Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Szkoła... wiedza... umiejętności... i co z tego!?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Forum Ogólne
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
kaczuszka
Nowy(a)

PostWysłany: Czw Wrz 09, 2004 13:58
Temat postu: Szkoła... wiedza... umiejętności... i co z tego!?
Odpowiedz z cytatem

Szkoła... wiedza... umiejętności... zapał... młody wiek... chęć wykazania się i wybicia... i co z tego?! Młody człowiek w dalszym ciągu nie ma praktyczne szans, aby zabłysnąć w świecie gdzie "ręka rękę myje" Exclamation
Można mieć wiedzę, odpowiednie umiejętności i talent, ale to i tak czasem nie wystarczy, aby znaleźć pracę o której się marzy Exclamation Szkoda że tak jest!!! Pierwszą pracę bez odpowiednich znajomości, z mojego doświadczenia, nie da się zdobyć w "branży" graficznej! Całe wakacje próbowałam gdzieś załapać się i dupa!
A Wy co o tym myślicie... Question Macie jakieś podobne doświadczenia jak ja Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Czw Wrz 09, 2004 15:17
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

W szkole jest takie haslo 'nie ma nie mozna'. Cos w tym jest. Nie mozna sobie programowac takich barier w glowie. Pewnie ze to nie latwe sam sie o nie czesto potykam. Ale trzeba tego unikac bo te wewnetrzne przeszkody sa zwykle gorsze od rzeczywistych. Czasem trzeba zmienic dyskietke w glowie (najlepiej wymienic caly twardy dysk) Wink Na poczatek przynajmniej powiedziec sobie juz nie 'nie mozna' ale 'to trudne ale mi sie uda' Smile Wiesz ile razy porazki ponosil Disney, Lincoln, Stich, Edison.

Najlepszy przyklad ze mozna to nasza Sil obecnie jeszcze rok zerowy Wink w szkole sredniej a w wakacje pracowala dla agencji reklamowej. Nie od razu wchodzi sie na Mont Everest najpierw trzeba zejsc Tatry, Alpy. Tak samo w branzy na poczatek nie czeka Ogilvy Mather ale jakis staz praktyka. Pierwsza praca zwykle jest daleka od idealu.

kaczuszka
Nowy(a)

PostWysłany: Czw Wrz 09, 2004 15:47
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Siemanko Exclamation
Masz rację!!! Ale Ja szukając jakieś pracy wcale nie miałam złego podejścia ani braku pozytywne myślenia w szukaniu pracy Exclamation
Szczerze powiem, że ze zdobycie samodzielnie praktyki też nie jest łatwe! Ale całe szczęście jest ta szkoła która przygotuje Nas do zawodu pod względem praktycznym i da nam jakiś start!!!
Pozdrawiam Wink Wink Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Alexin
Początkujący(a)
Początkujący(a)

PostWysłany: Czw Wrz 09, 2004 16:14
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

znam ten temat.
przez rok starałam się znależć pracę w zawodzie wizażystki. w agencjach reklamowych, salonach i firmach kosmetycznych.poprostukaszana.
zwątpiłam w swoje umiejętności,straciłam cały zapał i chęć do pracy w tym zawodzie.najgorsze jest to,że umiem więcej niż przeciętna wizażystka,bo tak naprawdę studiowałam charakteryzację filmową i teatralną,ale tego nie ma w papierach,bo zdawałam dyplom z wizażu.
zaczęłam więc szukać pracy poprostu wszędzie i znalazłam. w kinie.przynajmniej blisko do szkoły będę miała od października.
z pracą naprawdę jest ciężko.możesz być geniuszem w danej dziedzinie a i tak cie nie zatrudnią jak nie masz "dużych pleców".
cięzka polska rzeczywistość.
pozdrawiam i życzę powodzenia w realizacji Waszych marzeń. Wink

RafMak
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Czw Wrz 09, 2004 19:47
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

hmmm na poczatku wakacji spotkalem kumpla ktory rozdawal ulotki (bez aluzji Razz) postalem z nim chwile i zeby pogadac powiedzial ze wogole ludzie nie chca brac ulotek i duzo on na tym nie zarobi (w sumie mial racje) no to postanowilem mu pomoc, tyle ze ja to robilem bez stresu ze mnie ktos zwolni i dla zabawy. Latalem od czlowieka do czlowieka, gadalem nawet z niektorymi na przystanku przez 5 min zeby tylko wzia ulotke, skakalem, wyglupialem sie, ale tak ze wszyscy ludzie do okola (a bylo ich troche Wink) smiali sie razem ze mna (czyt. ze mnie Smile) po ok. 20 min podszedl do mnie jakis facet ktory pracowal w pobliskim biurze podrozy i spytal sie czy nie chcial bym u Niego pracowac, nie pytajac o wyksztalcenie ani nic innego, poprosty pierwsze pytanie bylo : "czy chcesz dla mnie pracowac". Niestety musialem odmowic poniewaz nie mam czasu na prace .. niestety?
Powrót do góry
Zobacz profil autora

aw
szkolareklamy.pl
szkolareklamy.pl

PostWysłany: Czw Wrz 09, 2004 20:53
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

w kwestii pracy w branży charakteryzacji i podobnych - niestety jest to dość zamknieta kasta - musisz pogadać z naszą A. Ch. któa prowadzi zajecia + wpadnij do studia - porozmawiamy, moze cos sie z tego miłego wykluje
PS
ja jak widze senne dziewczyny w marketach z wykrzywionymi twarzami, to mysle zeby to nagrać i wyslać firmom, dla ktorych pracuja - nie powinni ich wogole zatrudniac - to antyreklama; ale czasem zdarza sie osoba zyczliwa uśmiechnieta, która mysli przede wszystkim o tobie nie o produkcie, który ma wcisnąć i wtedy mam pierwszy odruch, żeby ją zatrudnić a drugą myśl: kurcze, jest uczciwa może to co sprzedaje jest ok - i tak zaczyna sie moja przygoda z... (zawsze jest inaczej)
Zobacz profil autora

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

PostWysłany: Pią Wrz 10, 2004 12:18
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Alexin napisał:
bo tak naprawdę studiowałam charakteryzację filmową i teatralną,ale tego nie ma w papierach,bo zdawałam dyplom z wizażu

przeciez zawsze w cv i liscie motywacyjnym mozesz to napisac. na tym to polega musisz sie tam chwalic, inaczej nigdy nie dostaniesz sie tam gdzie chcesz

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

PostWysłany: Pią Wrz 10, 2004 12:28
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Chwalipupa Twisted Evil

Jestem TU....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie