| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
paula007Czasami coś napisze

|
Wysłany: Nie Lut 19, 2006 16:30 Temat postu: Ostatni film, który oglądałeś - podziel się wrażeniami |
|
|
|
Jaki film ostatmio widzieliście (w kinie, telewizji, na dvd itp.)? Jak wrażenia?
Ostatnio (dzisiaj  ) obejrzałam film "Zakochany bez pamięci". Właściwie zabrałam się do niego ze względu na obsadę (Carey, Dunst, Wood), a przede wszystkim moją ulubioną Kate Winslet. Spodziewałam się zupełnie czegoś innego i byłam zaskoczona. Tyle, że w pozytywnym stopniu. Film jest genialny, taki odrobinę surrealistyczny. Różni się od tych wszystkich hollywoodzkich produkcji. Kreacje aktorskie też świetne. Na prawdę warto go obejrzeć. |
|
| Powrót do góry |
|
kamil_pldZaczyna działać

Wysłany: Nie Lut 19, 2006 20:24 Temat postu: |
|
|
|
A ja,
As it is in heaven.
Moge polecic z kilku wzgledow. Swietna historia, dyrygenta swiatowej slawy ktory wraca do swoich rodzinnych stron, zaczyna integrowac sie z ludzmi, zwyklymi. Rozne dziwne rzeczy powstaja... ale dlugo by pisac.
Czesc muzyczna jednak jest niesamowita. Te czesci gdzie spiewa chor, wokale jednej z glownych postaci, ciarki przechodza. Trzeba posluchac.
http://www.filmweb.pl/Film?id=146002
Zastanawia dlaczego w filmweb jako gatunek wystepuje "komedia"... no ale bywaja rzeczy niewyjasnione czasem  _________________ :: There's more to living than only surviving. ::
Media, sztuka i pasja - w dobrych relacjach - to są DobreFakty.pl |
|
| Powrót do góry |
|
KaliWSR Guru

|
| Powrót do góry |
|
paula007Czasami coś napisze

|
Wysłany: Sro Lut 22, 2006 15:32 Temat postu: |
|
|
|
| Kali napisał: | | paula 007 tego typu posty zamieszczamy w temacie poleć film dziękuję |
Zauważyłam wątek "Poleć film" ale ten jest trochę inny. Tu opowiadamy o wrażeniach (pozytywnych lub negatywnych) z ostatnio widzianego filmu. Jeśli komuś nie podoba się ten wątek, to niech po prostu do niego nie zagląda. Chyba, że kompletnie się mylę i ten wątek powinien być zamknięty.  |
|
| Powrót do góry |
|
rynioNowy(a)
|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 14:59 Temat postu: szukam filmu |
|
|
|
Kilka miesięcy temu oglądałem film w telewizji o człowieku, który całe swoje rzycie spędził na statku transatlantyckim. Został jako niemowle znaleziony na statku który przypłynąl do stanów zjednoczonych. Zapiekował sia nim i wychował go murzyn, który pływał na tym statku. Bohater będąc dzieckiem zaczął grać na fortepianie z orkestrą tago statku i nigdy przez 40 letnie swoje rzycie nie zszedł na ląd. Został wysadzony w powietrze i zatopiony podczas złomowania okrętu na pełnym morzu. Film bardzo ładny i chciałbym go obejrzeć jeszcze raz. Może ktoś oglądał ten film i zna jego tytuł. Będę wdzięczny za taką informację.[/b] |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 15:07 Temat postu: Pamiętajcie : Wujek Google naprawde pomaga... :] |
|
|
|
Zgaduje :
Czy chodzi o " 1900: Człowiek legenda"; reż. Giuseppe Tornatore; 1998 ?  _________________ Trudne słowa już nie są trendy, teraz będziemy rzucać 'ku**ami'
Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
|
| Powrót do góry |
|
KaliWSR Guru

Wysłany: Sro Sie 30, 2006 11:11 Temat postu: |
|
|
|
mam pytanie do osób które oglądały "Wszyscy Jesteśmy Chrystusami" Czy pamiętacie od czego, jak zaczyna się film i jak kończy, bo ściągnąłem ale nie ma napisaów początkowych i końcowych i nie jestem pewien czy to cały film. Dziękuję z gó[img]ry za podpowiedź  [/img] |
|
| Powrót do góry |
|
MarthaEkspert

|
Wysłany: Sro Sie 30, 2006 12:06 Temat postu: |
|
|
|
film zaczyna sie jak Kondrat siedzi z synem (Koterskim) przy stole i syn obgryza nakretke od butelki
i jakos tak:
-"chciales mi cos powiedziec synu"
-"zyczlem ci smierci"...
konczy tez przy stole, a dokladnie slowem Kondrata:
"Kocham"  |
|
| Powrót do góry |
|
KaliWSR Guru

Wysłany: Sro Sie 30, 2006 12:22 Temat postu: |
|
|
|
to jest super czyli mam cały film  dzięki chyba sobie dziś obejrzę |
|
| Powrót do góry |
|
MagdusiaLoża WSR

Dołączył: Feb 24, 2005 Posty: 4752 Skąd: --- Wrocław to stan świadomości --- ale teraz Mysiadło (w strefie biletowej! :P) |
|
| Powrót do góry |
|
HappyWyrocznia WSR

Dołączył: Mar 11, 2005 Posty: 11707 Skąd: Z końca świata i jeszcze dalej! |
Wysłany: Sro Sie 30, 2006 16:24 Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
sinarLoża WSR

Dołączył: Jun 14, 2003 Posty: 7719 Skąd: 3rd Rock from the Sun |
Wysłany: Sro Sie 30, 2006 16:31 Temat postu: |
|
|
|
Wystarczylo w ostatnich miesiacach do kina skoczyc i wesprzec nasza krajowa kinematografie...
Dzien swira chyba moim zdaniem byl lepszy. Tylko trudno porownywac te filmy. Poprzedni film Koterskiego ocieral sie o komedie choc wg mnie wcale nia nie byl. Tym razem problematyka ciezsza powazniejsza miejscami nawet ponadczasowa. _________________ www.sinar.posadzdrzewo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Sro Sie 30, 2006 16:32 Temat postu: |
|
|
|
| Magdusia napisał: | | a co warto np. dzis obejrzeć? |
Dzis to chyba :
Człowiek bez przeszłości
20:10 - TVP Kultura _________________ Trudne słowa już nie są trendy, teraz będziemy rzucać 'ku**ami'
Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f |
|
| Powrót do góry |
|
MagdusiaLoża WSR

Dołączył: Feb 24, 2005 Posty: 4752 Skąd: --- Wrocław to stan świadomości --- ale teraz Mysiadło (w strefie biletowej! :P) |
Wysłany: Sro Sie 30, 2006 16:35 Temat postu: |
|
|
|
| seize napisał: | | Magdusia napisał: | | a co warto np. dzis obejrzeć? |
Dzis to chyba :
Człowiek bez przeszłości
20:10 - TVP Kultura |
"z braku laku" został film w TV _________________
Prowadzi mnie od lat niewidzialna siła, która nadaje sens i każe trwać... |
|
| Powrót do góry |