Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Proszę o pomoc!!!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Pomoc dla
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
Jessica
Nowy(a)

PostWysłany: Pią Lut 11, 2005 11:20
Temat postu: Proszę o pomoc!!!
Odpowiedz z cytatem

Uczę się na studium policealnym reklamy.W tym roku piszę pracę dyplomową na temat:"Strona internetowa jako forma reklamy".Nie wiem od czego zacząć i co zamieścić w tej pracy, i co gorasz gdzie szukać będę wdzięczna za podpowiedż.Z góry dziękujęSmile
Powrót do góry
Zobacz profil autora

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pią Lut 11, 2005 11:56
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nazywam sie Henryk Zajac i od 20 lat naprawiam, znaczy sie ucze w policealnym studium reklamy Wink Boshe Jessiko kto Ci wybral taki temat? A bardziej serio. Moze zacznij od tego jakie sa rodzaje reklamy w ogole a przede wszystkim w internecie. I gdzie w tym kontekscie jest miejsce dla strony internetowej.

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pią Lut 11, 2005 12:06
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Witam.
Czasem rozne zalety posiadania strony prezentuja firmy serwujace takie uslugi np.:
http://www.amm.net.pl/dlaczego_warto.htm
Badania zwiazane z internetem z lat '99 i '00 - gdzie miedzy innymi pytano o stosunek do stron firmowych oraz profilowanych dla potrzeb konkretnego produktu znajduja sie pod adresem :
http://badanie.ae.krakow.pl/
...

BTW: A czy strona WWW jest bezposrednio forma reklamy internetowej czy nie? Juz nawet przez chwile toczyla sie tutaj swego czasu dyskusja na ten temat Wink

Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f
Powrót do góry
Zobacz profil autora

andy
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Pią Lut 11, 2005 13:01
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jestem ogromnym entuzjastą traktowania reklamy, oprócz zachowania rzecz jasna przejrzystych, racjonalnych kryteriów, bardzo szeroko. Żyjemy w advertising space, często nie uświadamiamy sobie, ze na nic przełączanie kanału tv podczas reklam itd. One są wszechobecne, ich ideologia wkracza wszędzie, włącznie z tzw. serwisami informacyjnymi. Tekstami, publicystyką, naszym stylem życia, hierarchią wartości.

Zaś co do Internetu, to niemal każda strona jest "tubą propagandową". Kazda firma ma zazwyczaj tzw. misję / filozofię działania (oczywiście szlachetną, jedyną w swoim rodzaju). Tzw. psychologia internetu powiada, że internauci, czując się komfortowo - anonimowo, eksperymentują z swoją tożsamością przybierają rozmaite efektowne / efekciarskie maski.
(Jest m. in. taka ciekawa rzecz niejakiego Gofmana "W teatrze życia codziennego", zaś o Internecie warto przeczytać "Psychologię Internetu" Wallace - trochę jej cytowałem w takim elaboracie http://www.szkolareklamy.pl/sections-viewarticle-293.html

Strona internetowa jest z pewnością narzędziem marketingowym.
Sądzę, że baaaaaaardzi często można uznać dablju dablju dablju za formę promocji.

Ostatnio zmieniony przez andy dnia Pią Lut 11, 2005 15:53, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pią Lut 11, 2005 15:16
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

andy napisał:
Strona internetowa jest z pewnością narzędziem marketingowym.

No to zdecydowanie i bezsprzecznie - aczkolwiek ja ostatnio 'bronilem' tezy iz jest to swoisty nosnik reklamy choc moze nie w tym znaczeniu tradycyjnym - bo zainteresowanie nia tez trzeba wywolac a zatem zareklamowac ja Very Happy Zatem tu wkraczaja wszelkiego typu bannery, skyscrapery jezeli chodzi o dzialania 'wirtualne' a skonczywszy na podstawowym kroku umieszczenia URLa na wizytowkach i gadzetach firmowych.
Strona WEB jest juz jakby kierowanie przekazu do czesto dosc przeselekcjonowanej grupy odbiorcow - choc to tez zalezy od 'agresywnosci' innych dzialan sklaniajacych do odwiedzenia jej.

TU natomiast znajduje oferta ksiazki / oraz jej fragment Smile / zatytulowanej "Public Relations w Internecie" i porusza rowniez zagadnienia funkcji strony w takich dzialaniach.

TUTAJ jak rowniez TUTAJ mozna zapoznac sie ze standardami form reklam on-line.

Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f
Powrót do góry
Zobacz profil autora

aw
szkolareklamy.pl
szkolareklamy.pl

PostWysłany: Pią Lut 11, 2005 21:11
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

a ja sobie tak myslę, że skoro wybrałas nie nasza szkołę, to pewnie miałaś ważne powody i wykładowcy Twojej z wielka pasją i zaangażowaniem równym naszemu pomoga Ci z pewnością w pisaniu twojej pracy
a z innej beczki poczynając:
rozpocznij od okreslenia tezy jaką chcesz postawić - która wraz z krótkim streszczeniem znajdzie się we wstępie;
owa teza powinna byc analizowana na rózne sposoby przez kolejne rozdziały (by powstały musisz napisać plan)
na koniec w zakończeniu odniesiesz się do owej tezy wyrażając opinie na temat jej słuszności lub stopnia wyczerpania tematu
nie zapomnij także o pogatej liczbie bibliografii tematycznej i załącznikach - np. wydrukowane screeny stron
ponieważ poki co ide do empiku - jak wroce wypowiem sie w kwestii planu pracy trochę więcej - oczywiscie jesli sie okze że ktokolwiek jest tym zainteresowany
Zobacz profil autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Pomoc dla
Strona 1 z 1

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach