Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

SZUKAM FILMU

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Kino, Film, TV
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Skąd: --- Wrocław to stan świadomości --- ale teraz Mysiadło (w strefie biletowej! :P)

PostWysłany: Czw Lut 24, 2005 23:57
Temat postu: SZUKAM FILMU
Odpowiedz z cytatem

NO moze pomysł niezły, ale jest Smile
takie centrum wymiany filmowej Smile

I want:
- Omen I
- Dziecko Rosemary

na CD, jak ktos by mial to pisac, zapłate w postaci piwa juz w Wawie zrealizuję Smile

no, nie wierze ze nie macie potrzeb Smile

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pią Lut 25, 2005 1:19
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Hmm Centrum Wymiany ?
Oczywiscie legalnie posiadanych egzemplarzy ?

Mi to troche pachnie taka tematyka poruszana w temacie
NLP
lub tez bezposrednio w
OTO DOWÓD JAK ŁATWO MOŻNA MIEĆ KŁOPOTY ZA PIRACTWO!
Wink
BTW #1 : bo takie otrzymanie browara za 'piracka kopie' to podpada pod paserstwo Razz

BTW #2 : zreszta 'gazeciaki' tez sa obecnie coraz lepsze - ot chociazby dzis udalo mi sie zaopatrzyc w "Nosferatu Wampir" - Wernera Herzoga za 10,90 PLN a juz niedlugo z tego co slyszalem bedzie mozna taka droga nabyc "Blair Witch Project". Oczywiscie fajnie by bylo gdyby i "Dziecko Rosemary" by mozna bylo w ten sposob zdobyc choc chyba wolalbym jednak "Lokatora" Smile

Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f
Powrót do góry
Zobacz profil autora

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pią Lut 25, 2005 1:22
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ah Confused zapomnialem dodac :

BTW #3 : Ocena tego pomyslu lezy chyba bardziej w gestii moderatorow Smile

Jeśli ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca jest mało profesjonalna przypomnij mu, że Arka Noego była dziełem amatorskim a Titanic dziełem profesjonalistów[/b:e91f74f
Powrót do góry
Zobacz profil autora

yarlan
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

PostWysłany: Pią Lut 25, 2005 5:05
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Hmm.. nie wiem czy pozyczanie filmow jest karalne ... Confused
A pifko - taka gratyfikacja za koszty transportu Smile

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pią Lut 25, 2005 10:09
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

W sprawie NLP juz sie wypowiadalem. To jest troche inna rzecz. Faktycznie samo uzyczanie filmow miedzy soba nie jest karalne czy zakazane. Zakladamy oczywiscie ze to nie sa jakies piraty. Ja nie mam zastrzezen no chyba ze tu beda jakies jawne przegiecia. Niech to raczej bedzie kolezenska pomoc a nie jakies centrum bo to mi faktycznie troche zle pachnie. Zreszta niech sie wypowiedza inni moderatorzy.

andy
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Pią Lut 25, 2005 10:32
Temat postu: film CD etyka
Odpowiedz z cytatem

Centrum wymiany filmowej na CD? To jakaś groteska Mr. Green Na dvd chyba już cała filmotekę kina światowego można zgromadzić. Nie naruszając ni praw ni obyczajów dobrych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pią Lut 25, 2005 16:01
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wlasnie zwrociles Andy uwage na to samo co ja Smile CD to jak juz to moga byc legalne kopie bezpieczenstwa Mr. Green A tanich DVD i VCD jest teraz ogrom.
Yarlan : "centrum wymiany filmowej" a zatem gratyfikacja z nazwy jest inny film a piwo to bylby bonus Razz

Powrót do góry
Zobacz profil autora

andy
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Pią Lut 25, 2005 16:11
Temat postu: DVD, CD, film, kino
Odpowiedz z cytatem

Zgadza się, dziwne także, że ludzie publicznie piszą takie rzeczy. Wesołe czasy z początku lat 90. już minęły. Wtedy w wielu sklepach większość kaset to były podróbki, istniały legalne biblioteki niemal, w których z CD można było przegrać muzykę. No i wypożyczalnie kaset wideo. Pamiętam "Mechaniczą pomarańczę"; niemiecki dubbing, polski lektor - jakby krzyczał ze studni, i niekiedy jakieś napisy (szczedzkie, czy cóś Mr. Green
Powrót do góry
Zobacz profil autora

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pią Lut 25, 2005 20:49
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

No DVD to jest to. Sam nie wierzylem dopoki nie sprobowalem. Dodatki, komentarze odrezyserskie, wyciete sceny, wywiady, kilka wersji jezykowych itd. Mozna wtedy posmakowac filmu chociaz jedna plytka drugiej nierowna. A te dolaczane do czasopism pomijajac juz reklamy to wersje bardzo surowe okrojone. Praktycznie nie ma tam nic poza filmem.

PS. Moze film na CD to faktycznie synonim piractwa ale nie zapominajcie o takim wynalazku jak nagrywara DVD. Tania jak barszcz (przynajmniej ta do kompa) nosniki podobnie.

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pią Lut 25, 2005 21:00
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

"Gazetowe DVD" to dobra alternatywa dla tych co istotny jest sam film - czesto za cene jednego wypozyczenia DVD mozna miec film na tym nosniku [oczywiscie w wer. bez dodatkow / choc i z tym bywa roznie patrz wydanie Cube'a i Samotari w "Świat Filmu"]. Osobiscie uwazam to za rozsadny krok zmniejszajacy piractwo filmowe - zwlaszcza ze oferta filmowa czasopism jest coraz szersza.
Co do tej nagrywarki DVD itp. to zgoda mozna posiadajac np. karte telewizyjna i troche samozaparcia owszem sporzadzic zrzuty z tv. Temu nie przecze.

Powrót do góry
Zobacz profil autora

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

PostWysłany: Sob Lut 26, 2005 21:16
Temat postu: Re: DVD, CD, film, kino
Odpowiedz z cytatem

andy napisał:
..Wesołe czasy z początku lat 90. już minęły. Wtedy w wielu sklepach większość kaset to były podróbki, istniały legalne biblioteki niemal, w których z CD można było przegrać muzykę...

to byly dopiero czasy. wtedy nawet czasem okladki do filmow i kaset lepsze robili niz w oryginalach. male wypozyczalnie pekaly w szwach od filmow, a gry mozna bylo sobie z radia nagrac Twisted Evil .

ale teraz nie jest tak zle. w jakims pismie teraz daja 'amores perros', wiec filmy naprawde dobre mozna znalesc, tylko szkoda ze jesli nie kupi sie w ciagu miesiaca to bedzie trudno dostac.

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Sob Lut 26, 2005 21:26
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zawsze pozostaje Empik [gdzie czasem maja starsze numery] lub tez kontakt z wydawca Smile

Powrót do góry
Zobacz profil autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Kino, Film, TV
Strona 1 z 1