| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
miezeBywalec

Wysłany: Czw Gru 29, 2005 0:17 Temat postu: |
|
|
|
A ja w święta przeczytałam "Wyznania Maksa Tivolego" by Andrew Sean Greer czyli Studium iluzji wiecznej miłości.
I naprawdę polecam:-) _________________ No naked little men sat on the summit dispensing wisdom, because the first thing the truly wise man works out is that sitting around on mountaintops gives you not only haemorrhoids but frostbitten haemorrhoids. |
|
| Powrót do góry |
|
sinarLoża WSR

Dołączył: Jun 14, 2003 Posty: 7719 Skąd: 3rd Rock from the Sun |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 20:09 Temat postu: |
|
|
|
| sinar napisał: | Skonczylem 10 Murzynkow Przyjemna lektura na wieczor. |
No no pamietam jak sie kiedys do tego dorwalem to ciezko bylo mi sie oderwac  _________________ Trudne słowa już nie są trendy, teraz będziemy rzucać 'ku**ami'
Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f |
|
| Powrót do góry |
|
MadeleineCzasami coś napisze

Wysłany: Nie Sty 15, 2006 22:38 Temat postu: |
|
|
|
Ostatnią książką, którą mogłabym sie pochwalić jest "Bohater naszych czasów" Lermontow
Polecam |
|
| Powrót do góry |
|
POwIErCzasami coś napisze

|
| Powrót do góry |
|
sinarLoża WSR

Dołączył: Jun 14, 2003 Posty: 7719 Skąd: 3rd Rock from the Sun |
Wysłany: Sob Sty 21, 2006 0:05 Temat postu: |
|
|
|
| seize napisał: | | sinar napisał: | Skonczylem 10 Murzynkow Przyjemna lektura na wieczor. |
No no pamietam jak sie kiedys do tego dorwalem to ciezko bylo mi sie oderwac  | No tak tylko ze ja czytalem ja glownie w celu zeby dostac Zwodniczy punkt Browna bo mi brachu powiedzial ze nie da ksiazki dopoki Christie nie przeczytam. No to sie spialem i 4h przeczytalem Murzynkow I musze przyznac ze winowajca byl wsrod moich 3 podejrzanych. Jesli chodzi o Zwodniczy punkt jest moim zdaniem lepszy od przereklamowanego Kodu Leonarda. Teraz zaczalem... 11 minut Coelho. Po 10 Murzynkach 11 minut Mozna sie bylo domyslic Droga dedukcji oczywiscie  _________________ www.sinar.posadzdrzewo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
PeterMZaczyna działać

Dołączył: Mar 01, 2005 Posty: 235 Skąd: Contained in the hum between voice and drum |
Wysłany: Sob Sty 21, 2006 0:22 Temat postu: |
|
|
|
"Alchemik" Paulo Coelho
Podróż z przewodnikiem przez własną duszę... _________________ I embrace my desire to feel the rhythm, to feel connected, enough to step aside and, weep like a widow, to feel inspired, to fathom the power, to
witness the beauty, to bathe in the fountain, to
swing on the spiral of our divinity and still be a human. |
|
| Powrót do góry |
|
wojtkowskiWSR Guru

|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 13:54 Temat postu: Nietypowa to lektura, nawet jak na mnie, przyznaję |
|
|
|
Zaczynam czytać Manuskrypt (Modlitewnik) Gertrudy* Mieszkówny (wyd. UKSW, opr. A. Andrzejuk). To najstarszy na świecie (z XI w.) istniejący tekst napisany przez Polaka (właściwie Polkę, albo raczej kogoś, kto czuł się Polakiem/Polką), wyprzedzający kronikę Wincentego Kadłubka o ponad 100 lat.
*Gertruda (ur. ok. 1025 - zm. 4 stycznia 1108) - córka Mieszka II i Rychezy. _________________ Wszystko będzie dobrze. |
|
| Powrót do góry |
|
Nicole_aZawsze coś napisze

Wysłany: Pią Cze 23, 2006 10:44 Temat postu: |
|
|
|
Przeważnie czytam ksiązki na faktach (czytam tekst na okładce z tyłu ksiązki). Wybieram książki które, wydaje mi się, że mnie zainteresują i jak na razie spodobały mi się wszystkie zakupione.
Obecnie czytam Nowy Testament Dzieje Apostolskie (dlatego że tak  . Dla przypomnienia i lepszego zrozumienia. _________________ Ktoś patrzy na mnie,
nie widzi, że umieram,
a moje oczy
są zimne
jak serce. |
|
| Powrót do góry |
|
pescaEkspert

Wysłany: Pią Cze 23, 2006 22:08 Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
wojtkowskiWSR Guru

|
Wysłany: Wto Lip 18, 2006 18:20 Temat postu: Opowieści z Narnii |
|
|
|
| pesca napisał: | | Ostatnio czytałam "Opowieści o nieidzialnym" Erica Emmanuela Schmitta, polecam wszystkim, którzy chcieliby zastanowić się na sensem egzystencji i wiary. Książka podobna klimatem do książęk Paula Coelho choć tu problemy egzystencjonalne ujęte są w diametralnie inny sposób. | Tak! Mam tę książkę Schmitta na celowniku.
Ostatnio przeczytałem dwa pierwsze tomy książki, której nie trzeba specjalnie przedstawiać: Opowieści z Narnii ("Lew, czarownica i stara szafa" oraz "Książę Kaspian"). Uważam, że to wspaniała lektura - także dla dorosłych. Okiełznana wyobraźnia, nie epatująca okrucieństwem, nie szukająca taniego poklasku, przy tym w swej wieloznaczności jakby dziwnie znajome wydają się niektóre stworzone przez nią obrazy.
Taka dorosła książka dla dzieci jest wyjątkiem wśród niekiedy płytkich, efekciarskich, właśnie dziecinnych książek dla dorosłych. |
|
| Powrót do góry |
|
KaliWSR Guru

|
| Powrót do góry |
|
HappyWyrocznia WSR

Dołączył: Mar 11, 2005 Posty: 11707 Skąd: Z końca świata i jeszcze dalej! |
|
| Powrót do góry |
|
MarthaEkspert

|
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 17:02 Temat postu: |
|
|
|
Wlasnie zaczelam czytac "Samotnosc w sieci" J.L.Wisniewskiego.
Przed premiera filmu chyba skoncze  |
|
| Powrót do góry |
|
HappyWyrocznia WSR

Dołączył: Mar 11, 2005 Posty: 11707 Skąd: Z końca świata i jeszcze dalej! |
|
| Powrót do góry |
|
|