Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » ADRES + TELEFONY / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Byc moze nowy;) Pomoc!
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Rekrutacja
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
MichalO
Nowy(a)

PostWysłany: Nie Lut 18, 2007 23:38
Temat postu: Byc moze nowy;) Pomoc!
Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich ,jestem Michal i obecnie ucze sie w 3kl LP w Białymstoku,mam kilka pytan do uczacych sie w WSR;) Dzieki za cierpliwosc hehe

Jak oceniacie kierunek ' grafika '? Przez jaki okres trwa nauka?
Jestem osoba nie z Warszawy, napewno wiele osób z tej szkoły też przywędrowało z innych miast;) Jak 'wnikneliście' do społeczności Stolicy?Wink Nie wiem,mam pewne obawy jak uda mi sie to wszystko połaczyć ,trafić do WSR i nie zabładzić w tym ogromnym mieście hehe:D
Kierunek wydaje się być całkiem ciekawy...

Dzieki za odpowiedźi i pomoc;)
Pozdrawiam, Michał
Powrót do góry
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora

halski
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Pon Lut 19, 2007 2:17
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ze rekonesansem stolicy jest prosta sprawa Smile mnie zajelo to tydzien, a nigdy wczesniej nie bylem w wawie.

co do szkoly, to jak najbardziej ci ją polecam Smile
nie jestem z grafiki, wiec nie bede sie wypowiadal
niech mnie ktos wyręczy Razz
Powrót do góry

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Skąd: --- Wrocław to stan świadomości --- ale teraz Mysiadło (w strefie biletowej! :P)

PostWysłany: Pon Lut 19, 2007 7:03
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ja tez nie z grafiki ale wtopienie się w społeczność nie było zbyt trudne (ah ten urok osobisty.. Razz ) no ale nie powiem ze jestem z warszawy Very Happy wrocław rządzi Very Happy

gosienka2005
WSR Guru
WSR Guru

PostWysłany: Pon Lut 19, 2007 10:24
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To ja też się wypowiem... szkoła jest świetna, ludzie są cudowni a wykładowcy nieziemscy Smile i w sumie teraz wszystko zależy od tego jakie masz oczekiwania. Dla mnie jedną z priorytetowych rzeczy były programy graficzne co do których nie mam zastrzeżeń... przy odrobinie własnej pracy można już po jednym czy dwóch semetrach śmigać w photoshopie, illustratorze i corelu. Przydaje się indesign czy quark no i 3dsmax... Ponadto masz jeszcze mase innych użytecznych przedmiotów, jak na przykład html czy flash Laughing . Sam wybierasz czego się chcesz uczyć i w jakim natężeniu... no i nie jest powiedziane ze bedac na grafice nie mozesz korzystać z przedmiotów bardziej przydatnych innym specjalizacjom Smile jak na przykład premiere czy technika zdjęciowa Smile No i chwila odprężenia przecież na warsztatach rysunkowych czy malarskich... bo to czysta przyjemność przecież Smile (no przynajmniej dla mnie)
A stolyca jak stolyca... plusem ogromnym szkoły ze jest w dość spokojnym miejscu i mnie to szalenie odpowiado jako że też nie z Wawy jestem Smile
A na koniec to... mamy juz tu kogoś z Białegostoku Wink ale chyba z forum nie korzysta co by się wypowiedzieć Wink

Twisted Evil
Powrót do góry
Zobacz profil autora

MichalO
Nowy(a)

PostWysłany: Nie Mar 04, 2007 18:29
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

dzieki wszystkim za odpowiedz Very Happy Troche mi rozjasniliscie poglad hehe

Jak wyglada sprawa z lokum? Jak jest w Warszawie ze znalezieniem mieszkania,jak to wyglada cenowo? Dopiero Luty ale juz sie zaczynam powazniej zastanawiac nad tym wszystkim:D Byłoby dużo łatwiej jakbym miał jakąś rodzinke w Wawie a tak trzeba se niestety jakos radzić hehe;))

a_anka
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Nie Mar 04, 2007 22:12
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To zależy jak chcesz mieszkać...Czy chcesz mieszkać sam, czy musisz mieć własny pokój, czy wolisz mieszkać blisko centrum czy nie przeszkadzają Ci dłuższe dojazdy...itd. Wybierać napewno jest z czego, ale wszystko zależy od Twoich oczekiwań. Powiem Ci jak ja to rozwiązałam...mieszkam z trójką przyjaciół (miałam szczęście, bo wszyscy jesteśmy z jednej klasy z LO). Każdy ma swój pokój i płacimy w miarę ok (375zł na łebka plus rachunki), ale w zamian za to mieszkamy aż na Ursusie. Ale i to da się rozwiązać, bo pociągiem dojeżdżam do centrum w 15 minut. A co do samego miasta to szybko się przyzywyczaisz. My kupiliśmy dobrą mapę i jakoś sobie radzimy Wink Powodzenia!

