Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Problem z wyborem specjalizacji: tv czy sr?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Rekrutacja
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
samur
Nowy(a)

PostWysłany: Wto Maj 29, 2007 18:15
Temat postu: Problem z wyborem specjalizacji: tv czy sr?
Odpowiedz z cytatem

Hej,

To moj pierwszy post, wiec witam przy okazji Wink Waham sie pomiedzy wyborem jako specjalizacji TV albo Strategii Reklamy. Moze mi jakos pomozecie dokonac wyboru, ale pierw troche sie przedstawie Wink

Od zawsze interesowalem sie komputerami, ksiazkami, a takze jakos od dziecka juz stawialem swoje pierwsze 'kroki literackie'. Aczkolwiek juz wtedy ciazyly mi reguly naszego systemu edukacji. Czyli najlepsze pracy powstawaly wtedy, kiedy nie musialem ich robic, tylko po prostu chcialem z wlasnej, nieprzymuszonej woli. Potem juz w LO zaczalem myslec nad ulepszaniem/tworzeniem gier komputerowych. Jakos opowiedzialem to koledze i on cos tam zaczal, jakis projekt przez internet. Jednak wszystko mu sie sypalo i poprosil mnie ktoregos wakacyjnego dnia o to, abym sie przylaczyl jako scenarzysta. Zgodzilem sie, okazalo sie jednak, ze juz nawet admin na forum napisal, ze kasuje projekt, bo nie ma sensu. Nie chcialem sie poddac i napisalem tamtego dnia ze 4 opisy, albo i wiecej i przekonalem do siebie admina. Uratowalem projekt i tak bardzo sie w niego zaangazowalem. Byl to moj pierwszy projekt gry - crpg 'Scrub'. Nie skonczylismy go, ale sporo sie nauczylem, sporo poznalem ludzi... i tak zaczela sie moja przygoda z projektowaniem gier. Teraz mam juz za soba kilka projektow profesjonalnych. Ale nie zajmuje sie tylko tym, param sie tez copywritingiem: tworzeniem contentow stron, pisaniem cv i listow motywacyjnych, jakis artykulow... Teraz tez wspolpracuje z kilkoma agencjami interkatywnymi, raczej malymi. Zalozylem tez swoja wlasna, narazie po prostu grupe. Wspolpracowalem tez dla Ostryga.pl jako operator ePR (tak to chyba mozna nazwac), albo po prostu 'szeptacz' Wink
Pisze tez scenariusze, wiersze...

Ogolnie wiec pasjonuje mnie wszystko zwiazane z kreacja poprzez slowa oraz wspolpraca z ludzmi. Troche sie rozpisalem, ale to specjalnie, zebyscie mogli poznac moje dotychczasowe 'dokonania' i rozsadzic, ktory kierunek jest dla mnie lepszy Very Happy Bede wdzieczny za wszelkie odpowiedzi Smile Pozdro Samur

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

PostWysłany: Wto Maj 29, 2007 21:59
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Teraz w szkole trwa sesja, więc nikt nie ma czasu przeczytać tak długiego posta ani odpowiedzieć! Myślę, że najlepiej żebyś wpadł na Dni otwarte i porozmawiał w szkole! Idea Są wtedy i Słuchacze więc można sie kogoś poradzić! Exclamation Zapraszamy serdelecznie! Laughing

samur
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 8:36
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Bylem i rozmawialem zarowno ze sluchaczem SR, jak i TV i hmm wyszlo tak, ze z TV skierowal mnie na SR, bo tam mi polecam. A z SR jakby odwrotnie, wiec nadal mam problem Wink Chyba jednak bardziej sklaniam sie do SR no, ale jeszcze nie wiem :/

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 8:59
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To wszystko zależy od tego kim byś chciał w tzw. przyszłym życiu zostać! SR jest bardziej takie praktyczne a TV bardziej artystyczne według mnie. Cięzko jest tak wziąć na siebie odpowiedzialność za podjęcie decyzji przez kogoś! Sam musisz zdecydować! Idea Laughing

kiti
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 10:03
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wiesz co a może chciałbyś studiować chemie Laughing Laughing Laughing
Zapraszam do mnie na Uniwerek Wink

samur
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 13:36
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie za chemie podziekuje Very Happy

Ja wiem, ze sam musze wybrac. Szukalem jakis rad, uhh moze tez opinii innych sluchaczy Wink Poczekam, zreszta jeszcze tez niedlugo powinienem dostac wyniki z tego testu predyspozycji, tak?

Christof
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Cze 06, 2007 14:48
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

samur napisał:
[...]zreszta jeszcze tez niedlugo powinienem dostac wyniki z tego testu predyspozycji, tak?

U mnie właśnie przyszedł, zgaduję że do wszystkich dziś ślą. btw kierunek na który planowałem iść mam na ostatnim miejscu carramba Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora

samur
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Cze 06, 2007 16:00
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To ja mam jeszcze gorzej, chyba Very Happy Chociaz to niby cos wyjasnia, chyba ide na TV, do tego sobie dobiore copywriting, itp. Bo wychodzi na to, ze tyle samo punktow mam na grafike, tv i fotografie. Mniej mam na SR, wiec chyba to bedzie TV, ale sam jeszcze nie wiem... heh Wink

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

PostWysłany: Wto Cze 12, 2007 15:29
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

No i jak tam Samurze? Jaka decyzja ostatecznie zapadła? Wiesz już czy nadal się wachasz? Question

samur
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 15:59
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zapadla klamka Wink Papierki przyjete, wpisowe oplacone. Jestem przyjety na SR Wink Ju przy skladaniu wojtkowski (nie wiem czy dobrze, ze uzywam nicka... Very Happy) doslyszal, ze ide na SR i orzekl, ze to dobry wybor. Ja odrzeklem, ze zobaczymy Wink Ogolnie wiec ok Wink

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 17:20
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Najlepszy wybor Smile Haha a ciekawe co by AW powiedzial Very Happy

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 18:54
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A to już wiemy jak pan samurek wygląda... Rolling Eyes Dobrze. Zapamiętamy! Poćwiczymy pamięć...
Ach te chodzenia na dół na zrobienie zdjęcia... Rolling Eyes Cool

samur
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 20:21
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Hehe ale bylo klimatycznie Wink A lampy u fotografa przypomnialy mi moj pokoik w dunskim akademiku. Tylko tam mialem tylko jedno ufo, bo tak je nazywalem Wink

Paziu
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Pon Lip 23, 2007 15:46
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

wiesz jak to jest ... My <TV, SR> staramy się być ostrożni - nie chcemy za nikogo podejmować decyzji.

jeszcze raz: jeśli chodzi o wybór specjalizacji - powinieneś się dobrze zastanowić nad tym, co chcesz robić w życiu - bardziej pisanie scenariuszy, czy "wykonywanie" animacji. Bardziej pracować kreatywnie bądź nie kreatywnie za biurkiem, czy raczej latać z kamerą (dość ekstremalnie przedstawione, ale mam nadzieję że pomaga w podjęciu decyzji)

po tym, co przeczytałem w Twoim pierwszym poscie - myślę, że dokonałeś odpowiedniego wyboru - wykłady i zajęcia obowiązkowe z SR wzmocnią Twoje myślenie kierunkowe, a przedmioty dodatkowe z innych specjalizacji (warsztaty scenariuszowe, copywriting, trening kreatywności, twórczość w reklamie) - wyćwiczą w Tobie umiejętności, o które najbardziej Ci chodzi.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Rekrutacja
Strona 1 z 1