Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Szukamy lokalu na imprezę;-)

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    WSR Strona Główna
->Spotkania, imprezy
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

PostWysłany: Wto Wrz 26, 2006 12:03
Temat postu: Szukamy lokalu na imprezę;-)
Odpowiedz z cytatem

Uwaga! Uwaga! Właśnie zarzuciłam kręgom zbliżonym do Zarządu szkoły bardzo ważny i pilny temat szkolnej imprezy zapoznawczo-integracyjnej WSR. Zaproponowany przeze mnie termin to 21 października (sobota) przed wyjazdem integracyjnym! Idea
I teraz właśnie prośba czy ktoś z Was zna jakiś lokal na Ursynowie, koniecznie z danceflorem, który pomieściłby ponad 200 osób? Bo tyle nas teraz jest. A jak jeszcze do tego dojdą Absolwenci! Shocked Starlight może nas nie pomieścić. Laughing

A lokal powinien być w miarę blisko szkoły, żeby zaoczniaki spokojnie mogły dojechać. Bo to będzie wtedy kiedy ich zjazd, żebyśmy się mogli wszyscy zintegrować! Idea

Czekamy na propozycje! Piszcie. Najlepszy byłby Ursynów i okolice. Dobry dojazd. Tanie piwo. Wink Miejsce do tańczenia i siedzenia też trochę. I w miarę jakoś na jednym piętrze, żeby integracja była pełna!

Ostatnio zmieniony przez Happy dnia Nie Lis 26, 2006 11:05, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Skąd: --- Wrocław to stan świadomości --- ale teraz Mysiadło (w strefie biletowej! :P)

PostWysłany: Wto Wrz 26, 2006 12:22
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

a JOCKER ? i wynajecie go całego?

a coś na Natolinie moze duzego jest?

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

PostWysłany: Wto Wrz 26, 2006 12:58
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jocker na 200 osób raczej się nie za bardzo nadaje. Rolling Eyes Bo jest tylko ta pierwsza sala siedząca a reszta to bilardownia. A to ma być dancefloor a nie gra w bilarda. No zobaczymy jeszcze jakie są możliwości wynajęcia całego Starlighta, ale do tej pory niechętni byli właściciele. A na górze to się nie zmieścimy! Confused

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Skąd: --- Wrocław to stan świadomości --- ale teraz Mysiadło (w strefie biletowej! :P)

PostWysłany: Wto Wrz 26, 2006 13:24
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Supernova - Nowy klub na Ursynowie Lubisz alternatywne gatunki i style muzyczne, najlepiej przemieszane ze sobą? Eksperymentujesz z kamerą i chciałbyś pokazać komuś swoje filmy? Chętnie poszedłbyś na imprezę, gdzie dj niekoniecznie miksuje najmodniejsze odmiany muzyki klubowej, a np. disco z lat 80-tych? Jeżeli odpowiedziałeś (-aś) twierdząco, choć na jedno pytanie, powinieneś koniecznie odwiedzić Supernovą.

Klub muzyczny, galeria i miejsce spotkań dla twórczych umysłów. Tak w skrócie można opisać działający na Ursynowie od półtora miesiąca, nowy lokal. Mieści się przy ulicy Pasaż Stokłosy 11 i jest kontynuacją działalności m. in. Galerii Nova przy Teatrze Nowym (obecnie Galeria Off) i Galerii Domova na Żoliborzu. Ostatnim miejscem, gdzie rezydowała, zanim zawitała na Ursynów, był skromny lokal na przy Puławskiej 101. Pomysłodawcą i autorem wystroju wnętrz wszystkich tych miejsc jest Marek Bauman, właściciel galerii mebli w centrum Warszawy.
Meble, które są w jego klubach, często znajduje porzucone na śmietnikach czy wyszukuje na warszawskim Kole. Jemu właśnie, wnętrze lokalu zawdzięcza specyficzny - offowy klimat.
ImageDrugą ważną osobą w klubie jest Zuzanna Wrońska. Odpowiada za program, zaprasza gości, prowadzi klub na co dzień. O sobie mówi, że jest "kamikadze kultury".

- To, co pokazujemy nigdy nie zainteresuje poważnych instytucji jak Centrum Sztuki Współczesnej czy Zachętę, bo tam takie rzeczy uważa się za nieważne - opowiada. Supernova powstała dla wszystkich chcących organizować koncerty, pokazy filmowe, prezentować swoją twórczość. Często w opozycji do tego, co pokazuje się w galeriach, salach koncertowych, domach kultury. Wierzę, że na Ursynowie jest wystarczająca ilość ludzi kreatywnych, wrażliwych, którzy poczują się odpowiedzialni za tworzenie tego miejsca.

Warto dodać, że na Ursynowie nigdy nie było podobnego przedsięwzięcia.
W Supernovej powstaje na bieżąco program cyklicznych imprez. Niektóre zostały przeniesione z poprzednich wcieleń klubu.
Jedną z nich jest "Weź to wyłącz", która prezentuje... możliwie najgorsze przedsięwzięcia artystyczne i muzyczne.
"Jazzwariuję" to cykl imprez poświęconych różnym formom jazzu awangardowego.
Tygodniowy plan przedstawia się mniej więcej tak:
- w poniedziałki odbywają się wernisaże;
- we wtorki impreza o tajemniczo brzmiącym tytule "Opór Music (muzyka po oporze)". Wyjątkowo w ostatni wtorek (18 lutego) Stowarzyszenie ProVarsovia pokazało wybór teledysków, filmów animowanych i filmów eksperymentalnych prezentowanych na dotychczasowych Przeglądach "Jutro Filmu".
- w środy HuRAGAn Party" buja publiczność w rytmie reggae;
- w czwartek turecka potańcówka (turkish bites);
- w piątki popularna w latach 80-tych, odmiana muzyki disco: new romantic połączona z karaoke;
- sobota jest dniem koncertowym;
- w niedzielę odbywają się pokazy filmowe (cykl Superkinova).
Zuza zastrzega, że nie jest to żelazny rozkład i cały czas ulega zmianom.
Uwaga, na większość imprez w tygodniu - wstęp wolny!

