Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ostatnia książka
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Książki
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
Madeleine
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

PostWysłany: Czw Wrz 29, 2005 20:05
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja sie wzielam za zaleglosci szkolne... "Mala apokalipsa" Konwickiego, "Zbrodnie i kare" drugi raz chcialam przeczytac, "Imprerium" Kapuscinskiego.
Przeczytalam tez "martwe dusze" Gogola.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

merkuria
Początkujący(a)
Początkujący(a)

PostWysłany: Czw Wrz 29, 2005 20:39
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

calkiem niedawno (czyli w wakacje) przeczytałam najnowszą książkę (bo z wszystkimi wcześliejszymi już dawno się zapoznałam) Johnatana Carrolla "Szklana zupa". Choć ogólnie kocham tego pisarza, to tej powieści akurat nie polecam.

Fowle "Matisiti" (być może nie do końca tak tytuł brzmi, ale coś w tym stylu) jest rewelacyjna i to nie tylko na śmiałe scenki Razz (jeśli wiecie o co mi chodzi), ale także na niesamowicie odjechane zakończenie! Super zabawa i mnóstwo śmiechu (radzę nie czytać w zatłoczonym metrze, bo jakiś wścibski pasażer wyczytujący z za ramienia może się porządnie zgorszyć Razz)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

POwIEr
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

PostWysłany: Czw Wrz 29, 2005 20:56
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

11 minut nie mam pytan co za ksiazka po prostu swietna... nic wiecej mi nie trzeba moge cale zycie czytac takie ksiazki Smile POLECAM

graffenberg
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Paź 05, 2005 21:16
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ja własnie męczę Browna. Wszystcy czytali a ja nie to było mi troche gkupio, musialem sprubowac jak to wogle smakuje i jak dotąd nawet może być. Stan aktualny po Kodzie L.da V. w trakcie Anioły i demony
Powrót do góry
Zobacz profil autora

dis
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Sro Paź 05, 2005 22:20
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Anioły i demony ciekawie porusza odwieczną walkę między religią i nauką - dla tego wątku naprawdę warto czytać. no to zdradzę co będzie dalej, a więccccc.... Twisted Evil[/i]

Luka
Początkujący(a)
Początkujący(a)

PostWysłany: Sro Paź 05, 2005 22:29
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Grzędowicz "Pan Lodowego Ogrodu" i seria Piekary o Mordimerze- Inkwizytorze Jego Ekscelencji Biskupa Hez- Hezronu, szczerze polecam Wink jak ktoś lubi fantasy

comeill
Początkujący(a)
Początkujący(a)

PostWysłany: Sro Paź 12, 2005 20:36
Temat postu: Dżanus Głowaki
Odpowiedz z cytatem

Z pewnością "Z glowy" janusza Głowackiego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora

Kozax
Początkujący(a)
Początkujący(a)

PostWysłany: Czw Paź 20, 2005 20:10
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

"Carpe Jugulum" Terrego Pratchetta

A jakie gatunki lubicie czytac najabardziej?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

dis
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Czw Paź 20, 2005 20:24
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

dla mnie czytanie musi być rozrywką i nie tylko intelektualną. wszystko zależy od nastroju: czasem lubię te głupiutkie książki za 9.90, co w kioskach sprzedają, trochę dziecięcego fantasy (tzn ost harry potter cz.6, opowieści z narni, wcześniej eragon) czy kryminał... ostatnio często czytam książki, gdzie ważniejsza jest wyobraźnia niż wgłębianie się w treść i przemyślenie jej.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Skąd: --- Wrocław to stan świadomości --- ale teraz Mysiadło (w strefie biletowej! :P)

PostWysłany: Czw Paź 20, 2005 21:37
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

teraz czytam REKLAMĘ Jacka Kalla na przemian z "Widma z miasta Breslau" Marka Krajewskiego.

czemu to pierwsze? bo polecano! Smile
czemu to drugie? bo dzieje się w moim ukochanym mieście, w końcówce lat `20 XIX wieku więc zachęca, zachęca mnie mocno-cudownie czytac o akcji kryminalnej dziejącej się w miejscu które się zna i kiedy wymieniają jakąś ulicę, przywołać sobie jej obraz w pamięci-co z tego że dziesiejszy-wazne ze wogole!

