Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nowe oznaczenia w TV

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Kino, Film, TV
Poprzedni temat::Następny temat 

Co sadzisz o nowych oznaczeniach tresci przekazu w TV
Podobaja mi sie nowe oznaczenia.
20%
 20%  [ 2 ]
Poprzednie byly lepsze.
0%
 0%  [ 0 ]
Sa bez sensu i tak nie zdaja egzaminu bo nikt nie zwraca nie uwagi.
80%
 80%  [ 8 ]
Wszystkich Głosów : 10

Autor Wiadomość
seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pon Sie 15, 2005 21:12
Temat postu: Nowe oznaczenia w TV
Odpowiedz z cytatem

Co sadzicie o nowych oznaczeniach jakie pojawiaja sie od 15 sierpnia w TV odnoszacych sie do ograniczen wiekowych emitowanych materialow?
Emitowane sa one przez caly czas trwania filmu czy tez programu a nie jak dotychczas na poczatku projekcji i po kazdym bloku reklamowym lub tez w przypadku braku reklam co okreslony czas. Czy sa zatem one elementem 'nieszkolwiym' w zapoznawaniu sie z filmem czy tez elementem z uwagi np na swoj kolor rozprazajacym?

Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f
Powrót do góry
Zobacz profil autora

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Wto Sie 16, 2005 17:05
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

W pierwszym momencie myslalem wczoraj ze ma to jakis zwiazek z wczorajsza rocznica Smile Paradoksalnie obecne napisy sa mniej czytelne. Przynajmniej dla mnie. Nie wiem czy chodzi o mala czcionke, przyzwyczajenie do dawnych oznaczen czy kolorystyke.

Chociaz faktycznie ogladajac wczoraj Polsat Zdrowie i Uroda zauwazylem chyba czerwone oznaczenie. Program byl akurat o sredniowiecznych sekcjach zwlok i takich tam za czasow Medyceuszy. Faktycznie niektore obrazki nie nadawaly sie dla oczu wrazliwszych telewidzow. Anyway nie widzialem jeszcze znaczkow w zielonej kolorystyce. No ale skoro jest zolty trojkacik np. z liczba 7 to rozumiem ze dodatkowych kolorow dla "bez ograniczen" nie ma Rolling Eyes

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Wto Sie 16, 2005 17:48
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jest 5 oznaczen
- zielony - czyli b.o.
- trzy żółte : 7, 12, 16
- zielony - od 18 lat

Osobiscie widzialem juz wszystkie z mozliwych i ... hmm przyznam ze ciekawie to wygladalo gdy np. ogladalem za dnia i dalo sie zauwzyc troche tych zoltych troche pozniej pojawily sie czerwone ale najpiekniej oglada sie rzeczy noca ktorych oznaczenia są np z cyklu 'od 7 lat' Very Happy

Oznaczenia z racji iz sa obecnie na gorze sa zaleznie od stacji w lewym badz prawym rogu - mam rowniez wrazenie iz niektore stacje imituja wieksze a niektore mniejsze oznaczenia ale to moze byc tylko 'zludzenie pamieciowe' Smile

Oczywiscie te obecne sa - co mozna sadzic po wygladzie - nieco wzorowane na symbolach BBFC (British Board of Film Classification) - http://www.bbfc.co.uk/
Normami wiekowymi [13,16] wahamy sie pomiedzy BBFC [12,15] a tym co zostalo opracowane przez MPAA (Motion Picture Association of America) - http://www.mpaa.org/ - [13, 17].

Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f
Powrót do góry
Zobacz profil autora

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Czw Sie 18, 2005 19:31
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Tia tak sie zastanawiam czy wszystkie programy obowiazuja oznaczenia. Jakie oznaczenia maja prognozy pogody Mr. Green Bez ograniczen? A moze sa bez oznaczen? Wink A jesli tak to na jakiej podstawie i dlaczego? Pewnie zeby przypadkiem nie wprowadzic w blad co do nadchodzacych "mrozow" Laughing

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Czw Sie 18, 2005 19:50
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Z tego co pamietam to nadawcy nie maja takiego obowiazku i robia to dobrowolnie. Oznaczenia oczywiscie mozna zobaczyc w np. TVP, TVN, Polsacie czy tez TV4 ale na wielu roznych nie uswiadczy sie ich. Tych nowych nie uswiadczylem np. na Ale Kino! itp.

Oznaczenia niepojawiaja sie m.in. przy transmisjach sportowych, reklamach no i programach informacyjnych a do tych raczej nalezy zaliczyc prognoze pogody choc wiadomo ze czasem jest ona niczym jakis d(r)eszczowiec i powinna byc z czerownym koleczkiem Mr. Green

Osobiscie przyznam sie iz osobiscie staram sie przygladac tym oznaczeniom jednak bardziej w celu popatrzenia sobie i odnajdywaniu jakis 'paranoi' - bo poki co jakos nie kojarze kto jest odpowiedzialny za przydzial danego oznaczenia do emitowanego materialu -wiadomo zreszta ze mozna bylo by dyskutowac czy np. 'Rozmowy w toku' lub tez 'Kuba Wojewódzki' nadaja sie na znaczek '12' Cool

Powrót do góry
Zobacz profil autora

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Czw Sie 18, 2005 19:58
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja narazie namierzylem tylko program motoryzacyjny dla 7-latkow Wink Nie no oczywiscie sobie zartuje. Ale jak widze w programie zdjecia z rajdow samochodowych to mysle sobie ze to akurat nie jest dobry przyklad edukacji motoryzacyjnej dla ludzi w tym wieku Smile

mieze
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Pią Sie 19, 2005 7:40
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

AAAAA Zbuntowany Anioł ma oznaczenie- "od lat 12" Twisted Evil
No naked little men sat on the summit dispensing wisdom, because the first thing the truly wise man works out is that sitting around on mountaintops gives you not only haemorrhoids but frostbitten haemorrhoids.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email Odwiedź stronę autora

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pią Sie 19, 2005 21:04
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

I calkiem slusznie. Widzialem kiedys odcinek Aniola w ktorym w klubie wybierano miss pupy czy cos podobnego. I wszystkie te latynoskie pieknosci/kraglosci swiecily posladami. Ja moge ogladac to czemu dzieciak nie. Oczywiscie niech sie nauczy od malego czym rozni sie (fizycznie) typ kobiety poludniowej od polnocnej. I czym sie rozni mentalosc tudziez fantazje erotyczne mezczyzn z poludnia od tych z polnocy (dla wschodu trzeba by poogladac troche mangi). Mowiac w skrocie chodzi o punkt zawieszenia oka Wink Na pewno dobrze wiedza o tym chirurdzy plastyczni takze robia dobry biznes pod kazda szerokoscia geograficzna Laughing

No a wlasnie widzialem pierwszy program bez ograniczen - Czarne chmury. Pana Wolodyjowskiego tez powinni puszczac bez ograniczen szczegolnie wbicie na (sztywny) pal Azji. A niech sie dzieci ucza z filmow historii zwlaszcza sposobow oprawiania w katowskim fachu. Moze sie przyda troche fantazji mlodocianym oprawcom bo narazie maja waskie spektrum tylko kopia i dzgaja nozami. A mozna to przeciez robic w sposob bardziej wyrafinowany.

Homer_Simpson
Początkujący(a)
Początkujący(a)

PostWysłany: Pon Sie 22, 2005 8:30
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dla mnie są totalnie bez sensu! Wkurzają mnie te znaczki bo są przez cały czas filmu Evil or Very Mad i jeszcze w takich oczojebnych kolorach...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Kino, Film, TV
Strona 1 z 1