| Poprzedni temat::Następny temat |
| Jakiego komunikatora internetowego uzywasz (najczesciej)? |
| Gadu Gadu |
|
70% |
[ 22 ] |
| Tlen |
|
16% |
[ 5 ] |
| WP Kontakt |
|
0% |
[ 0 ] |
| ICQ |
|
3% |
[ 1 ] |
| AQQ |
|
3% |
[ 1 ] |
| Trillian |
|
0% |
[ 0 ] |
| Konnekt |
|
0% |
[ 0 ] |
| Kadu |
|
0% |
[ 0 ] |
| Skype |
|
6% |
[ 2 ] |
| Miranda |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 31 |
|
| Autor |
Wiadomość |
pablo_cofPoczątkujący(a)

Wysłany: Czw Lut 24, 2005 22:21 Temat postu: Komunikator |
|
|
|
Ja kiedyś miałem GG (ze 2, 3 lata temu..) a obecnie jak pracuję, a na weekendy jestem w WSR to nawet nie mam czasu na takie rzeczy i zasadniczo to używam Outlooka, chyba że jest coś pilnego to do kogoś dzwonię, piszę esemy etc. Jak korzystałem z Gadu to miałem czasami wrażenie, że sobie włączyłem niby na chwilę kompa, nagle jeden znajomy, drugi, trzeci i tak kilka godzin przeszło między palcami. Bez komunikatora da się żyć. |
|
| Powrót do góry |
|
sinarLoża WSR

Dołączył: Jun 14, 2003 Posty: 7719 Skąd: 3rd Rock from the Sun |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Czw Lut 24, 2005 22:55 Temat postu: |
|
|
|
Ja nie uwazam zeby czas przelatywal przez to - grunt to dobra 'autoorganizacja' czasu. Swego czasu w jednej czy w drugiej pracy gdzie mialem ciagla stycznosc z komuterem i netem [co zreszta stanowilo podstawe pracy] - zawsze byl zainstalowany komunikator. Zadania byly na czas i ogolnie nie wplywalo to negatywnie. Wrecz przeciwnie w niektorych przypadkach pozwalalo na latwiejsze i szybsze rozwiazanie problemu.
Zreszta zawsze latwiej i szybciej a przez to na swoj sposob korzysniej jest napisac cos komus z innego dzialu niz robic sobie wojaże i tracic czas na przetransportowanie sie tam tylko po to by powiedziec 'dobra konto klienta juz zalozone z danymi jak podal'. Bo poczta moim zdaniem powinna byc wykorzystwana do konkretnych rzeczy a nie 'jednolinijkowcow' by mozna bylo utrzymac w niej porzadek i archiwizowac istotne materialy.
Najdluzsza? Hmm zalezy jak liczyc ale powiedzmy 10h
/ w rozmowie tej pojawialy sie oczywiscie chwile milczenia liczace np. kilka minut / _________________ Trudne słowa już nie są trendy, teraz będziemy rzucać 'ku**ami'
Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f |
|
| Powrót do góry |
|
HavocLoża WSR

Dołączył: Oct 03, 2004 Posty: 3914 Skąd: from a void between the worlds... |
|
| Powrót do góry |
|
sinarLoża WSR

|
| Powrót do góry |
|
HavocLoża WSR

Dołączył: Oct 03, 2004 Posty: 3914 Skąd: from a void between the worlds... |
Wysłany: Czw Lut 24, 2005 23:09 Temat postu: |
|
|
|
| sinar napisał: | No dobra Havok to byla tylko prowokacja. Nie bardzo moglem sie skupic na tym co pisze bo bo ... akurat rozmawialem  |
Buahahaha to prowokacja byla prima ale ze mna teraz nei rozmawiasz tudzież piszesz  |
|
| Powrót do góry |
|
MagdusiaLoża WSR

Dołączył: Feb 24, 2005 Posty: 4752 Skąd: --- Wrocław to stan świadomości --- ale teraz Mysiadło (w strefie biletowej! :P) |
|
| Powrót do góry |
|
yarlanZawsze coś napisze

|
| Powrót do góry |
|
sinarLoża WSR

Wysłany: Pią Lut 25, 2005 9:51 Temat postu: |
|
|
|
Wiadomo ze GG czesto sie przydaje. Bez dwoch zdan. W WSR juz robilem przez Gadu rozne rzeczy. Zdawalem (hehe probowalem zdawac - gg to byl taki 2. kanal komunikacji) reklame telewizyjna  Pisalem horoskop do Cwiartki - Kwartalnika WSR. Wreszcie ostatnio pisalem raport na Badania reklamy
Chyba pierwsze z praw Parkinsona mowi ze praca zajmuje tyle czasu ile jest na nia przeznaczone  Komunikator w firmie zaoszczedza sporo czasu i jezeli wyznaczona praca jest wykonana to w zasadzie pracodawca moze byc zadowolony i patrzec na to przez palce. Gorzej jesli jest inaczej a czesto tez szef moze miec w ogole opory ze robi sie cos innego w robocie. Swego czasu przetoczyla sie duza dyskusja do kogo nalezy korespondencja mailowa pracownika. Wyszlo na to ze do pracodawcy i ze moze on kontrolowac co robimy w pracy. Jesli wiec spedzamy na pogaduchach a od czasu do czasu to sie zdarza pewnego pieknego dnia moze sie okazac ze bedzie powodem naszego zwolnienia. Oczywiscie w przypadku maila sprawa jest znacznie prostsza bo korzystamy zwykle z konta mailowego w naszej pracy. Z Gadu jest troche inaczej wiec sprawa nie jest tak jednoznaczna bo co najwyzej mozna powiedziec ze korzystamy z zasobow pracodawcy. No i robimy to w czsie pracy.
Oczywiscie nie ma reguly. Pamietam kumpla ktory w robocie niby sie obijal i potrafil godzinami flirtowac przez telefon. Jednak (zazdrosna  ) szefowa nigdy nie mogla sie do niego przyczepic bo robote zawsze mial wykonana na czas. A w rozmowach telefonicznych byl tak wyszkolony ze jak przychodzilo do wzywania bieglych to byl po prostu najlepszey - 100% skutecznosc
Ogolnie jak sie jest dobrze zorganizowanym to Gadu nie przeszkadza. Ostatnio kiedy mialem wlasnie jeden z takich maratonow. Rozmawialem ze znajoma od nas przez cala noc. My w ogole jak sie spotkamy to mozemy gadac bez przerwy. A ze sie dlugo nie widzielismy to juz byly ploty bez konca  Ja robilem moja pilna papirkowa robote a ona sprawdzala testy swoich studentow. Moze bez gadania robota szla by ciut szybciej ale pewnie gdybysmy nie rozmawiali dawno bysmy sie pospali (skoczylismy o 4 rano)  _________________ www.sinar.posadzdrzewo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Pią Lut 25, 2005 16:14 Temat postu: |
|
|
|
Wlasnie - kiedys bylo nawet tak stwierdzone ze Wszystko co dzieje sie na komputerze pracodawcy stanowi w pewien sposob jego wlasnosc. Inwigilacja korespondecji itp. to tak zwana kontrola wyplywania 'tajnych' informacji. Zreszta i gg nie jest bezpieczne od tej strony bo nie jest powiedziane ze ktos sobie nie bedzie nasluchiwal portow /choc teraz w GG czesc jest szyfrowana SSL/ lub tez zainstaluje jakiegos loggera. To jest dosc dyskusyjna kwestia. Jednak np. skoro ktos swoje rozmowy archiwizuje to ich zapis stanowi plik na komputerze pracodawcy - adrestatem korespondencji jakby 'imiennym' tych tresci byl pracownik jednak adresatem 'miejscowym' byl komputer stanowiacy wlasnosc pracodawcy. I takie przegladanie tego pliku jest swoistym naruszaniem prywatnosci ale nie jest kradzieza korespondencji... Zreszta mozna tak dywagowac i dywagowac - a ja sie zbytnio nie znam bo prawnikiem nie jestem. _________________ Trudne słowa już nie są trendy, teraz będziemy rzucać 'ku**ami'
Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f |
|
| Powrót do góry |
|
yarlanZawsze coś napisze

|
| Powrót do góry |
|
KesonexWSR Guru

Wysłany: Pią Lut 25, 2005 21:02 Temat postu: |
|
|
|
CHyba raczej nie , czasami tylko przelatuje nad gniazdem GG:) _________________ Kesonex®©
Jestem TU.... |
|
| Powrót do góry |
|
zyrafaEkspert

Wysłany: Sob Sie 27, 2005 15:06 Temat postu: |
|
|
|
nareszcie kupiłam sobie mikrofon ze słuchawkami i zainstalowałam skype  . Jestem bardzo zadowolona z tego powodu. Nadal korzystam z GG, ale tylko piszę z ludźmi w ważnych sprawach lub ze swoja połowicą. _________________ Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć czasu. |
|
| Powrót do góry |
|
zyrafaEkspert

Wysłany: Sob Sie 27, 2005 15:14 Temat postu: |
|
|
|
moderator- literówke zrobiłam  prosze mi "dkype" zamienić na SKYPE  . No bo cholewcia, jeszczekots nie zrozumie :] _________________ Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć czasu. |
|
| Powrót do góry |
|
HappyWyrocznia WSR

Dołączył: Mar 11, 2005 Posty: 11707 Skąd: Z końca świata i jeszcze dalej! |
|
| Powrót do góry |
|
|