Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Czy wiek dyskwalifikuje?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Rekrutacja
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
Patris
Początkujący(a)
Początkujący(a)

PostWysłany: Czw Cze 26, 2008 20:50
Temat postu: Czy wiek dyskwalifikuje?
Odpowiedz z cytatem

Ostatnio naszły mnie takie wątpliwości czy mając 30 lat i zaczynając zabawę z grafiką można jeszcze coś na tym polu zdziałać. Patrząc na wiek większości uczniów to do najmłodszych nie należę, he,he.Biorąc więc pod uwagę fakt, ze dopiero zacznę naukę, czy można jeszcze odnieść sukces, karierę, spełnienie... ?

Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

PostWysłany: Czw Cze 26, 2008 21:02
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Kochana życie po 30-ce dopiero się zaczyna. To najpiękniejsze chwile są w życiu. Człowiek jest już na tyle dojrzały, że wie czego chce w życiu. Wie, że poszedł do szkoły, żeby się czegoś nauczyć a nie dlatego, ze płacą mu za to rodzice. Po 30-ce masz już też jakieś doświadczenie życiowe i wiesz czego możesz oczekiwać od życia. Masz bardziej światły umysł od nastolatków i więcej możesz tak naprawdę na tej nauce skorzystać niż oni. Idea Laughing

Tylko nie mów im tego głośno. Wink

Paziu
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Czw Cze 26, 2008 22:15
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Happy napisał:
...Masz bardziej światły umysł od nastolatków i więcej możesz tak naprawdę na tej nauce skorzystać niż oni...

nie zgodzę się Razz ... pamiętaj że im mniej lat sie ma tym mózg łatwiej przyswaja informacje ...

wszystko zależy od tego czy czujesz sie na siłach

mamy tu i starszych słuchaczy i w Twoim wieku - radzą sobie i zaczynają nowe kariery po WSR

wszystko zależy od tego czy czujesz sie na siłach

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pią Cze 27, 2008 6:20
Temat postu: Re: Czy wiek dyskwalifikuje?
Odpowiedz z cytatem

Patris napisał:
Ostatnio naszły mnie takie wątpliwości czy mając 30 lat można jeszcze coś zdziałać.

nu nu nu
jak można tak myśleć Razz
oczywiście i powiem CI, że my mający te 30 i więcej lat mamy lepiej niż Ci co mają 20
spytasz dlaczego ?!
prosta odpowiedź - bo My wiemy już co od życia chcemy a młodsi od nas koledzy jeszcze żyją sobie lekko i nie przejmują się niczym.
więc nie martw się i przybywaj a zobaczysz jak młodo się poczujesz tutaj Razz

Patris
Początkujący(a)
Początkujący(a)

PostWysłany: Pią Cze 27, 2008 8:44
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Kochani, przybyć to ja i tak do Was przybędę, bo poprostu chce sie tego nauczyć.

Z tym, ze chciałabym związać z tym swoją nową ścieżkę zyciową, zawodową (jak to się nazywa, przekwalifikowanie, przebranżowienie) , wiec mam takie watpliwosci.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Patris
Początkujący(a)
Początkujący(a)

PostWysłany: Pią Cze 27, 2008 8:48
Temat postu: Re: Czy wiek dyskwalifikuje?
Odpowiedz z cytatem

zielonyszerszen napisał:
Patris napisał:
Ostatnio naszły mnie takie wątpliwości czy mając 30 lat można jeszcze coś zdziałać.

nu nu nu
jak można tak myśleć Razz
oczywiście i powiem CI, że my mający te 30 i więcej lat mamy lepiej niż Ci co mają 20
spytasz dlaczego ?!
prosta odpowiedź - bo My wiemy już co od życia chcemy a młodsi od nas koledzy jeszcze żyją sobie lekko i nie przejmują się niczym.
więc nie martw się i przybywaj a zobaczysz jak młodo się poczujesz tutaj Razz

