Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Elephant

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Kino, Film, TV
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
truetly
Nowy(a)

PostWysłany: Sob Cze 12, 2004 4:55
Temat postu: Elephant
Odpowiedz z cytatem

Kto ogladnal Elephant Gusa Van Santa, reka do gory Smile Tym, ktorzy jeszcze go nie widziali, gryzac sie z wydaniem kasy na bilet albo zapchaniem megabajtow na dysku, powiem tylko, ze warto poswiecic te 80 minut. Van Sant znow w swietnej formie.
Praktycznie dwie rzeczy tworza ogolny klimat tego obrazu: montaz, sprawiajacy, ze wydarzenia nabieraja realizmu oraz minimum slow, co pozwala cieszyc oczy pieknymi zdjeciami i uszy muzyka. Podobno dialogi tworzyli sami aktorzy-uczniowie co tylko poteguje realizm, ktory w tego typu filmie jest bardzo wazny.

No nic, chcialem napisac pare slow, zeby przekonac niezdecydowanych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

mi
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

PostWysłany: Sob Cze 12, 2004 10:59
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

POPIERAM!!!! Very Happy NAPRAWDE WARTO! Laughing
DAJE 9 NA 10

z tego co wiem to 2 albo 1 to zawodowi aktorzy reszta byla dziewica, i to mi sie podoba. Oby wiecej takich filmikow Wink

maga
Nowy(a)

PostWysłany: Pią Sie 20, 2004 21:46
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

zgadzam sie w pelni...film robi wrazenie..zdjecia pierwsza klasa...na pewno inaczej oglada sie filmy oparte na wydarzeniach autentycznych...wtedy problemy w nich poruszane robia szczegolnie silne wrazenie...
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Mika
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

PostWysłany: Pią Sie 20, 2004 22:10
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dla mnie film średni, przed obejrzeniem nic o filmie nie słyszałam. Zdjęcia całkiem fajne. Fabuła - nic nowego,jak zwykle szkoła, można przewidzieć wydarzenia, a jak nie to w zakończeniu jakby czegoś brakuje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email Odwiedź stronę autora

senq
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Pią Sie 20, 2004 22:19
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Spodziewałem się czegoś lepszego. Ale i tak film ma cos w sobie.

truetly
Nowy(a)

PostWysłany: Sob Sie 21, 2004 0:39
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Mika napisał:
Dla mnie film średni, przed obejrzeniem nic o filmie nie słyszałam. Zdjęcia całkiem fajne. Fabuła - nic nowego,jak zwykle szkoła, można przewidzieć wydarzenia, a jak nie to w zakończeniu jakby czegoś brakuje.

Widzisz... trzeba wiedziec przed ogladnieciem o czym jest film, przynajmniej w tym przypadku. Tutaj zamierzenie bylo jasne - przeniesienie na ekran historii z 1999 roku o uczniach, ktorzy w szkole, w amerykanskim Columbine zastrzelili 15 osob. Jak na konkretny koncept i jak na moj gust to Van Sant wywiazal sie z tego cudownie.
Mowie o tym, bo po twoich slowach wywnioskowalem, ze nie wiedzialas iz chodzilo o historie oparta na prawdziwych wydarzeniach. Tak czy owak, wiem, ze film moze nudzic.

"Reżyser Gus Van Sant chce nakręcić film o narodzinach i schyłku muzyki grunge'owej." (film.wp.pl)

senq
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Sob Sie 21, 2004 8:44
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To żle wywnioskowałaś Very Happy

Mika
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

PostWysłany: Sob Sie 21, 2004 8:59
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Może masz troche racji, ale idąc na film do kina nie koniecznie musimy coś o nim wiedzieć. Film powinnno oglądać się tak samo dobrze i tak i tak. Dla mnie mógłby być to reportaż a z pewnościa bardziej by mnie zaciekawił.

Często jest też tak, że oglądamy film bo wszyscy nam mówią jaki był fajny i w ogóle. Potem wymagamy od filmu więcej albo mimo, że to był gniot przypisujemy mu wartości dla nas niedostrzegalne. Dużo ludzi chwali ten film. Dla mnie istnieje dużo filmów tysiąc razy lepszych/ciekawszych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email Odwiedź stronę autora

truetly
Nowy(a)

PostWysłany: Sob Sie 21, 2004 14:17
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To jest typ filmu, o ktorym dobrze jest wiedziec chociaz troche na temat zamyslow rezysera. Inaczej sie wtedy do niego podchodzi. To glownie od nas zalezy jak nam sie spodoba dany film; teraz mowisz: "tak sobie", ale za np. 2 lata mozesz calkiem zmienisz zdanie, popatrzec na niego z innej strony. To tak jakby ogladac Pasje w towarzystwie kumpli, ktorzy preferuja mlodziezowe komedie. Po seansie film wyda nam sie zabawny, a wszystko dzieki komentarzom rozbawionych kumpli.

Zeby nie bylo, ze nie toleruje twojego zdania. Toleruje i rozumiem. Ale podyskutowac zawsze mozna.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Kino, Film, TV
Strona 1 z 1