Cytat:
Witam wszystkich ,jestem Michal i obecnie ucze sie w 3kl LP w Białymstoku,mam kilka pytan do uczacych sie w WSR;) Dzieki za cierpliwosc hehe

Pytaj śmiało! Ja też kiedyś dobijałam ludzi ilością swoich pytań Wink Wink [/i]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

MichalO
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Mar 07, 2007 19:01
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

gosienka2005 napisał:
No i chwila odprężenia przecież na warsztatach rysunkowych czy malarskich... bo to czysta przyjemność przecież Smile (no przynajmniej dla mnie)

Confused na to nie zwrocilem uwagi,szczerze mowiac nigdy nie bawilem sie w tego typu malowanie, mam szanse jakos nie odpasc z profilu? w szkole ucza sie tez laicy pod tym względem? kiedys tam rysowalem ale to aj kupe czasu temu hehe;D

Kali
WSR Guru
WSR Guru

PostWysłany: Sro Mar 07, 2007 19:06
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Na Warsztaty z malarstwa czy rysunku musisz chodzić przez przynajmniej jeden semestr, a kiedy sam zdecydujesz czy w pierwszym czy w ostatnim czwartym. Ale aż tak źle nie jest ja właśnie malowałem niedawno swoją pierwszy raz w życiu martwą naturę Rolling Eyes

pablos
Nowy(a)

PostWysłany: Pon Kwi 02, 2007 3:52
Temat postu: prosze was o pomoc
Odpowiedz z cytatem

Kochani !

Obecnie jestem w londynie ale zamierzam przyjechac w maju do Polski... mniejsza o powod , w kazdym razie chcialbym ukierunkowac swoja edukcje w strone reklamy... Po krotkim rozeznaniu po warszawskim rynku uczelni dotarlem do WSR... wszedlem na strone i .. jak narazie zrobila na mnie dobre wrazenie (do tego stopnia ze zarejestrowalem sie jako uzytkownik na forum Very Happy )

Mam jednak kilka pytan i watpliwosci.. gdy tylko pojawie sie w Warszawie zamierzam umowic sie na proponowane przez szkole konsultacje...
Pomyslalem jednak ze zanim to zrobie ''zasiegne jezyka'' na forum wsrod studentow czy absolwentow....

Czy istnieje mozliwosc przedstawienia z waszej strony jak to wyglada , edukacja w systemie zaocznym na kierunku strategia reklamy i PR bez odsylania mnie na ktoras z podstron uczelni ? Wink

Jaki jest poziom nauczania na powyzszym kierunku, mam na mysli stopien trodnosci sesji egzaminacyjnych i wogole...

Z tego co sie zdazylem zorietowac to WSR nie jest uczelnia wyzsza prawda?
Jaki ''stopien'' wyksztalcenia zdobywam po trzech latach? wiem ze po dwoch zostaje technikiem...
Jak to wyglada w wymiarze miedzynardowym? ( jakies dyplomy ktore moga eventualnie byc gratyfikowane za granica)

Zastanawiaja mnie rowniez wymierne korzysci ukonczenia takiej szkoly... Na ile oceniacie szanse na znalezienie dobrej ambitnej pracy ?

Jak wyglada atmosfera na wykladach czy zajeciach?

z gory serdecznie dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

ABSTYNENT
Nowy(a)

PostWysłany: Sob Kwi 28, 2007 23:52
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jestem zaocznym słuchaczem na kierunku STRATEGIA REKLAMY.

Postaram się wygłosić moje opinie na temat poruszanych przez Ciebie kwestii. Z góry powiem, że prawdopodobnie będą dziwaczne i sporo moich kolegów ze szkoły się ze mną nie zgodzi, ale dadzą Ci mimo tego pewien pogląd na naszą szkolną rzeczywistość.

DYPLOM NASZEJ SZKOłY JEST NIC NIE WART Exclamation Exclamation Exclamation

Sesje zaliczysz bez większego trudu, pod tym względem jest to zwykła szkoła prywatna. Egzaminy nie służą tutaj do uwalania ludzi i wypieprzania ich ze szkoły. Wykaż tylko odrobinę zaangażowania, a wszystko zaliczysz.

