| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
BateaUPoczątkujący(a)

Dołączył: Sep 07, 2005 Posty: 66 Skąd: Warszawa - Saska Pęka |
Wysłany: Wto Paź 18, 2005 22:11 Temat postu: Muzyka filmowa |
|
|
|
No właśnie jaka jest wasza ulubiona muzyka filmowa?
Ulubieni kompozytorzy ? Jakie filmy zapadły wam najbardziej w pamięć właśnie z powodu zawartej w nim muzyki ?  _________________ "Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?" |
|
| Powrót do góry |
|
PeterMZaczyna działać

Dołączył: Mar 01, 2005 Posty: 235 Skąd: Contained in the hum between voice and drum |
Wysłany: Wto Paź 18, 2005 22:15 Temat postu: |
|
|
|
Hmmm...Nasuwa mi sie odrazu do głowy kawałek Clubbed To Death (remix) Roba D bodajże z pierwszego Matrixa, Pare kawałków z Pulp Fiction i smyczki Yo-Yo Ma z Przyczajonego Tyrgysa i Ukrytego Smoka... _________________ I embrace my desire to feel the rhythm, to feel connected, enough to step aside and, weep like a widow, to feel inspired, to fathom the power, to
witness the beauty, to bathe in the fountain, to
swing on the spiral of our divinity and still be a human. |
|
| Powrót do góry |
|
zielonyszerszenLoża WSR

Wysłany: Wto Paź 18, 2005 22:25 Temat postu: |
|
|
|
muza z gladiatora i arizona dream. |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Wto Paź 18, 2005 22:30 Temat postu: |
|
|
|
Tak ogolnie to :Twin Peaks, Lost Highway, Requiem for a dream, The Rock, Braveheart, K-Pax, The Last of the Mohicans, The Hunger, Samotari, Narural born killers etc. Mozna tez dodac np. Men on fire [czyli Harry Gregson-Williams] - gdzie przyznam dobrze pamietam ze muzyka jakby wychodzila na plan pierwszy przy odbiorze filmu - no i jak jeszcze wyszlo w napisach ze Trent Reznor jakos tam pomogl no to juz wogole
Czyli mozna bylo by powiedziec ze : Angelo Badalamenti, James Horner, Clint Mansell itd ale raczej nie ma tak zeby ktos specjalnie. _________________ Trudne słowa już nie są trendy, teraz będziemy rzucać 'ku**ami'
Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f |
|
| Powrót do góry |
|
BateaUPoczątkujący(a)

Wysłany: Wto Paź 18, 2005 22:32 Temat postu: |
|
|
|
No Hans Zimmer ma pare niezlych chiciorów na koncie "Gladiator" (choc bez udziału Lisy Gerrard z Dead Can Dance pewnie nie był by tak doskonały), "Cienka Czerwona Linia", "Black Hawk Down", "Ostatni Samurai". Nie wiem czy nie jest to teraz jeden z najlepszych kompozytorow robiących dla hollyszajsu. _________________ "Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?" |
|
| Powrót do góry |
|
AtoZawsze coś napisze

Wysłany: Czw Paź 20, 2005 10:19 Temat postu: |
|
|
|
ja koniecznie musze dodac "snatch'a" i "gone in 60 sec." _________________ ten kierowca pije od rana - dlatego jest uprzejmy |
|
| Powrót do góry |
|
sinarLoża WSR

Dołączył: Jun 14, 2003 Posty: 7719 Skąd: 3rd Rock from the Sun |
Wysłany: Czw Paź 20, 2005 16:50 Temat postu: |
|
|
|
Numer 1. od lat "Misja" (Ennio Morricone). Boska  Nr 2. to chyba bedzie "Lost in translation" - po prostu na sciezce slychac oddech Japonii i to co jest "miedzy slowami". Na trzecim miejscu muzyka z filmu 12 malp. Lekko surrealistyczna. Hehe miejscami jakby slyszal Gotan Project. No ale to chyba niemozliwe bo to by znaczylo ze to jest muzyka z przyszlosci  A co na miejscu 4.? Hmm no chyba Serra i 5. element. _________________ www.sinar.posadzdrzewo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
|
| Powrót do góry |
|
HavocLoża WSR

