2004 15:32, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora

she
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Sro Lip 23, 2003 17:40
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

moim skromnym zdaniem - good idea.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu