Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pytania (miejmy nadzieję) przyszłego słuchacza/ucznia.
Idź do strony 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Rekrutacja
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
Marmad
Nowy(a)

PostWysłany: Pon Lip 23, 2007 15:14
Temat postu: Pytania (miejmy nadzieję) przyszłego słuchacza/ucznia.
Odpowiedz z cytatem

Witam
Jestem dosyć poważnie zainteresowany WSR(politechnika dosyc skutecznie mnie do siebie zniechęciła), ale jako, że niezdołałem zapytać o niektóre sprawy na dniach otwartych i niemam możliwości zapytac na miejscu w szkole zwracam się do wtajemniczonych o wyjasnienie pare spraw.

Czy wpisowe i opłata rekrutacyjna to dwie różne sprawy? W informatorze jest tylko informacja o opłacie rekrutacyjnej (300zł), zaś o wpisowym nic nie znalazłem ( o którym była mowa np. na dniach otwartych - 400zł)

Kolejna sprawa to specjalizacje i zgłoszenia do szkoły - jeśli wybiorę specjalizację na którą niebędzie juz dla mnie niejsca, to jest możliwośc wybrania innej? Czy poprostu w momencie, w którym przychodzę do szkoły złożyć papiery jestem informowany jak jest z miejscami w szkole.

Najbardziej interesuje mnie Grafika (zaocznie) - czy są jeszcze szanse się dostać? Jesli nie - to poprostu wybiore inną specjalizacje, bo i tak najbardziej interesują mnie przedmioty obieralne.

Z góry dzięki za jakąkolwiek odpowiedź.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Paziu
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Pon Lip 23, 2007 15:37
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ależ czym politechnika mogła Cię do siebie zrazić Razz

wpisowe i opłata rekrutacyjna są jednym i tym samym - w roku obecnym wynosi ona 300żł.

myślę, że póki co nie będzie problemu z zapisaniem się na wybraną specjalizację, zachęcamy oczywiście jednak do jak najszybszego zapisywania się do szkoły (ze szczególnym uwzględnieniem najpopularniejszego kierunku SG). Ułatwia to naszej administracji pracę, a i Wam owocuje dłuższymi wakacjami bez zamartwiania się tym, co ze szkołą i miejscami.
Oczywiście w ekstremalnym przypadku, kiedy np na specjalizację SG nei bedzie już wolnych miejsc - można na miejscu zadecydować o zapisaniu się na inną.

BTW. Tak naprawdę nie musisz się pojawiać w szkolę w celu dopełnienia rekrutacji. wystarczy że prześlesz wszystkie wymagane dokumenty (włącznie z potwierdzeniem zapłaty wpisowego) na adres szkoły (listem poleconym najlepiej - najbezpieczniej)

Marmad
Nowy(a)

PostWysłany: Pon Lip 23, 2007 15:49
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dzięki za szybką odpowiedź.

Może nie chodzi do końca o to, że mnie zraziła... poprostu Politechnika to chyba nie dla mnie (studiowałem Zarządzanie i Inżynierię Produkcji - właściwie teoretycznie dalej studiuję, ale postanowiłem juz ze sobie daruje). Za ciężko dla mnie, żeby studiowac tam coś do czego niejestem przekonany.

Ps. To nie ty byłes na dniach otwartyczh w czerwcu jako słuchacz WSR?
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Paziu
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Pon Lip 23, 2007 16:05
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

re: ps - owszem, ja Razz

agik
Nowy(a)

PostWysłany: Czw Lip 26, 2007 9:02
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja mam pytanie. Very Happy Jeżeli wpłace wpisowe to to jest równoczesne z tym ze muszę już do tej szkoły iść. czy poprostu zajmuję sobie miejsce tym wpisowym, ale moge zrezygnowac? jak to jest?
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Kali
WSR Guru
WSR Guru

PostWysłany: Czw Lip 26, 2007 10:12
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Przecież możesz zrezygnować w każdej chwili, paktu z diabłem nie podpisujesz. Rolling Eyes

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

PostWysłany: Czw Lip 26, 2007 11:47
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wpisowe/ opłata rejestracyjna jest jednorazową, bezzwrotną kwotą pobieraną przez WSR za proces rekrutacji. Gwarantuje ona miejsce w szkole, ale nie nakazuje, że do szkoły trzeba koniecznie przyjść. Zawsze jednak lepiej (w razie jakiś nieprzewidzianych okoliczności) złożyć podanie o zawieszenie nauki w szkole niż zupełnie z nauki w szkole zrezygnować. Idea Także w praktyce wpisowe gwarantuje Ci miejsce w szkole, ale nie zmusza Cię do podjęcia nauki. Co innego jak już podpiszesz umowę. Wtedy trzeba złożyć koniecznie pisemną rezygnację z nauki gdyż w przeciwnym razie czekają do zapłacenia odsetki. Idea

ant
Nowy(a)

PostWysłany: Pią Lip 27, 2007 23:51
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Question Czyli wpłacając wpisowe i zapisując się do szkoły przez internet nie trzeba koniecznie dostarczyc od razu wszystkich dokumentów, jeśli nie jest się jeszcze do końca zdecydowanym, a mimo wszystko miejsce mamy zarezerwowane. tak?
I czy jest jakiś konkretny termin do którego koniecznie trzeba złożyc wszystkie papiery przed rozpoczęciem semestru?
Powrót do góry
Zobacz profil autora

agik
Nowy(a)

PostWysłany: Nie Lip 29, 2007 9:22
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A można jakoś sie dowiedzieć czy wogóle są jeszcze miejsca bo nie iwem czy sie opłaca jeszcze zapisywac. dodam ze na grafike.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

merlin
Nowy(a)

PostWysłany: Nie Lip 29, 2007 14:17
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Witam

Mam pytanie, czy osoba ktora nie miala do tej pory duzo do czynienia z reklama ma czego szukac w tejze szkole. Aktualnie pracuje w firmie reklamowej (szyldy), kiedys troche bawilem sie photoshopem, troszke tez znam sie na corelu- to ogolnie cale moje doswiadczenie.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora

marcin1978wawa
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Nie Lip 29, 2007 19:26
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To mi przypomina pewną historie mojej koleżanki. Mianowicie kiedy była jeszcze młoda pojechała z koleżanką na zawody w rzucie oszczepem. I tak dla próby sobie rzuciła i okazało się rzuciła lepiej niż osoby na zawodach. Tak się zaczęła jej przygoda oszczepistki. Obcenie jest dobrze zapowiadającą się kobietką w tym sporcie. Na kazdych zawodach staje na podium - 1-2-3.
Myśle ze będąc nawet całkiem zielony w czymś można osiągnąć sukces. Bo w każdym z nas jest jakiś talent - tylko trzeba dać temu szanse...
Powrót do góry
Zobacz profil autora

bete_noire
Nowy(a)

PostWysłany: Nie Lip 29, 2007 19:51
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja też nie miałem do tej pory za wiele do czynienia z fotografią, a mimo to zdecydowałem się od października tego roku pójść ten kierunek. Jeśli ma się ambicję to można wszystko Panie Merlinie Smile

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

PostWysłany: Pon Lip 30, 2007 7:05
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

W tej chwili jeszcze przyjmujemy zgłoszenia na wszystkie specjalizacje. Jakby było inaczej napisalibyśmy to na forum. Dużo osób przychodzi do szkoły i nie ma jakiegokolwiek doświadczenia i spokojnie dają sobie radę. Zapraszamy!
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Ellie
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Pon Lip 30, 2007 8:47
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Też nie mam doświadczenia w realizacji TV i filmowej, dlatego idę do tej szkoły aby się czegoś nauczyć, proste. Razz

ant
Nowy(a)

PostWysłany: Czw Sie 16, 2007 13:36
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Czy jeśli zapisałam się przez internet i wpłace wpisowe to czy moge wszystkie dokumenty dostarczyc na początku września jesli na zajęcia zapisałam się od października Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Następny
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Rekrutacja
Strona 1 z 15