Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

filmowe adaptacje komiksów..

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Kino, Film, TV
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
Seaneusz
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2004 0:03
Temat postu: filmowe adaptacje komiksów..
Odpowiedz z cytatem

co o tym myślicie. ostatnio amerykański "szołbiznes" zbija na tym kokosy, a wychodzą knoty nie z tej ziemi. nadzieja w nowym Batmanie Nolana(twórcy pamiętnego "Memento")???? piszcie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Rajdon
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2004 10:00
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wiesz jak to jest. Nie kazdy film bazujący na komiksie czy czymkolwiek innym (np. książce) musi być od razu dobry. Weź tu za przykład pierwsze próby przeniesienia na ekran Władzia Pierścionka. BARDZO wiele zależy od reżysera. Jeśli wie co robi, ma jakąś swoją wizję i doświadczenie to wychodzi z tego zajebisty film. Klimatyczny i wogóle. Co do adaptacji na podst. komiksów to cięzko jest przenieść ich klimat na ekran. Ktoś mógłby powiedzieć że to samo jest z ksiązkami itp. więc powtórzę jeszcze raz - to zależy od reżysera. Koniec - kropka.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

Rajdon
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2004 10:05
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zapomniałbym Razz Jeśli taki reżyser wychował się na komiksach, to juz ma lepsze wyobrazenie co do tego jak taki film powinien wygladac, nie? A swoja droga to jesli chodzi o "Memento" to chyba byl najbardziej pojebany film jaki kiedykolwiek ogladalem. Ale nie powiem zeby mi sie nie podobal Cool
Powrót do góry

Seaneusz
Nowy(a)

PostWysłany: Wto Maj 04, 2004 17:32
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

nie no zdaje sobie sprawe z tego co mówisz, ale taki np. Joel Shumacher bardzo dobry reżyser, zrobił sporo bardzo dobrych filmów, a z Batmana zrobił kolorowe bezwartościowe i prześmiewcze gówno. Zniszczył ten film. Czyżby zrobił to specjalnie, czy to była jego wizja?????
Powrót do góry
Zobacz profil autora

mesje
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

PostWysłany: Czw Wrz 30, 2004 22:04
Temat postu: filmowe adaptacje komiksów
Odpowiedz z cytatem

hmmmmmmmmm Hellboy, Punisher, X-men, BAtmany,Spider man, Spawn , Garfield , - no to tylko kilka troche im się nudzi szkoda że robią to zazwyczaj na większą padakę i można się zrazic przez to. Aczkolwiek Spawma pamiętam i podobał mi się dosyć bardzo, Spiderek tez tam sobie fajnie pofikał, ale jak zobaczyłem green goblina to po prostu atak śmiechu, jak te filmiki na polsacie albo fox kids a'la Power Rangers, nie wiem czy to dobry pomysł robić niektóre adaptacje gdyż postacie w nich tracą swój prawdziwy wizerunek i stają się pokemonami. No ale cóż ameryka to ameryka : mają dużo hajsu, a głupio tak żeby przeleżał........
Powrót do góry
Zobacz profil autora

mesje
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

PostWysłany: Czw Lis 04, 2004 17:25
Temat postu: Sin CIty
Odpowiedz z cytatem

http://www.imdb.com/title/tt0401792/ czas pokarze
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

PostWysłany: Pią Lis 05, 2004 10:22
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ja wybieram sie na rybki z ferajny i niemamocni:)

Jestem TU....
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Kino, Film, TV
Strona 1 z 1