| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
AtoZawsze coś napisze

Wysłany: Czw Sty 08, 2004 2:45 Temat postu: Snatch |
|
|
|
co myslicie o filmie Snatch Guya Ritchiego? czy cos mi sie juz do konca poprzestawialo i tylko mi sie ten film podoba? od poczatku tygodnia wyklucam sie z kumplem w robocie i juz powoli mi argumentow za nim braknie _________________ ten kierowca pije od rana - dlatego jest uprzejmy |
|
| Powrót do góry |
|
KesonexWSR Guru

|
| Powrót do góry |
|
AtoZawsze coś napisze

|
| Powrót do góry |
|
PeyotCzasami coś napisze

Wysłany: Czw Sty 08, 2004 21:44 Temat postu: |
|
|
|
Ja jestem nienonormalny wiec film mi sie podobal. Lubie ten styl ujec, montazu. Film nieshablonowy, wielowatkowy, zaskakujace zakonczenie. Plus kilku dobrych aktorow stworzylo ciekawa mieshanke. Kilka dialogow mistrzowskich;
"- Stawiam ze psy zajebia krolika.
- Beda go jebac?!?" _________________ GG: 1496303 |
|
| Powrót do góry |
|
KesonexWSR Guru

Wysłany: Czw Sty 08, 2004 22:17 Temat postu: |
|
|
|
| Ato napisał: | mam, moge pozyczyc lub zgrac (wtedy bys musial przyniesc pusta plytke) na nastepne zajecia, chyba ze sie widzimy juz w ten piatek  |
Jesli tak to bede mial ze soba jakies rw czy cos takiego to sobie zrzuce ale dopiero na wykladach, innaczej nie dam rady(praca)  _________________ Kesonex®©
Jestem TU.... |
|
| Powrót do góry |
|
KornikNowy(a)

|
Wysłany: Czw Sty 08, 2004 22:46 Temat postu: |
|
|
|
Czy Ja jestem inna? Wszyscy zachwycają się "Przekrętem" (Snatch) a Ja wole(chyba jako jedyna?) "Porachunki" (Lock, Stock and Two Smoking Barrels). Pierwszy film Guya Ritchie w niezwykle Tarrantinowskim stylu po prostu mniam! I co Wy w tym Przekręcie widzicie? - Mnie niestety nie ruszył! |
|
| Powrót do góry |
|
AtoZawsze coś napisze

Wysłany: Czw Sty 08, 2004 23:04 Temat postu: |
|
|
|
ja ogladalem snatch i lock stock.. jeden prawie ze po drugim, tylko ze lock stock jako drugi, sa one w tym samym stylu bardzo podobny jesli chodzi o realizacje, no i cala historie, lock stock.. jest rowniez na bardzo wysokim poziomie, choc widac ze to wczesniejszy film (snatch byl truszke bardziej dopracowany) ale co nie zmienia faktu ze Snatch i LSaTSB sa na bardzo wysokim miejscu wsrod moich plytek,
czy ktos widzial swept away (podobno malina dla madonny za role) i revolver tego samego rezysera? slyszalem ze juz to nie to samo _________________ ten kierowca pije od rana - dlatego jest uprzejmy |
|
| Powrót do góry |
|
soulNowy(a)

Wysłany: Pią Sty 09, 2004 14:40 Temat postu: |
|
|
|
wielkie joł.
Ja widzialem tan film i jest całkiem całkiem , szczególnie jesli chodzi o strone muzyczną. Polecam oglądanie tego filmu na dobrym DVD , wrażenie jest wtedy całkiem piorunujące. Fabuła trochę za bardzo podobna do Tarantino... W ogólnej ocenie da się oglądać i lubi się słuchać.
Ocena od 1 do 10 : 6 |
|
| Powrót do góry |
|
soulNowy(a)

Wysłany: Pią Sty 09, 2004 14:43 Temat postu: |
|
|
|
Peyot masz rację, montaż jest de best , zapomnialem o tym napisac...
Ci co nie oglądali niech obejrzą , nie zaszkodzi a może pomoże... |
|
| Powrót do góry |
|
AtoZawsze coś napisze

Wysłany: Pią Sty 09, 2004 23:19 Temat postu: |
|
|
|
muza i zdjecia to jest najlepsze w tych filmie, i ich ciekawe polaczenie np. scenka kiedy cygan nokautuje boksera w stodole, kamera odjezdza i leci piosenka golden brown, albo moment palenia przyczepy lub z LSaTSB pierwsza klatka z zielazami gdy leci w tle marley i kamera przebija sie przez roslinki w szklarni i juz nic tlumaczyc nie trzeba _________________ ten kierowca pije od rana - dlatego jest uprzejmy |
|
| Powrót do góry |
|
SeaneuszNowy(a)

|
Wysłany: Sob Sty 17, 2004 14:41 Temat postu: |
|
|
|
film wypasiony pod kazdym względem, rewelacyjna rola Pitta. polecam inny film Richiego w bardzo podobnej konwencji "Porachunki" angileski tytuł :"Lock, stock and two smoking barrels".Pozdro. |
|
| Powrót do góry |
|
KILLAPoczątkujący(a)

|
| Powrót do góry |
|
|