Z ciekawych wydarzeń jakie odbyły się do tej pory to m. in. koncert superekipy polskiej alternatywy muzycznej - tria Macio Moretti / Tymon Tymanski / Wojtek Mazolewski czy wystawa vlepek, z której recenzję zamieściliśmy wcześniej.
Klub, na który składają się dwie sale, na razie nie ma własnej kuchni. Jest za to dobrze zaopatrzony bar.
Piwo w cenie 6 zł. Zapraszamy!

Paweł Kapelański

źródło: http://www.e-ursynow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=133&Itemid=2

wkleiłam artykuł tutaj coby Happy mogla przecztrac bo ona nie ma dostepu do "dalszego" netu Smile

gosienka2005
WSR Guru
WSR Guru

PostWysłany: Wto Wrz 26, 2006 15:26
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Happy, w ramach tego o czym rozmawiałyśmy w przelocie - możesz na mnie liczyć. Przepraszam że tak w biegu to wyszło ale czekali na mnie Smile a ja bardzo nie lubię jak ktoś musi na mnie czekać :*

Twisted Evil
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

PostWysłany: Wto Wrz 26, 2006 15:29
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dziękujemy za zaangażowanie. Exclamation Ale czy na inne osoby też można by liczyć? Nie zdążyłam przeczytać czy tak gdzieś jest napisane ile osób może taki lokal pomieścić? Idea

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Wto Wrz 26, 2006 19:45
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

no własnie, na mnie też mozesz liczyć Happy! poniewaz na stronie nie ma napisane to mogę się po pracy tam przejsc jutro, mam blisko, i zapytać Wink

jakby co, to liczyc mozesz na mnie w kwestii pomocy w sprawie imprezy, bo nie doprecyzowałam Smile

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

PostWysłany: Wto Wrz 26, 2006 21:45
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Magdusia napisał:
no własnie, na mnie też mozesz liczyć Happy! poniewaz na stronie nie ma napisane to mogę się po pracy tam przejsc jutro, mam blisko, i zapytać Wink

jakby co, to liczyc mozesz na mnie w kwestii pomocy w sprawie imprezy, bo nie doprecyzowałam Smile
Suuper. Bardzo dziękujemy za pomoc. Nie ukrywam, że zarówno główny Organizator i Negocjator SW oraz moja skromna osoba wspierająca inicjatywę integracji jesteśmy teraz bardzo zajęci organizacją rozpoczęć roku dla grup tzw: "paździerzowych". Idea Wink

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Sro Wrz 27, 2006 19:15
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

po 1: odkryłam pewne popier&*#eństwo Very Happy przy metrze stokłosy jest pasaż ursynowski a przy metrze ursynów pasaż stokłosy Shocked Cool Embarassed Laughing Laughing

po 2: lokal którego opis wkleiłam wygląda jak dwie razem wzięte sale nr 1 i nr 1 Smile wiec NIET... odpada ewidentnie!

po 3: zapytalam takich panstwo fajnych młodych (przy okazji szukania pasazu stokłosy na stokłosach) czy sie nie orientuja czy gdzies na ursynowie, kabatach, natolnie nie ma jakiegos klubu co by z 200osób pomiescił to mi tylko starlighta wymienili, mówiac ze keidsy byl gdzies jakis klub 8 ale juz zamkneli...

ot... tyle.

Radegast
Nowy(a)

PostWysłany: Nie Paź 01, 2006 1:00
Temat postu: Lokal na Ursynowie
Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie.

Proponuję lokal na Ursynowie - Klub No 22. Ulica Jastrzębowskiego 22, niedaleko stacji paliw Statoil na przeciwko akademików SGGW. Dojście od st. metra Ursynów lub Stokłosy.
Mogę zaaranżować występ zespołu na żywo, lub profesjonalne karaoke, ochrona.
Browar PLN6, kuchnia (od kebaba po dania na zamówienie).

Ewentualnie klub Rezerw'at na terenie akademików SGGW - dancefloor, profesjonalni "DeJoci", kuchnia (szczegóły do omówienia).

Pozdrawiam serdecznie
Mat
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Wto Paź 03, 2006 9:12
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

i jak tam z imprezą? Laughing

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Wto Paź 03, 2006 9:35
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Mi tam 22 pasuje. Blisko jest Very Happy Tylko nie wiem czy tam sie zmiescimy jesli faktycznie ma byc az 200 osob Rolling Eyes

Martha
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Wto Paź 03, 2006 13:16
Temat postu: Re: Lokal na Ursynowie
Odpowiedz z cytatem

Radegast napisał:
Proponuję lokal na Ursynowie - Klub No 22. Ulica Jastrzębowskiego 22 [...]Ewentualnie klub Rezerw'at na terenie akademików SGGW - dancefloor, profesjonalni "DeJoci", kuchnia

obawiam sie ze ani 22, ani rezerwat nie pomiesci tylu osob ...
poza tym Rezerwat to klub studencki sggw i podejrzewam, zamkniete imprezy dla innych szkol nie wchodza w gre....poniewaz jest on na terenie uczelni.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

PostWysłany: Czw Lis 23, 2006 17:37
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

http://www.szkolareklamy.pl/ftopicp-82958.html#82958
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Spotkania, imprezy
Strona 1 z 1