Dołączył: Oct 03, 2004 Posty: 3914 Skąd: from a void between the worlds... |
Wysłany: Czw Paź 20, 2005 18:15 Temat postu: |
|
|
|
Zdecydowanie Brian Williams AKA Lustmord:)
Twórca muzyki do filmów:
- Underworld,
- Spawn,
- The Negotiator,
- Ghost in the Machine,
- The Crow
- Streetfighter
- The Crow II : City of Angels
- The Saint
- The 13th Warrior
- Pitch Black
- Idle Hands
- Iddlehands
- The Siege
I wielu innych raczej nam nie znanych oraz masy gier;)) |
|
| Powrót do góry |
|
zielonyszerszenLoża WSR

Wysłany: Czw Paź 20, 2005 18:17 Temat postu: |
|
|
|
troszkę poleciałeś z iloscia ale cóż naiważniejsze , że Ci się podobają bo ja połowy to nie słyszłem. |
|
| Powrót do góry |
|
HavocLoża WSR

Dołączył: Oct 03, 2004 Posty: 3914 Skąd: from a void between the worlds... |
|
| Powrót do góry |
|
disBywalec

Wysłany: Czw Paź 20, 2005 19:39 Temat postu: |
|
|
|
"piąty element", "kill bill vol 1", wszystkie trzy "blade", "resident evil: apocalipse"
z wielu filmów pojedyncze piosenki: np ze spawn "familliar" lub z matrix reaktywacja 2 lub 3.
ciekawa jest ścieżka do "zakładnik", ale nie mam =/ _________________ największa maruda na forum i poza nim |
|
| Powrót do góry |
|
BateaUPoczątkujący(a)

Wysłany: Czw Paź 20, 2005 19:47 Temat postu: |
|
|
|
U mnie pierwsze miejsce zdecydowanie scieżka Kenjego Kawaii do Ghost in the Shell1 i 2. Potem Vangelis z Blade Runnera (wersja 2 CD  ). Później Phillip Glass (Koyanisqatsi), Hanz Zimmer (The Thin Red Line, Gladiator), Elliot Goldenthal (Alien 3, Wywiad z Wampirem), Yoko Kanno (GITS: Stand Alone Complex, Cowboy Bebop)... _________________ "Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?" |
|
| Powrót do góry |
|
comeillPoczątkujący(a)

|
Wysłany: Czw Paź 20, 2005 22:12 Temat postu: |
|
|
|
Polecam muzykę Petera Gabriela do "Ptaśka". |
|
| Powrót do góry |
|
Sutul LikrevoNowy(a)
Wysłany: Pią Paź 21, 2005 22:08 Temat postu: |
|
|
|
Ogólnie zgadzam się z większością wyżej wymienionych pozycji  , a na pewno z dwójką najczęściej wspominanych kompozytorów: Williams i Zimmer. Ale ciekawa rzecz, bo jeszcze chyba żaden z was nie wspomniał o soundtracku...Terminatora 2 Williamsa  I, co jeszcze dziwniejsze - o chyba najbardziej znanej ścieżce dzwiękowej z filmu - Star Wars !  A od siebie to dodam całe ściezki dzwiękowe do Matrixa, Queen Of The Damned, Resident Evil, i Night Watch ( tu co prawda muzyka była kiepsko dobrana do tego co się działo na ekranie,ale sama w sobie jest ok^^ ) Aha, i jeszcze koniecznie Sin City! W tej chwili nie kojarze co jeszcze choć troche tego było  _________________ (Zglaszam usterke - to nie dziala, dlugopis nie pisze po ekranie!) |
|
| Powrót do góry |
|
|