| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 15:16 Temat postu: |
|
|
|
A to przepraszam jak mowa o sobocie to ja faktycznie sie nie licze bo ja sie pisze na niedziele. _________________ Trudne słowa już nie są trendy, teraz będziemy rzucać 'ku**ami'
Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 15:18 Temat postu: |
|
|
|
PS: po prostu dni mi sie pop..rzestawialy w glowie .. ale przeczytalem odpoczatku ta dyskusje i zalapalem.. ech ciezko myslaca ze mnie bestja ... _________________ Trudne słowa już nie są trendy, teraz będziemy rzucać 'ku**ami'
Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f |
|
| Powrót do góry |
|
MagdusiaLoża WSR

Dołączył: Feb 24, 2005 Posty: 4751 Skąd: --- Wrocław to stan świadomości --- ale teraz Mysiadło (w strefie biletowej! :P) |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Nie Kwi 23, 2006 12:03 Temat postu: |
|
|
|
| Happy napisał: | | Czy wiecie, że w tę niedzielę na Polach Mokotowskich świętujemy Dzień Ziemi? [...] Kto chętny? |
No to jak slysze to wychodzi na to ze wlasnie sie zbieram i jade tam sam bo chetnych podobno (już) nie ma  _________________ Trudne słowa już nie są trendy, teraz będziemy rzucać 'ku**ami'
|
| Powrót do góry |
|
MarthaEkspert

|
Wysłany: Nie Kwi 23, 2006 12:31 Temat postu: |
|
|
|
Czy wiecie ze....
dzisiaj (23 kwiecien) jest obchodzony Swiatowy Dzien Ksiazki.
Zostal on zainaugurowany juz wczoraj w Warszawie akcją „Biblioteka na trasie czyli tramwaj zwany pożądaniem”.
Od godz. 12 do 18 z Placu Narutowicza odjeżdża zabytkowy tramwaj wypełniony książkami, kursując na trasie: Aleje Jerozolimskie - Targowa - Plac Bankowy - Plac Zawiszy. W księgarniach zaplanowano dyskusje, wieczory z książką, spotkania autorskie, maratony czytelnicze. |
|
| Powrót do góry |
|
KesonexWSR Guru

Wysłany: Nie Kwi 23, 2006 14:45 Temat postu: |
|
|
|
Dzisiaj jest 23 kwietnia dzien powstania sadu i juz dawno jest po wiosnie....
Witam ponownie ciekawe na jak dlugo pozostane:)
Witam Happy  _________________ Kesonex®©
Jestem TU.... |
|
| Powrót do góry |
|
HavocLoża WSR

Dołączył: Oct 03, 2004 Posty: 3914 Skąd: from a void between the worlds... |
Wysłany: Nie Kwi 23, 2006 16:48 Temat postu: |
|
|
|
| Kesonex napisał: | Dzisiaj jest 23 kwietnia dzien powstania sadu i juz dawno jest po wiosnie....
Witam ponownie ciekawe na jak dlugo pozostane:)
Witam Happy  |
Oho Keso wrocil Normalnie nie zagladam juz na forum i sie nie udzielam ale zrobie az wyjatek  |
|
| Powrót do góry |
|
HappyWyrocznia WSR

Dołączył: Mar 11, 2005 Posty: 11707 Skąd: Z końca świata i jeszcze dalej! |
Wysłany: Nie Kwi 23, 2006 20:39 Temat postu: |
|
|
|
| Kesonex napisał: | Witam ponownie ciekawe na jak dlugo pozostane:)
Witam Happy  | No witam, witam nareszcie! Ile można na Pana czekać? Co tam słychać? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
MarthaEkspert

|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 10:34 Temat postu: |
|
|
|
......
Obchody Konstytucji 3 maja w Łazienkach Królewskich
Koncerty, inscenizacje, pikniki takie atrakcje czekają na warszawiaków, którzy tegoroczną majówkę zamierzają spędzić w stolicy.
Główne uroczystości odbędą się 3 maja w Łazienkach Królewskich między godz. 12 a 19. |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Wto Maj 02, 2006 15:38 Temat postu: |
|
|
|
... 02.05 ... - w Polsce od 2004 jest Dniem Flagi Rzeczypospolitej Polskiej
- rozpoczęły się pierwsze w Stoczni Gdańskiej strajki roku '88
- w 1519 zmarł Leonardo da Vinci
_________________ Trudne słowa już nie są trendy, teraz będziemy rzucać 'ku**ami'
|
| Powrót do góry |
|
HappyWyrocznia WSR

