| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
youminuCzasami coś napisze

|
|
| Powrót do góry |
|
SebekZaczyna działać

Dołączył: Sep 19, 2005 Posty: 229 Skąd: s tzn. z kątowni.... już absolwent SR |
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 22:00 Temat postu: |
|
|
|
mi przed każdym filmem w kinie przypomina się ten tekścior - być może w jakimś filmie było coś takiego wykorzystane, ale gościu w pełni autentycznie się zachowywał - ehhhhhh - a może powszechny dostęp do broni???? _________________ Sebek |
|
| Powrót do góry |
|

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 22:07 Temat postu: |
|
|
|
ja tam jestem raczej za, co do tego ostatniego zdadnia  mam skłonność szczególnie do amerykańskej klasyki: M-16 (ech;) _________________ "Yoi mono-ni yasui mono nashi." |
|
| Powrót do góry |
|
SebekZaczyna działać

Wysłany: Pon Sty 02, 2006 22:11 Temat postu: |
|
|
|
wolałbym coś bardziej wyrafinowanego, mała snajperka - jeden strzał, mały rozprysk - ahhhhh - doskonała wyrzywalnia w takich klimatach to Urban Terror na silniku Quake'a 3  mniam _________________ Sebek |
|
| Powrót do góry |
|

|
|
| Powrót do góry |
|
SebekZaczyna działać

Wysłany: Pon Sty 02, 2006 22:26 Temat postu: |
|
|
|
ehhhh, katana to niezła brzytewka, można się trochę pokaleczyć hihi. Choć lepiej takiej nie dotykać, bo po pierwsze można narazić się na bluzgi, a po drugie można zniszczyć klingę (rdza to główny wróg katany!!!). Niestety wbrew niektórym filmom, pojedynki samurajskie to często unik cięcie spadająca głowa bądź uzewnętrznienie mięska i tyle. Oczywiście cała walka, to głownie walka osobowości, charakteru itp., ale o tym można by napisać elaborat....
kurde rozerwałbym się jakoś.... _________________ Sebek |
|
| Powrót do góry |
|

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 22:34 Temat postu: |
|
|
|
zazwyczaj samuraj ćwiczył jeden swój śmiertelny cios który załatwiał sprawę, dlatego szogunowie raczej nie chcieli by się oni pojedynkowali bez większego powodu.
bo tak jeden ciach drugi ciach i nie ma ani jednego ani drugiego a szogun stracił jednego z lepszych samurajów, na którego ponodił eydatki związane ze szkoleniem
p.s. a wie ktoś gdzie można pójść na strzelnicę jkąś i sobie z jakiejś fajnej broni popykać??? _________________ "Yoi mono-ni yasui mono nashi." |
|
| Powrót do góry |
|
disBywalec

Wysłany: Pon Sty 02, 2006 23:42 Temat postu: |
|
|
|
no ze strzelnicą może być cięzko, czy co najwyżej nie są to paintballe?
co do kina: dlatego wybieram wczesne seanse, najczęściej do kinoteki, mało osób i zawsze spokojnie. chociaż oglądanie komedii to wolę chyba w większych kinach/salach, chociaż już dawno nie byłam w tych wielkoekranowych kinach.
co do tekstów/rozmów w czasie filmu:
* rodzice byli na pręgach i ktoś dwa razy rozmawiał przez telefon. raz to pogaduszka, drugi raz ktoś do niego zadzwonił, bo miał wypadek. ludzie poprosili go o wyjście. zrobił to, chociaż podobno było oburzony
* całą rodziną byliśmy na uciekających kurczakach. mój młodszy brat kupił popcorn i mama mu podjadała, więc był bardzo zły. kiedy skończyły się reklamy, nastała krótka cisza przed filmem, pełne napięcie, a mój brat na cały głos "mamo, nie podjadaj mi popcornu|"  cała sala w śmiech, to był pierwszy dobry tekst na tym filmie  _________________ największa maruda na forum i poza nim |
|
| Powrót do góry |
|

|
|
| Powrót do góry |
|
SebekZaczyna działać

Wysłany: Wto Sty 03, 2006 11:44 Temat postu: |
|
|
|
| youminu napisał: |
.... [nie wiem co zrobię jak znów wpadnie mi do sali jakaś wycieczka szkolna ] |
jak to co, M-16  _________________ Sebek |
|
| Powrót do góry |
|

|
Wysłany: Wto Sty 03, 2006 12:09 Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
disBywalec

|
| Powrót do góry |
|

|
Wysłany: Wto Sty 03, 2006 23:00 Temat postu: |
|
|
|
witamy witamy
chmchmchmcchmmm, może założymy odzielny temacik apropo tej pięknej broni?? ja tem jestem za długimi, daito rulez
hę? _________________ "Yoi mono-ni yasui mono nashi." |
|
| Powrót do góry |
|
disBywalec

Wysłany: Sro Sty 04, 2006 17:07 Temat postu: |
|
|
|
dobry pomysł, więc zakładaj, myślę, że się znajdą jeszcze jacyś fani innych militariów _________________ największa maruda na forum i poza nim |
|
| Powrót do góry |
|
MariuszNPoczątkujący(a)

|
Wysłany: Pią Sty 06, 2006 14:59 Temat postu: |
|
|
|
Nie wiem czy ktos sie wypowiedzial w podobnym duchu: w tv ogladam prawie wylacznie filmy na dvd. Robimy sobie z moja kobieta taki seans filmowy: lezymy sobie razem, nie oddzielaja nas fotele. Mozemy spokojnie zagryzac cos, popijac, przerwac ( film) kiedy sie ma chec. Czasasmi jednak wybieramy sie do kina, jednak w takiej porze kiedy nie ma zbyt duzo przypadkowych widzow typu: zakochane pary, malolaty, ktore chca dac czadu... _________________ W życiu liczą się dwie rzeczy: wyrobienie dramatyczne i elementy baśniowe. |
|
| Powrót do góry |
|
|