| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
MartinesNowy(a)
|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 20:30 Temat postu: Moje skromnoości |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
piotrNowy(a)

|
Wysłany: Wto Cze 26, 2007 1:53 Temat postu: |
|
|
|
jezeli 4punkt to dzieło twoich rąk łacznie z rysunkiem to moge pogratulowac, _________________ srutututu |
|
| Powrót do góry |
|
majagaBywalec

Dołączył: Jul 11, 2007 Posty: 491 Skąd: z nicości i całości, z końca i początku, ze słońca i mroku... - oto jestem ;) |
|
| Powrót do góry |
|
marcin1978wawaBywalec

|
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 11:30 Temat postu: |
|
|
|
to ja martines / sic gdzies podziałem swoje stare konto
a propos 4 to sama grafika kobiety z koniem to jest grafika czarno-biała Valeyro , znanego grafika , ja dodałem tylko tło, kolor, księżyc, i te niby zamglone jezioro ... ( choć tak naprawdę to jest niebo )
 |
|
| Powrót do góry |
|
bete_noireNowy(a)

Wysłany: Wto Lip 24, 2007 11:40 Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
marcin1978wawaBywalec

|
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 11:47 Temat postu: |
|
|
|
nie mam słów , piękne poporstu ,  To jest treść , kurcze. Nie powiem moje prace to raczej zabawa i eksperymenty , dlatego nie uważam że to sa jakies dzieła, mnie sie podobają  J jednak to co pokazałeś , no jest .... piękne , podoba mi sie mrok , gotycki klimat zmieszany z punkiem , no super ... co moge powiedzieć .
Od jak dawna zajmujesz się grafiką ?? |
|
| Powrót do góry |
|
marcin1978wawaBywalec

|
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 11:49 Temat postu: |
|
|
|
masz coś jeszcze z chęcią bym obejrzał .... |
|
| Powrót do góry |
|
bete_noireNowy(a)

Wysłany: Wto Lip 24, 2007 11:53 Temat postu: |
|
|
|
Bawię się już koło 6 lat
Moja galeria z najlepszymi pracami jest tutaj:
http://betenoire.digart.pl |
|
| Powrót do góry |
|
marcin1978wawaBywalec

|
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 11:54 Temat postu: |
|
|
|
wiesz .... też mam masę pięknych pomysłów , ale problem lezy w tkwi ze brak mi okrzesania i znajomości narzędzi , dlatego idę do WSR , chce sie nauczyć przetapiać zdjecia w tak piękne obrazy jak twoje.... ehhh , uczę się cały czas ... ale czuje że brakuje mi wyczucia kompozycji kolorów , kszałtów
cieni ... |
|
| Powrót do góry |
|
marcin1978wawaBywalec

|
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 11:58 Temat postu: |
|
|
|
po obejrzeniu .....
szacunek ...
teraz lecę do roboty ale jesli byś nie miał nic przeciwko temu to pomęczyłbym Cię trochę , pytaniami .
Ok ?? |
|
| Powrót do góry |
|
bete_noireNowy(a)

Wysłany: Wto Lip 24, 2007 12:01 Temat postu: |
|
|
|
Uśmiałbyś się gdybyś zobaczył moje pierwsze fotomontaże ;]
Ćwiczenia czynią mistrza, a nawet największe umiejętności się na nic nie zdają jak się pomysłów nie ma. Ambicja jest czasem więcej warta niż wrodzone zdolności. |
|
| Powrót do góry |
|
bete_noireNowy(a)

Wysłany: Wto Lip 24, 2007 12:03 Temat postu: |
|
|
|
| marcin1978wawa napisał: | [...] jesli byś nie miał nic przeciwko temu to pomęczyłbym Cię trochę , pytaniami .
Ok ?? |
Pytaj śmiało  |
|
| Powrót do góry |
|
marcin1978wawaBywalec

|
Wysłany: Sro Lip 25, 2007 16:05 Temat postu: |
|
|
|
No to jestem z pytaniami ...
W sumie to pytanie mało praktyczne ale pisze...
Przeglądałem twoje prace ( pomijając ze jestem pod wrażeniem ) , chciałem sie dowiedzieć jak przygotowujesz taka pracę.
Czyli rozumiem ze masz jakiś pomysł koncepcje, powstaje to w twej wyobraźni. Obraz. i zaczynasz tworzyć i teraz jak to przebiega. Chodzi mi o taki rozbiór logiczny. Np to zdjęcie
http://digart.img.digart.pl/data/img/94/51/download/353849.jpg, jak powstało ??
nie chodzi mi oczywiscie o kwestie techniczne ale przebieg tworzenia , co robisz ( ogólnikowo ) |
|
| Powrót do góry |
|
marcin1978wawaBywalec

|
Wysłany: Sro Lip 25, 2007 16:12 Temat postu: |
|
|
|
W kwestiach technicznych  ---
na wielu zdjęciach dostrzegam , przenikanie obrazów i coś co przykuło moją uwagę bardzo
mianowicie dostrzegam pewne znaki , symbole , rysy , jakby przekaz podprogowy  ) czy te wszytskie szumy w pracach to są przez ciebie tworzone czy korzystasz z różnych ciekawych pędzli  ??
Jak uzyskujesz tak płynne przejscia w obrazach - jęsli chodzi o kolory ?? Czy tworzysz całkiem nowy kolarz ??? czy jest to część innego obrazu ?? |
|
| Powrót do góry |
|
bete_noireNowy(a)

Wysłany: Czw Lip 26, 2007 10:34 Temat postu: |
|
|
|
Nie wiem czy wszystkie informacje będę umiał przekazać. Jestem samoukiem i nie za bardzo wiem jak niektóre czynności nazwać.
Zaczynając prace mam bardzo luźny koncept, bo po prostu nie wszystko jestem w stanie wykonać, ze względu na brak odpowiednich materiałów (zdjęć). Zbieranie materiałów do pracy może przebiegać dwojako: Albo sam wykonuje wszystkie zdjęcia (jak np w przypadku pracy, którą wybrałeś). Jeżeli nie mam odpowiedniego miejsca/modelki szukam materiałów w 'stockach' na deviantart.com [resources=>stock images]
Najgorszym etapem pracy jest wycinanie postaci ze zdjęcia. Ja do wycinania używam tabletu, co znacznie przyspiesza ten żmudny proces
Następnie jest układanie wszystkich elementów na pracy, dodawanie cieni, i wyrównanie kontrastu miedzy tłem a obiektem (by postać nie wyglądała jak naklejona). Na końcu nakładam efekty tekstury i kolor.
Te znaki, symbole, rysy to są tekstury, w większości sam je robie. Np na wskazanej przez Ciebie pracy jest nałożona porysowana i miejscami zardzewiała metalowa płyta.
Kolory zazwyczaj nakładam pędzlem, ale ciekawy efekt daje tez nakładanie na prace różnych zdjęć. (Za przykład może służyć ta praca http://digart.img.digart.pl/data/img/38/64/download/347860.jpg) pomarańczowa część pracy to jest w rzeczywistości mocno oświetlony, w całości zardzewiały kawał metalu. Zieleń którą dopełniłem górną część pracy uzyskałem za pomocą zielonego stawu  |
|
| Powrót do góry |
|
|