Wysłany: Sro Maj 10, 2006 21:29 Temat postu: ..., że kobiety potrafią czytac z męskiej twarzy. |
|
|
|
..., że kobiety potrafią czytac z męskiej twarzy.
Skąd kobiety wiedzą, że mężczyzna będzie dobrym tatą? Albo idealnym kochankiem? Okazuje się, że potrafią to odczytać z jego twarzy - potwierdziły amerykańskie badania.
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Santa Barbara oraz University of Chicago przeprowadzili badania na grupie 40 studentów. Zmierzyli im poziom testosteronu - hormonu odpowiadającego za męskie cechy płciowe i zachowania. Uczestników poddano też testom, które miały sprawdzić ich podejście do dzieci i ewentualnego ojcostwa.
Fotografie mężczyzn pokazano następnie 30 studentkom, które poproszono o ocenę ich atrakcyjności, "męskości" oraz stosunku do dzieci. Panie typowały też na podstawie twarzy na zdjęciach potencjalnych partnerów "na całe życie" albo na krótkotrwały romans.
Okazało się, że uczestniczki badania w większości dokonywały trafnych wyborów. Mężczyźni, którzy lubili dzieci i deklarowali chęć posiadania potomstwa, zostali ocenieni przez panie jako najlepsi partnerzy do poważnego związku i potencjalni mężowie.
Ci uczestnicy, których kobiety określały jako najbardziej "męskich" i idealnych na krótki romans, cechowali się zaś najwyższym poziomem testosteronu wśród badanych.
To proces ewolucji sprawił, że kobiety szukają wszelkich możliwych do zdobycia informacji, które pomogą im w znalezieniu i wyborze właściwego partnera - podkreślają naukowcy.
Okazuje się, że niektóre wskazówki kobiety rejestrują nieświadomie - odczytując je z męskiej twarzy. Potrafią zauważyć subtelne oznaki świadczące o chęci posiadania dzieci oraz poprawnie ocenić poziom męskiego hormonu płciowego - testosteronu.
Interpretacja zauważonych u mężczyzny cech zależy od nastawienia pań. Gdy kobiety rozważają krótki romans, najbardziej cenią u panów męskość. U kandydata do stabilnego, długiego związku, jak małżeństwo, najbardziej pożądaną cechą staje się zaś jego pozytywny stosunek do dzieci. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Sro Maj 10, 2006 21:32 Temat postu: Re:..., że kobiety potrafią czytac z męskiej twarzy. |
|
|
|
| Happy napisał: | | ..., że kobiety potrafią czytac z męskiej twarzy. |
Smiem twierdzic że ... ja duzo czesciej mam wrazenie iż z tym czytaniem to jest różnie ... a ze zrozumieniem to jeszcze gorzej ;] _________________ Trudne słowa już nie są trendy, teraz będziemy rzucać 'ku**ami'
|
| Powrót do góry |
|
HappyWyrocznia WSR

Wysłany: Czw Maj 11, 2006 19:14 Temat postu: |
|
|
|
...., że Bronisław Wildstein został nowym prezesem telewizji publicznej.
Za jego kandydaturą głosowali wszyscy członkowie dziewięcioosobowej Rady Nadzorczej TVP. Rada, także jednogłośnie, odwołała dotychczasowego prezesa Jana Dworaka.
Wildstein jest już drugim prezesem TVP, wybranym w ciągu ostatnich tygodni. 26 kwietnia na drugą kadencję został bowiem wybrany Jan Dworak. Wyboru tego dokonała jednak poprzednia Rada Nadzorcza z prof. Tadeuszem Kowalskim na czele, która zakończyła kadencję w ubiegły poniedziałek. Szefem nowej Rady Nadzorczej TVP, która pierwsze posiedzenie odbyła we wtorek, jest były wiceprezydent Warszawy Sławomir Skrzypek. |
|
| Powrót do góry |
|
HappyWyrocznia WSR

|
| Powrót do góry |
|
dFCzasami coś napisze

|
| Powrót do góry |
|