| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
PeterMZaczyna działać

Dołączył: Mar 01, 2005 Posty: 235 Skąd: Contained in the hum between voice and drum |
Wysłany: Pią Wrz 23, 2005 23:22 Temat postu: Sztuki Walki |
|
|
|
Hey taki nowy topic w ktorym zachecam do rozmow na temat sztuk walki napewno jest kilka osob w WSR ktore uczeszczaja albo uczeszczaly do jakiegos klubu, sekcji lub szkoly... _________________ I embrace my desire to feel the rhythm, to feel connected, enough to step aside and, weep like a widow, to feel inspired, to fathom the power, to
witness the beauty, to bathe in the fountain, to
swing on the spiral of our divinity and still be a human. |
|
| Powrót do góry |
|
drwalPoczątkujący(a)

Wysłany: Wto Wrz 27, 2005 0:42 Temat postu: |
|
|
|
swego czasu chodzilem dosc sporo do "shidokan-a"
bylo to takie MMA - laczylo w sobie kontaktowe karate z elementami thai boxingu, judo i bjj.
spotykalismy sie w takiej malej salce na Inflanckiej. Niestety w pewnym momencie zaczelo robic sie dosc kipawo gdyz zaczelo przychodzi baardzo duzo ludzi i ledwo sie miescilismy/
W sumie bylem troche zawiedziony gdyz przedewszystkim trenowalismy parter, a parteru bardzo nie lubie i unikam go jak ognia. Zapewne zaraz pojawi sie odpowiedz, ze "czasami sie przydaje" - ja mam do tego troche mieszane uczucia. a po drugie zawsze bylem d**a w parterze  |
|
| Powrót do góry |
|
PeterMZaczyna działać

Dołączył: Mar 01, 2005 Posty: 235 Skąd: Contained in the hum between voice and drum |
Wysłany: Wto Wrz 27, 2005 7:14 Temat postu: |
|
|
|
Co do parteru to większość ludzi ma mieszane uczucia...
Na ulicy ci sie raczej nie przyda chyba nikt nie specjalnie ma ochoty tarzac sie po glebie w kaluzy z jakims gosciem a nawet jesli ma to ok ale jak jest wiecej przeciwnikow niz ten jeden to po sprawie...
Jedna istotna kwestia nie podam fachowej liczby ale z moich doświadczen wynika że większość ludzi nie potrafi sie zachować w parterze _________________ I embrace my desire to feel the rhythm, to feel connected, enough to step aside and, weep like a widow, to feel inspired, to fathom the power, to
|
| Powrót do góry |
|
WiciuWSR Guru

|
| Powrót do góry |
|
drwalPoczątkujący(a)

Wysłany: Pią Wrz 30, 2005 11:34 Temat postu: |
|
|
|
kojarzycie moze taka walke sprzed roku czy dwoch (dokladnie nie pamietam):
Tito Ortiz vs. Chuck Lidell ??
walka trwala (az !!! ) 2 rundy.Chuck wtedy pretendowal do tytulu. przez cala walke chlopaki bardzo sie asekurowali az wkoncu w drugiej rundzie po bledzie Tito, Chuck poprostu wgniotl owczesnego mistrza w ring.
Dla mnie to byl poprostu majstersztyk sam w sobie. Emocje do ostatnich sekund ! |
|
| Powrót do góry |
|
BateaUPoczątkujący(a)

Dołączył: Sep 07, 2005 Posty: 66 Skąd: Warszawa - Saska Pęka |
Wysłany: Pią Wrz 30, 2005 18:00 Temat postu: |
|
|
|
Ze sztuk walki to podobaja mi się capoeira i kung fu wushu. Takie czytse naparzaneie bez sensu nigdy mi nie podchodziło za bardzo. Ogolnie wszystko co ma w sobie słowo sztuki jest godne zainteresowania moim zdaniem.
A i Drwal nie dziwie ci sie ze nie siedzi ci parter...  _________________ "Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?" |
|
| Powrót do góry |
|
PeterMZaczyna działać

Wysłany: Sob Paź 08, 2005 22:17 Temat postu: |
|
|
|
BateaU napewno zna dobre linki co do Capo i mam nadzieje że poda w przyszłości niedalekiej
A ja zachęcam do zapoznania sie z Kung-Fu Wu-Shu pierwsze link to szkoła w której sie uczyłem a drugi to najlepsza ekipa jak dla mnie w Polsce,
www.nam.waw.pl
www.wushu-team.prv.pl _________________ I embrace my desire to feel the rhythm, to feel connected, enough to step aside and, weep like a widow, to feel inspired, to fathom the power, to
|
| Powrót do góry |
|
BateaUPoczątkujący(a)

Dołączył: Sep 07, 2005 Posty: 66 Skąd: Warszawa - Saska Pęka |
Wysłany: Nie Paź 09, 2005 23:50 Temat postu: |
|
|
|
A to moja grupa w której obecnie jestem  .
http://unicar-capoeira.pl/
Pozdr. _________________ "Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?" |
|
| Powrót do góry |
|
|