Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

"Motywy buntu wobec Boga w literaturze wybranych epok&q

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Pomoc dla
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
RaFFcioo
Gość
GOSC

PostWysłany: Pią Mar 11, 2005 16:42
Temat postu: "Motywy buntu wobec Boga w literaturze wybranych epok&q
Odpowiedz z cytatem

Hej....zabieram sie własnie do pisania mojej pracy maturalnej na powyższy temat. Nie bardzo wiem jak mam to zacząc...co w niej zawrzec...co zrobic zeby była interesująca, co mógłbym zamiescic w prezentacji multimedialnej?? Moze jakas dobra duszyczka podpowie mi cos...strasznie bede wdzieczny
Powrót do góry

mieze
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Pią Mar 11, 2005 20:36
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Prometeusz-> Bunt przeciwko bogom w imię ludzkości-> Dla dobra ludzi wykradł z Olimpu ogień.

Konrad z "Dziadów" Mickiewicza. Buntuje się przeciwko Bogu, ale bunt ten wzniesiony jest w imię ludzkości.->Wielka Improwizacja- walka z Bogiem o władzę. Monolog Konrada, który właściwie stawia się na równi z Bogiem.
„Ja czuję nieśmiertelność, nieśmiertelność tworzę.
Cóż Ty większego mogłeś zrobić - Boże?”
Pod koniec dochodzi nawet do bluźnierstw- prawie nazywa Boga carem.

"Treny" Kochanowskiego. Buntuje się po śmierci córki. Wątpi w sprawiedliwość boską.

Jan Kasprowicz "Dies Irae"

Takie luźne skojarzenia:-) Mama nadzieję, że się do czegokolwiek przyda:-)
No naked little men sat on the summit dispensing wisdom, because the first thing the truly wise man works out is that sitting around on mountaintops gives you not only haemorrhoids but frostbitten haemorrhoids.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email Odwiedź stronę autora

RaFFcioo
Gość
GOSC

PostWysłany: Sob Mar 12, 2005 17:18
Temat postu: Dzieki:))
Odpowiedz z cytatem

Własciwie mialem juz utwory do tego tematu...tylko nie wiem jakby fajnie to napisac, co zrobic w prezentacji..., ale i tak strasznie Ci dziekuje...naprawde:))
Powrót do góry

asystent
Gość
GOSC

PostWysłany: Sob Mar 12, 2005 18:03
Temat postu: napisz do nas
Odpowiedz z cytatem

WItaj,
zajmujemy się pisaniem prac m,aturalnych wraz z planem prezentracji i bibliorgafią oraz uatrakcyjnieniem prezentacji. www.asystent.glt.pl lub tel. 500 68 63 63, mail: asystentglt@wp.pl
Powrót do góry

RaFFcioo
Gość
GOSC

PostWysłany: Sob Mar 12, 2005 19:47
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dzieki bardzo...ale to moja matura i moja praca...mysle ze lepiej bedzie jak sam sie postaram i napisze to samodzielnie. Chodziło mi tylko o małe wskazówki.....
Powrót do góry

mieze
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Sob Mar 12, 2005 23:00
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

RaFFcioo napisał:
Dzieki bardzo...ale to moja matura i moja praca...mysle ze lepiej bedzie jak sam sie postaram i napisze to samodzielnie. Chodziło mi tylko o małe wskazówki.....

No naked little men sat on the summit dispensing wisdom, because the first thing the truly wise man works out is that sitting around on mountaintops gives you not only haemorrhoids but frostbitten haemorrhoids.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email Odwiedź stronę autora

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Sob Mar 12, 2005 23:02
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

szkoda ze juz zdalem sobie mature sam wieki temu bo bym chetnie skorzystal Twisted Evil Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Pomoc dla
Strona 1 z 1

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach