Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Muzyka puszczana na kanałach Viva, MTV itp.
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Muzyka
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
IndridCold
Nowy(a)

PostWysłany: Wto Lip 19, 2005 8:58
Temat postu: Muzyka puszczana na kanałach Viva, MTV itp.
Odpowiedz z cytatem

Czy tylko ja uważam że 70% tego co puszczane jest na popularnych kanałach muzycznych to jakieś żarty? Słucham każdej muzyki ale jak słysze i widze jak jakieś gnoje udają murzynów(zreszta większość murzynów też chłam tam pokazuje) i myślą że rap robią to niestety przykro mi niezmiernie:( Mandaryna? What the fu.. ?Smile Długo by wymieniać. Dwunastolatki szaleją! Trzy czwarte doby to tzw. kupa z sokiem. Mało tam do słuchania jest. Można se gołe panie czasem poogladać, ale od tego są inne kanałyVery Happy Mogliby puszczać coś ambitnego. To niebywałe ale jest pare ambitnych składów hip hopowych w polsce:) Mały wyjątek to MTV Classic. Tam sporo dobrej muzyki leci. Ale na boga dziś też jest robiona dobra muza!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

kamil_pld
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Wto Lip 19, 2005 10:18
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

True. Jednak, chyba nie ma co sie przejmowac tym co w mtv pl widac... mozna tego po prostu nie ogladac. Szkoda tylko, ze nie zrobil nikt w polsce mtv2|rock lub alternative kanalu jakiegos. Te programy ktore brzialy dobrze... a bylo to chyba atomic w polskiej kablowce kiedys kiedys... viva2, niby profil ogolny, ale raczej dobre brzmienia byly... no i, bylo cos jeszcze?

Oczywiscie juz nie ma, bo nie bylo wystarczajacej ogladalnosci.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Wto Lip 19, 2005 13:46
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jezu decydujac sie wogule na odpalenie kanalu Viva, Mtv, lub inny chlam (czytaj kanaly o komercji dla mas) to chyba trzeba byc przygotowanym psychicznie na chlam (czyt. komercje) Cool ja mam na to sposob wogule nei ogladam tych kanalow i nie polemizuje na ten temat i wogule celowosci ich istnienia. Natomiast co do faktu ze jest pelno ambitnej muzy tworzonej obecnie to niestety smutna prawda jest taka ze jeszcze tv, radio nie moga sobie pozwolic na niszowosc. Stad zeby zobaczyc cos ambitnego trzeba albo sie niezle natrudzic szukajac, albo miec farta albo nei spac po nocach Very Happy Szkoda ze w tym biznesie a okresle go mianem artyzmu na swoj sposob dominuje regula duzych liczb Confused Dobrze ze jest net i prasa undergroundowa Cool

Ale i tak zachecam o bycie neiszablonowym i nei sluchaniu chlamu bo powaznie istnieja dziesiatki gat. muzycznych ktore moga sie wam spodobac! A o ktorych istnieniu nawet sie nei domyslaliscie. Nie chce tu nikogo namawiac ale ja slucham dark ambientu i wiem ze nei mam szans na zobaczenie czy posluchanie tego w mediach innych niz net... A szkoda... Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora

cizma
Nowy(a)

PostWysłany: Wto Lip 19, 2005 21:22
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się że jedyny w miarę dobry kanał muzyczny to tylko MTV Classic, choć na samym początku istnienia bardziej do mnie przemawiał, ale i tak jest ok. Tęsknie za VH1 gdzie mogłam posłuchać mocnych brzmień i zobaczyć nie spotykane wcześniej teledyski. To tam poraz pierwszy ujrzałam na oczy teledyski takich kapel jak Alice in chains, czy Maidenów albo trashowego Slayera. To było coś. Teraz to nie ma nic. Pozostaje mi słuchać Antyradia - chwała za tą stacje radiową! A co do prasy o tematyce rockowo metalowej to się nie wypowiadam, bo moim zdaniem poziom coraz bardziej spada poniżej przeciętnej

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Wto Lip 19, 2005 21:52
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Witaj w klubie tez jak nei slucham mp3 to slucham Antyradia dobrze rockujaca stacja Cool Juz nei wspomne o piatku przed polnoca i "rzezni" w ktorej wreszcie moge uslyszec dzwieki jakich kiedys sluchalem Wink
Hmm prasa metalowo-rockowa. Kiedys czytalem Mystic Art dopuki death metal, black, trash i heavy wygonil klimaty Rolling Eyes Szkoda... no moze cos napisza od czasu do czasu ale jednak juz to nei to co kiedys. VH1 faktycznie bylo dobre nawet bardzo! Art rock, prog itd. byly na porzadku dziennym... Byly... Eh ide posluchac Gustaf Hildebrand - "starscape" Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Wto Lip 19, 2005 22:03
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Havoc napisał:
Kiedys czytalem Mystic Art [..]