ALE

Jesteś jednak na nich oceniany. Co prawda tą oceną nie należy się przejmować za bardzo (stypendium jest śmieszne, ci którzy je dostali byli tak zszokowani, że w następnym semestrze bumelowali najgorzej ze wszystkich) bo największą wartością, jaką wynosisz ze szkoły są fizycznie wykonane prace.

I tutaj nawiązuję do wartości naszego dyplomu i jego przydatności za granicą
OLEJ TO!!!

Od Ciebie tylko zależy, co wyniesiesz z tej szkoły. Jesteś tu zmuszany przez w większości b. zaangażowanych wykładowców, do wykonania wielu żmudnych prac.

Możesz je olać, zrobić po łebkach i zaliczysz przedmiot, ale potem pokażesz potencjalnemu pracodawcy dyplom szkoły, o której on w życiu nie słyszał oraz zbiór g...wnianych prac.

A możesz podejść do naszych zajęć z dużym zaangażowaniem i zrobić zajebiste:
- badanie marketingowe na konkretnym przykładzie;
- plan strategii PR na przykładzie konkretnej firmy;
- opracowanie potrzeb promocyjnych danej firmy i przygotowanie planu kampanii promocyjnej dla niej;
- graficzne prace na poziomie, który zależy tylko od Ciebie (nie musisz być artystą, największą wartość ma oryginalność koncepcji)
- projekt skutecznej reklamy radiowej;

Oraz parę innych ciekawych prac.

Ale UWAGA!!

ROBOTY W SZKOLE JEST FULL Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation

Kiedy zaczniesz się zapisywać na zajęcia, okaże się, że wszystko Ci się podoba. Zapiszesz się na tak wiele przedmiotów, że nie będziesz potem w stanie, mimo najszczerszych chęci, przygotować porządnych prac semestralnych. Będziesz bardzo żałował, że nie wykorzystałeś w pełni swojego potencjału ze względu na brak czasu. Wyjściem jest wartościowanie zainteresowań. Pewne projekty zrób po łebkach a przyłóż się do tych, które Ci najbardziej leżą. Wtedy wyzyskasz ze szkoły najwięcej. Poszerzysz swoje horyzonty, chodząc na rozmaite zajęcia, a będziesz miał naprawdę dobre prace tylko z kilku z nich, ale za to z tych do których masz naturalny dryg.

Kiedy zbierzesz parę takich naprawdę błyskotliwych czy po prostu zajebiście rzetelnych prac, to to będzie Twoja "broń" wyniesiona ze szkoły do walki o pracę.

Podsumowując, będzie nią nie dyplom o wątpliwej renomie, ale materialne dowody Twojej pomysłowości czy pracowitości.

Wykładowcy są zajebiści, nikt Cię tu nie zmusza do niewolniczej pracy. Wszystko Ci zaliczą, ale to od Ciebie zależy, jak wspaniałą robotą wykonaną w szkole będziesz mógł się pochwalić po jej opuszczeniu.

Szanse na znalezienie dobrej pracy? - trudno mi się na ten temat wypowiedzieć. Natomiast jestem pewien, że gdziekolwiek byś nie trafił, wiedza zdobyta w naszej szkole wcześniej czy później przyda Ci się.
Zwłaszcza, że nauczysz się obsługi wielu pożytecznych programów komputerowych.

Atmosfera? - he, he... Nie znam nikogo, kto by narzekał. Krótko mówiąc, nie może być lepiej. Mówiąc dłużej, możesz w szkole czuć się całkowicie swobodnie, pod warunkiem, że zachowujesz się godnie i odnosisz z należytym szacunkiem do innych. Oczywiście zgrzyty się zdarzają, ale takie jest życie!
Wykładowcom możesz powiedzieć absolutnie wszystko, jeśli tylko potrafisz to zrobić kulturalnie. Np. po pierwszym semestrze nasz Prezes został okrutnie skrytykowany w anonimowej ankiecie na temat jakości pracy naszych wykładowców. Było mu przykro, ale przyjął bardzo godnie krytykę i wyciągnął z niej wnioski. Z tego powodu naprawdę podziwiam tego faceta.
Tutaj należy się pewne naszkicowanie postaci naszego Prezesa. Jest to osoba bardzo angażująca się w nasze zajęcia. Jest bardzo ekscentryczny i lubi być duszą towarzystwa, co zresztą doskonale mu wychodzi. Jest wielkim showmenem, co niestety niekiedy przesłania klarowność przekazywanych informacji. Jednakże jego zajęcia są jednymi z najbardziej lubianych przez słuchaczy... Zdecydowanie polecam używanie dyktafonu na jego wykładach, to pomaga.

