Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » ADRES + TELEFONY / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Poleć ksiażkę
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Książki
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
Kinfolk
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Sro Kwi 04, 2007 6:01
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Właśnie sobie buszowałem po necie i moim oczom ukazała się książka "Reżyseria filmowa. Ujęcie po ujęciu". Z tego co mi wiadomo nie ma za dużo książek o tej tematyce -> może ktoś z TV byłby zainteresowany -> podaje link do recenzji http://www.sklep.gildia.pl/literatura/9976-steven-katz-rezyseria-filmowa-ujecie-po-ujeciu

http://kinfolk.digart.pl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Wto Kwi 17, 2007 6:32
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

a ja bym polecił wszystkim książkę starą ale dla mnie bardzo dobrą którą przeczytałem kilka razy i często wracam do niej.
tytuł to ,, Życie po śmierci " nie pamiętam teraz autora ( ale to uzupełnię później )
książka przedstawia wszystkie sensacyjne fakty wykorzystując intrygujące przekazy z całego świata i zdumiewające ustalenia naukowe ostatnich lat. Podaje w wątpliwość nasze wyobrażenie o śmierci, jako ostatecznym kresie życia i przybliża nas do rozwiązania największej tajemnicy: możliwości życia po śmierci.
Udokumentowane przypadki dwukierunkowej komunikacji ze zmarłymi utrwalone na taśmie głosy z zaświatów relacje o zjawach i proroczych snach. Naukowe badania zjawisk paranormalnych

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Wto Kwi 17, 2007 6:59
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Na początku myślałem, że chodzi tu starą książką : Raymond A. Moody - "Życie po życiu" a mam wrażenie, iż chodzi być może jednak o jeszcze starszą której autorem był Léon Denis. Hmm ale pewnie się mylę skoro to ma tyczyć się ostatnich lat Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Wto Kwi 17, 2007 7:09
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

seize napisał:
Na początku myślałem, że chodzi tu starą książką : Raymond A. Moody - "Życie po życiu" a mam wrażenie, iż chodzi być może jednak o jeszcze starszą której autorem był Léon Denis. Hmm ale pewnie się mylę skoro to ma tyczyć się ostatnich lat Rolling Eyes

wiesz nie wiem bo tą książkę dała mi babcia która już nie żyje 15 lat więc muszę odkopać ją w domu i sprawdzić.
ale miło że ktoś wie o czym mówię. Razz

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Wto Kwi 17, 2007 7:24
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ech wiesz - to może dziwnie zabrzmi ale ... - no ja właśnie kiedyś "Życie po życiu" pożyczyłem od swojej nieżyjącej już obecnie Babci Rolling Eyes I zanim nie zostało pożyczone przeze mnie - na jak się później okazało "wieczne nieoddanie" - jednej znajomej to została wielokrotnie przeczytana. W tej był dość mocno poruszony m.in. temat tak zwanego "tunelu" i retrospekcji z przeglądu życia ale o ile pamiętam nie kładła dużego nacisku w swej treści na kwestie spirytualistyczne dlatego ciężko mi wyrokować.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Wto Kwi 17, 2007 7:47
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

a powiedz mi czy w Twojej książce od babci były zdjęcia czarno-białe przedstawiające różnego rodzaju pojawiania się duchów i osób za grobów.
bo coś mi się wydaje że o tej samej książce mówimy Razz

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Wto Kwi 17, 2007 9:09
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Przyznam, że akurat zbytnio ja tam żadnych obrazków nie pamiętam - wydanie było to proste; wydane nakładem wydawnictwa PAX; okładka była bardzo stonowana i widniał na niej w dolnej części mózg, na środku było takie właśnie jakby zobrazowanie tunelu przy użyciu barw coś na kształt (od środka tunelu) biały-niebieski-fioletowy, na górze autor i tytuł.

