| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
KinfolkEkspert

|
| Powrót do góry |
|
zielonyszerszenLoża WSR

Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 6:32 Temat postu: |
|
|
|
a ja bym polecił wszystkim książkę starą ale dla mnie bardzo dobrą którą przeczytałem kilka razy i często wracam do niej.
tytuł to ,, Życie po śmierci " nie pamiętam teraz autora ( ale to uzupełnię później )
książka przedstawia wszystkie sensacyjne fakty wykorzystując intrygujące przekazy z całego świata i zdumiewające ustalenia naukowe ostatnich lat. Podaje w wątpliwość nasze wyobrażenie o śmierci, jako ostatecznym kresie życia i przybliża nas do rozwiązania największej tajemnicy: możliwości życia po śmierci.
Udokumentowane przypadki dwukierunkowej komunikacji ze zmarłymi utrwalone na taśmie głosy z zaświatów relacje o zjawach i proroczych snach. Naukowe badania zjawisk paranormalnych _________________ ona zawsze przyjdzie tylko nie wiesz kiedy |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 6:59 Temat postu: |
|
|
|
Na początku myślałem, że chodzi tu starą książką : Raymond A. Moody - "Życie po życiu" a mam wrażenie, iż chodzi być może jednak o jeszcze starszą której autorem był Léon Denis. Hmm ale pewnie się mylę skoro to ma tyczyć się ostatnich lat  |
|
| Powrót do góry |
|
zielonyszerszenLoża WSR

Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 7:09 Temat postu: |
|
|
|
| seize napisał: | Na początku myślałem, że chodzi tu starą książką : Raymond A. Moody - "Życie po życiu" a mam wrażenie, iż chodzi być może jednak o jeszcze starszą której autorem był Léon Denis. Hmm ale pewnie się mylę skoro to ma tyczyć się ostatnich lat  |
wiesz nie wiem bo tą książkę dała mi babcia która już nie żyje 15 lat więc muszę odkopać ją w domu i sprawdzić.
ale miło że ktoś wie o czym mówię.  _________________ ona zawsze przyjdzie tylko nie wiesz kiedy |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 7:24 Temat postu: |
|
|
|
Ech wiesz - to może dziwnie zabrzmi ale ... - no ja właśnie kiedyś "Życie po życiu" pożyczyłem od swojej nieżyjącej już obecnie Babci  I zanim nie zostało pożyczone przeze mnie - na jak się później okazało "wieczne nieoddanie" - jednej znajomej to została wielokrotnie przeczytana. W tej był dość mocno poruszony m.in. temat tak zwanego "tunelu" i retrospekcji z przeglądu życia ale o ile pamiętam nie kładła dużego nacisku w swej treści na kwestie spirytualistyczne dlatego ciężko mi wyrokować. |
|
| Powrót do góry |
|
zielonyszerszenLoża WSR

Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 7:47 Temat postu: |
|
|
|
a powiedz mi czy w Twojej książce od babci były zdjęcia czarno-białe przedstawiające różnego rodzaju pojawiania się duchów i osób za grobów.
bo coś mi się wydaje że o tej samej książce mówimy  _________________ ona zawsze przyjdzie tylko nie wiesz kiedy |
|
| Powrót do góry |
|
seizeLoża WSR

|
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 9:09 Temat postu: |
|
|
|
Przyznam, że akurat zbytnio ja tam żadnych obrazków nie pamiętam - wydanie było to proste; wydane nakładem wydawnictwa PAX; okładka była bardzo stonowana i widniał na niej w dolnej części mózg, na środku było takie właśnie jakby zobrazowanie tunelu przy użyciu barw coś na kształt (od środka tunelu) biały-niebieski-fioletowy, na górze autor i tytuł.
Jednak jak mówię to było swoiste studium na temat śmierci klinicznej wiec tu prawie na pewno chodzi o jakąś inną typu nieznane mi typu : Ian Wilson - Życie po śmierci - albo - Leszek Szuman - Życie po śmierci etc. |
|
| Powrót do góry |
|
zielonyszerszenLoża WSR

|
| Powrót do góry |
|
pescaEkspert

Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 23:06 Temat postu: |
|
|
|
Chciałam polecić książkę pt. "Ewangelia według Piłata" niejakiego Erica - Emmanuela Schmitt'a (autor m.in opowiadań Oskar i Pani Róża, Pan Ibrahim i Kwiaty Koranu, Małe zbrodnie małżeńskie) - książka zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Oto krótki opis zaporzyczony z jakiejś księgarni internetowej:
"Jedna z jego najgoręcej dyskutowanych powieści ostatnich lat, przetłumaczona na 15 języków.
Nowe, bliskie współczesnym ludziom spojrzenie na ewangeliczną historię o misji, śmierci i zmartwychwstaniu Jezusa. Swą opowieść Schmidt wkłada w usta dwóch narratorów: Jeszui, który czekając w Ogrodzie Oliwnym na nadejście oprawców, w bardzo ludzki sposób stara się zrozumieć swoje niezwykłe życie i przeznaczenie oraz Piłata, który zaczyna zdawać sobie sprawę, że spotkanie z dziwnym żydowskim skazańcem było najważniejszym wydarzeniem jego życia. Ksiązka, której nie sposób zapomnieć, pełna pytań, lęków i namiętności bliskich dzisiejszemu człowiekowi. "
źródło: merlin.pl _________________
smile!
 |
|
| Powrót do góry |
|
PeyotCzasami coś napisze

Wysłany: Nie Sie 05, 2007 17:16 Temat postu: Mui kanon |
|
|
|
Jeśli można... Paragraf 22 Hellera, oczywiście Mistrz i Małgorzata wiadomo kogo, Elam Harnish Londona, Grona Gniewu Stainbecka,a na deser Siddhartha Hesse'a |
|
| Powrót do góry |
|
majagaZadomowił(a) się

Dołączył: Jul 11, 2007 Posty: 509 Skąd: z nicości i całości, z końca i początku, ze słońca i mroku... - oto jestem ;) |
|
| Powrót do góry |
|
PersjaNowy(a)
|
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 21:34 Temat postu: |
|
|
|
"Heban" Ryszarda Kapuscińskiego - ostatnia która przeczytałam i bardzo polecam, ten człowiek to miszcz, szkoda ze juz na tamtym świecie...
A obecnie męczę - "Przygoda fryzjera damskiego" Eduardo Mendozy - bardzo pokręcona opowieść i humor równie pokręcony - jak ktos lubi Tarantino to powinna sie podobać |
|
| Powrót do góry |
|
NataluniaEkspert

Wysłany: Pon Lis 19, 2007 18:20 Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
EllieBywalec

|
|
| Powrót do góry |
|
SkullaAgaNowy(a)

Wysłany: Pią Gru 28, 2007 22:17 Temat postu: Polecam Mastertona |
|
|
|
Masterton pisze świetnie!
Szczególnie bardzo polecam:
"Rook"
Grahama Mastertona
A oto opis:
"Kiedy jeden z uczniów Rooka zostaje zamordowany, a inny oskarżony o zabójstwo, tylko Jim jest w stanie rozpoznać prawdziwego mordercę. Jest nim wyznawca voodoo Umbr Jones. Pod groźbą dalszych zabójstw Jones zmusza Jima, by stał się jego emisariuszem. Z pomocą swoich uczniów Jim podejmuje walkę z szaleńcem..."
Jednakże polecam Ci to, jeśli lubisz thrillery.
Mnie się naprawdę spodobała _________________ ..::: . . .Black Whathever Happens . . :::... |
|
| Powrót do góry |
|
|