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Czw Paź 20, 2005 21:54
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Magdusia napisał:
teraz czytam REKLAMĘ Jacka Kalla
No tak w kontekscie tytulu watku brzmi to naprawde apokaliptycznie Wink Very Happy A czemu nie wybralas Poetyki reklamy Wink Laughing

W ogole to nie wiem czemu ale od samego poczatku tematu brzmial mi siakos tak groznie Very Happy I kojarzyl mi sie z rzeczami znaczy ksiazkami ostatecznymi apokalipsa

Moze wiec powiecie nie na standardowe pytanie typu jaka ksiazke zabralibyscie na bezludna wyspe (chociaz czemu nie tez mozna sie pochwalic) ale moze jest ksiazka ktora chcielibyscie przeczytac jako ostatnia. Taka za ktora nie mozecie sie zabrac bo jest to jakies stale odwlekane wyzwanie. Wzgldnie taka ktorej swieze wspomienia chcielibyscie zabrac do nieba Smile

Klarysa
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Lis 02, 2005 12:27
Temat postu: igraszki z jezykiem...
Odpowiedz z cytatem

Dla tych, ktorzy chca sie troche zrelaksowac,a jednoczesnie "podszlifowac" jezyk, polecam ksiazke Stanislawa Baranczaka "Pegaz zdebial" dla zachety zacytuje fragmety, dotyczace jezyka wloskiego... Very Happy

Doce piace va lei!

Testare obbi bocchi doce piace- plaga a lei! Ogni tampani irenze dopp'alta trendo c'e piagli- a lemani todo Piero doce piano! Trento frasca- spinace, clammerchi, colcicchi, broschi, spirale, i corrale! Smarcata cosa stronza spalta tendar, mia tepare de bigli: "Tempestar c'e duracchi! Parca ramogli! Cita vascia ghierca marenze i nogghi? Pggra Nice para noi!" Anato scarzone brutale doce piace domani: " Allegro tesca! Allegro Minevro vacosa! Oggi casa bava!"

Doczepiacze w alei!

Te stare obiboki doczepiacze- plaga alei! Oni tam pani Irence do palta doczepiali- ale Mani to dopiero doczepiano! Tren to fraszka- spinacze, klamerki, kolczyki, broszki,spirale i korale! Smarkata koza straca ten dar, mija pare debili: Tepe stare duraki! Parka rumoli! Czy ta wasza gierka ma rece i nogi? Pogranicze paranoi! A na to skarcone brutale doczepiacze do Mani: Ale groteska! Ale gromi nerwowa koza! O dzika zabawa!"

Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora

andy
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Sro Lis 02, 2005 13:13
Temat postu: Stanisław Barańczak
Odpowiedz z cytatem

Istotnie to smakowita lektura. "Pegaz zdębiał. Poezja nonsensu a życie codzienne: Wprowadzenie w prywatną teorię gatunków", było chyba tylko jedno wydanie (chyba) Londyn 1995.

Niewykluczone, że książka powinna być obowiązkowa nie tylko dla zainteresowanych językiem polskim, literaturą.

Także, a może przede wszystkim dla każdego, kto chce być dobrym (a może wybitnym Shocked ) copywriterem. Prawdopodobnie w języku polskim nie powstała dotychczas żadna pozycja, która prezentowałaby i uczyła (!) zaskakujących, zabawnych, erudycyjnych, oryginalnych zastosowań, możliwości itp. rodzimego języka.

Uwaga ludzie reklamy Wink być może warto pospacerować po antykwariatach, wypożyczalniach, albo rzucić okiem na Allegro. Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Sro Gru 28, 2005 20:22
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dzis nad ranem skonczylem czytac niezaobszerna swoja droga ksiazeczke :
Stephen King - Kolorado Kid
Proste, w sumie wiele sie nie dzieje ale bardzo fajnie i przyjemnie sie czyta.

Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f
Powrót do góry
Zobacz profil autora

mieze
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Czw Gru 29, 2005 0:16
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A ja w święta przeczytałam "Wyznania Maksa Tivolego" by Andrew Sean
Greer czyli Studium iluzji wiecznej miłości.
I naprawdę polecam:-)
No naked little men sat on the summit dispensing wisdom, because the first thing the truly wise man works out is that sitting around on mountaintops gives you not only haemorrhoids but frostbitten haemorrhoids.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email Odwiedź stronę autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Książki
Strona 2 z 7