A, najważniejsze!! Trenuj grę w piłkarzyki! Taką "barową" grę na osiem rąk. Jeśli będziesz grywał z Prezesem, to automatycznie zyskasz w jego oczach!

Laughing Laughing Very Happy

Jeśli chodzi o ludzi, to spotkasz tu tak przeróżne kreatury, że warto tu przyjść, choćby po to, żeby nas poznać.

Ale się nasmarowałem... Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora

ABSTYNENT
Nowy(a)

PostWysłany: Sob Kwi 28, 2007 23:55
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zapomniałem napisać o jednej wadzie naszej szkoły:

NIE MA U NAS SZATNI!!
WSZYSCY KITRAMY KURTKI PO PLECAKACH!
MASAKRA!

Co gorsza, szkoła ma to w nosie...
Nie ma róży bez kolców.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

gosienka2005
WSR Guru
WSR Guru

PostWysłany: Nie Kwi 29, 2007 0:01
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ABSTYNENT napisał:

NIE MA U NAS SZATNI!!
WSZYSCY KITRAMY KURTKI PO PLECAKACH!
MASAKRA!

Pfffffffffff mnie to akurat wcale nie przeszkadza... Też mi problem Razz

Twisted Evil
Powrót do góry
Zobacz profil autora

halski
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Nie Kwi 29, 2007 15:32
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

taaaa... a co to gimnazjum zeby byly szatnie?
nikomu to nie przeszkadza, tym bardziej, ze nawet jak zostawisz kurtke na lawce/sofie, zapomnisz sobie o niej, to po kilku godzinach ona tam dalej bedzie lezec

chyba jakas trauma
Powrót do góry

gniewny
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

PostWysłany: Nie Kwi 29, 2007 18:55
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zaoczny SGz1 - dojeżdżam z Gdyni. NIe żałuję. Intuicja mnie nie zawiodła wybierając na "czuja" tą szkołę.
Nauczyć możesz sie tu wiele pod jednym warunkiem - musisz chcieć, mieć czas, i być sobą.

Ludzie ...hmm rewelacyjni. Są i tacy, którzy wiecznie mulą

Wykładowcy? - bardzo w porządku, normalni choć są i tacy, których trudno jednoznacznie tak zdefiniować ale zapewniam cię, że jest to ich zaletą.

sir Szulc - koleś odjechany, kontrowersyjny, świetne poczucie humoru, wiele się od niego nauczysz ale zapomnij o wolnym czasie dla siebie.

A.Waczko /prezes/ - wielkie ukłony, imponuje mi pod wieloma względami, perfekcjonista, niezniszczalny, jak nosorożec wali do przodu.

Nie znajdziesz tu hebanu w łazience i złotych klamek, marmurów, notebooka do dyspozycji, stypendium jednorazowe - sposób nagrodzenia, docenienia niż korzyści finansowe... ale zawsze.

Znajdziesz tu za to siebie... !

Jednym słowem Polecam!
Zobacz profil autora Wyślij email Odwiedź stronę autora

pesca
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

PostWysłany: Nie Kwi 29, 2007 19:46
Temat postu: Re: prosze was o pomoc
Odpowiedz z cytatem

pablos napisał:
Mam jednak kilka pytan i watpliwosci.. gdy tylko pojawie sie w Warszawie zamierzam umowic sie na proponowane przez szkole konsultacje...

Zamiast konsultacji proponuje dzień otwarty - więcej ludzi, więcej informacji, bardziej przyjazdna atmosfera Smile

pablos napisał:
Z tego co sie zdazylem zorietowac to WSR nie jest uczelnia wyzsza prawda? Jaki ''stopien'' wyksztalcenia zdobywam po trzech latach? wiem ze po dwoch zostaje technikiem...

Niestety, nie jest. Po pełnych dwóch latach nauki otrzymujesz tytuł technika organizacji reklamy (pod warunkiem przystąpienia do zewnętrznego egzaminu OKE). Trzeci rok jest dla osób, które chciałyby poszerzyć swoją wiedzę z zakresu innych specjalizacji (na co niestety nie ma czasu podczas dwóch lat nauki w trybie zaocznym)

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Rekrutacja
Strona 1 z 2