Tak to prawda, my wiemy, z tym, ze Ci młodsi mają jeszcze sporo czasu na naukę, dopracowanie warsztatu, a ja sie zastanawiam czy w tym wieku też go mamy. Moze to pytanie do osób które zaistaniały w tym swiecie reklamy, grafiki i wiedza jak to wygląda.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Patris
Początkujący(a)
Początkujący(a)

PostWysłany: Pią Cze 27, 2008 15:37
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Żebym nie została źle zrozumiana, ja wiem że wszyscy tutaj mają do czynienia z reklama, ale chodzi mi o to czy ktoś tez był w sytuacji, ze zaczynał później.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

po_prostu_Adam
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

PostWysłany: Pią Sie 29, 2008 10:29
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Patris napisał:
Żebym nie została źle zrozumiana, ja wiem że wszyscy tutaj mają do czynienia z reklama, ale chodzi mi o to czy ktoś tez był w sytuacji, ze zaczynał później.

poza szkola to ja nie mam do czynienia z reklama nic Smile
zaczalem w wieku 30 lat (wkrotce 31 urodziny:D), zatem wedlug Twojego pozniej Smile cos tam zaczynam dzialac, projekty sie podobaja. pewnie by bylo lepiej, gdybym sie mogl temu w zupelnosci poswiecic Smile nieskromnie rzekne, ze moje wypociny sie ludziskom podobaja (tym, ktorzy je ogladaja), a to motywujace Smile po zakonczeniu szkoly planuje sobie dorabiac weekendowo z jakas agencja reklamy, a potem sie zupelnie przebranzowic Smile skoro ja sie nie martwie (a bede wchodzil jeszcze pozniej) to Ty tez nie powinnas Smile

inna kwestia jest (to juz zasluga szkoly, ze mnie doedukowala), ze rozni ludzie w roznym wieku sa potrzebni Smile latwiej pewnie bedzie Tobie wpasc na pomysl kampanii skierowany do 35-latkow, niz 20-latkowi. po prostu inne potrzeby, inne odbieranie szczegolow, kolorow, etc. nie to, ze mlodszy nie wpadnie na swietny pomysl Smile ale przypomnij sobei jak myslalas kiedys, a jak dzis Wink i jak reklamy odbieralas kiedys, a jak teraz Smile zatem zero zmartwien Smile szansa przed kazdym jest Smile nalezy tylko jak najwiecej ze szkoly wyniesc (jak napisano w opisie niekoniecznie chodzi o sprzet komputerowy i rtv). i tez nieskromnie powiem, ze sie nauczylem duzo Smile i procentuje Smile
porzuc zatem wahania i dawaj nura w wir nauki Smile

Zobacz profil autora

Kawka03
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Pią Sie 29, 2008 12:45
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

W branzy wiek (w wiekszosci) nie gra roli, role gra portfolio, Twoje prace i swiezosc w tym co robisz.

Jesli wysylasz aplikacje do firmy to Oni nie patrza na wiek tylko przegladaja prace. Jesli sa fajne to wtedy mozliwe ze zwracaja uwage na inne szczegoly (typu moze i wiek).

Ja wyslalam aplikacje do duzej firmy i dopiero na rozmowie (a wlasciwie pod jej koniec) padlo pytanie o wiek. Mam tych lat 20 - mina szefa byla niesamowita Smile

Osoby starsze i mlodsze maja swoje plusy i minusy. Zalezy czego oczekuje firma. Najlepiej jesli uda Ci sie polaczyc te pozytywy w sobie - dojzalosc i swiezosc w pracy. Wtedy bedziesz "wymiataczem/czką" Smile

SGD1
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

Patris
Początkujący(a)
Początkujący(a)

PostWysłany: Czw Wrz 04, 2008 15:18
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Wam za słowa otuchy Very Happy Naprawdę dodaliście mi skrzydeł Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Rekrutacja
Strona 1 z 1