Jednak jak mówię to było swoiste studium na temat śmierci klinicznej wiec tu prawie na pewno chodzi o jakąś inną typu nieznane mi typu : Ian Wilson - Życie po śmierci - albo - Leszek Szuman - Życie po śmierci etc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Wto Kwi 17, 2007 9:51
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ok jutro wezmę się za szukanie bo nawet dzisiejszy dialog mnie zachęcił abym znowu do niej zajrzał Razz

pesca
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Wto Kwi 17, 2007 23:06
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Chciałam polecić książkę pt. "Ewangelia według Piłata" niejakiego Erica - Emmanuela Schmitt'a (autor m.in opowiadań Oskar i Pani Róża, Pan Ibrahim i Kwiaty Koranu, Małe zbrodnie małżeńskie) - książka zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Oto krótki opis zaporzyczony z jakiejś księgarni internetowej:

"Jedna z jego najgoręcej dyskutowanych powieści ostatnich lat, przetłumaczona na 15 języków.

Nowe, bliskie współczesnym ludziom spojrzenie na ewangeliczną historię o misji, śmierci i zmartwychwstaniu Jezusa. Swą opowieść Schmidt wkłada w usta dwóch narratorów: Jeszui, który czekając w Ogrodzie Oliwnym na nadejście oprawców, w bardzo ludzki sposób stara się zrozumieć swoje niezwykłe życie i przeznaczenie oraz Piłata, który zaczyna zdawać sobie sprawę, że spotkanie z dziwnym żydowskim skazańcem było najważniejszym wydarzeniem jego życia. Ksiązka, której nie sposób zapomnieć, pełna pytań, lęków i namiętności bliskich dzisiejszemu człowiekowi. "

źródło: merlin.pl

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

Peyot
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

PostWysłany: Nie Sie 05, 2007 17:16
Temat postu: Mui kanon
Odpowiedz z cytatem

Jeśli można... Paragraf 22 Hellera, oczywiście Mistrz i Małgorzata wiadomo kogo, Elam Harnish Londona, Grona Gniewu Stainbecka,a na deser Siddhartha Hesse'a
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

majaga
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Skąd: z nicości i całości, z końca i początku, ze słońca i mroku... - oto jestem ;)

PostWysłany: Czw Lis 15, 2007 10:10
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ja tam czczę mistrza Pilipiuka i jego "Weźmisz czarno kure" i reszte z serii o Jakubie Wędrowyczu (mężczyźnie mojego życie Wink polecam chociażby dla poprawienia humoru Wink

Persja
Nowy(a)

PostWysłany: Nie Lis 18, 2007 21:34
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

"Heban" Ryszarda Kapuscińskiego - ostatnia która przeczytałam i bardzo polecam, ten człowiek to miszcz, szkoda ze juz na tamtym świecie...
A obecnie męczę - "Przygoda fryzjera damskiego" Eduardo Mendozy - bardzo pokręcona opowieść i humor równie pokręcony - jak ktos lubi Tarantino to powinna sie podobać
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Natalunia
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Pon Lis 19, 2007 18:20
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Polecam z czystym sumieniem książkę Historyk Elizabeth Kostova. JEst po prostu jedą z tych książek do których się wraca i to nie raz...

No i oczywiście wszystkie części Mikołajka Sempe Goscinnego SmileSmileSmile

Ellie
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Sob Gru 01, 2007 11:50
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

"Koralina" Neila Gaimana.
Książka nie jest gruba, wydaje się, jakoby została napisana dla dzieci, ale jest wręcz przeciwnie. Smile Dla tych, którzy lubią trochę chore klimaty. Wink

SkullaAga
Nowy(a)

PostWysłany: Pią Gru 28, 2007 22:17
Temat postu: Polecam Mastertona
Odpowiedz z cytatem

Masterton pisze świetnie!
Szczególnie bardzo polecam:

"Rook"
Grahama Mastertona
A oto opis:

"Kiedy jeden z uczniów Rooka zostaje zamordowany, a inny oskarżony o zabójstwo, tylko Jim jest w stanie rozpoznać prawdziwego mordercę. Jest nim wyznawca voodoo Umbr Jones. Pod groźbą dalszych zabójstw Jones zmusza Jima, by stał się jego emisariuszem. Z pomocą swoich uczniów Jim podejmuje walkę z szaleńcem..."

Jednakże polecam Ci to, jeśli lubisz thrillery.
Mnie się naprawdę spodobała

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Książki
Strona 3 z 3