Tak zgodze sie to bylo dobre pismo - ja osobiscie od kiedy stalo sie swoista 'broszurka' przestalem do niego zagladac.

Viva Zwei - prezentowala wiele gatunkow ale bylo to strawne i w duzej mierze altermatywne w tym dobrym znaczeniu.

Jezeli chodzi o stacje radiowe to wiele bylo dobrych czy to stacji czy tez po prostu audycji -juz kiedys bylo o tym na forum - [pamietne rodzynki : JW23, Wieczor Trzech Króli, czy tez audycje prowadzone przez Ryłkołaka itd]

Obecnie to u mnie chyba jednak najczesciej jezeli o to medium chodzi to np. Pastelowy Świat Rocka, Noc muzycznych pejzaży, Mini Max - Trójka; blok Mocne nocne w PR BIS

Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Homer_Simpson
Początkujący(a)
Początkujący(a)

PostWysłany: Pią Lip 22, 2005 7:59
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dobra jest Radiostacja...
...co ja pierdziele?! Coś mi się pomyliło. To znaczy BYŁA Embarassed
Powrót do góry
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pią Lip 22, 2005 8:07
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Kiedyś Radiostacja naprawdę grała super kawałki teraz jest niestety inaczej , słucham już tylko ją z sentymentu.
Szkoda że nie może powrócić stara rozgłosnia harcerska.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

PostWysłany: Sob Lip 23, 2005 16:39
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

W kablooofce go nei ma ale jest na satce kanal zwany W9 ....jest neizly...

ostatnio zaczalem sluchac kanalow hiszpansko wloskich i francuskich tez sa nei glupie .....

Jestem TU....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

dis
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Czw Paź 06, 2005 7:25
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

a teraz mtv i viva polska się przerzucają na programy i porzucają hip-hopy, bo już nie ma na to popytu. no i viva będzie wyglądać jak 4funTv lub raczej viva plus, czyli malutki teledysk, a dookoła smsy od bachorów... miło.
ja ost też raczej radia słucham (brak kablówki czy stelity), a ciekawe jest eska rock (104.4) i czasem bis, a na rozluźnienie pin.
niestety światem rządzą pieniądze i akurat muzyka jest podatna na komerchę, bo najłatwiej z niej zarobić i stać się sławnym. wystarczy zaśpiewać o lizakach (ang. lollypop) czy mieć czerwone włosy i nie umieć śpiewać albo być żoną czerwonowłosego...

cizma
Nowy(a)

PostWysłany: Czw Gru 08, 2005 11:23
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Co do Eski rock - to uważam, że w porównaniu z Antyradiem to Eska rock wypada bardzo slabo. Przede wszystkim jak dla mnie grają zbyt lightowo, a poza tym prowadzący - istne dno. Wydaje mi się, że prowadzący wcześniej nie mieli za bardzo doczynienia z muzyka rockową, i często ich wypowiedzi są tak żałosne, że słuchać się nie da.

dis
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Czw Gru 08, 2005 12:43
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ostatnio zawiodłam się na wszystkich radiach, stacjach muzycznych itp, więc nie rozstaję się z discmanem na mp3 Smile

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Czw Gru 08, 2005 16:36
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Antyradio czy jak kto woli 94 jest niezłe a Figurski i Wojewódzki nie daja sie rano nudzić.
Dziwi mnie tylko jedno :
nie raz tak dowalą a przeważnie Kuba , że aż przeginają a nie ponoszą za to żadnych konsekwencji.
Ale co tam dla mnie mogą dalej tak jechać. Wink

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Czw Gru 08, 2005 17:03
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Tak jak dzisiaj rymowanki o Szczuce K. ktora notabene wypadla z TVN-u.
"Wczoraj w TVN-ie,
dzis pracy szuka,
ta wredna ...... "

Za Figurskim: cyt: "Rozw. jest banalne wystarczy z nazwiska Pani Kazimiery odrzucic kilka liter"

ROTFL. oni to naprawde ostro potrafia jezdzic Twisted Evil
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Absolut-Absolwent
Nowy(a)

PostWysłany: Nie Gru 18, 2005 13:27
Temat postu: Polecam Mezzo
Odpowiedz z cytatem

Polecam Mezzo, bardzo fajna francuzka telewizja muzyczna, od klasyki przez klasykę współczesną, koncerty jazzowe i jassowe, folki różnorakie, standardy rockowe, eksperymenty muzyczne, jak ktos się muzą interesuje to polecam, żadna polska komercja takich rzeczy nie pokaże.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Muzyka
Strona 1 z 2