Witamy w Szkola Reklamy, WSR
  » Strona główna / » KONTAKT / » REKRUTACJA / » Forum / » Artykuły / » Kursy Foto / » Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

To co w życiu ważne.
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Muzyka
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
senq
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Czw Lip 29, 2004 17:47
Temat postu: To co w życiu ważne.
Odpowiedz z cytatem

Moja historia z Krzysztofem K. zaczeła się od piosenki "Chciałem być". Stała mi sie bardzo bliska, pomagała. Tydzień temu na TVP 1 wieczorem leciała powtórka z Opola 2004. Był tam Krawczyk, Muniek...pomyślałem sobie że warto "dotknąć" jego nowej płyty.

Płyta "To co ważne w życiu" to po prostu geniusz. Ciepłe teksty, muzyka, wokale. Mocny głos Krawczyka, który im starszy tym lepszy (jak wino - a nie jak pewna Beata K.) zmienia człowiekowi pod kopułą na lepsze. Dzień zaczynam i kończe przy dzwiękach z jego nowego longpleja.

Polecam!
SenQ
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Mika
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

PostWysłany: Czw Lip 29, 2004 21:14
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja już Cie posłuchałam SenQ i bardzo się ciesze. Na początku sceptycznie podchodziłam do twórczości Krawczyka. Zupełnie nie mój styl. Jednak mile się zaskoczyłam niektórymi piosenkami. Czasem warto zajrzeć w mniej znane nam rejony Smile

mefju
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

PostWysłany: Czw Lip 29, 2004 21:25
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Przesłuchałem. Niektóre piosenki rzeczywiście nadają się do posłuchania Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email Odwiedź stronę autora

sinar
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Czw Lip 29, 2004 22:29
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jesli to od Muńka i Bartosiewicz to faktycznie wpada w ucho. Okladka no nie wiem. Ta poza i w ogole. Taki polski Elvis. Jesli nawet nie muzyka przypomina go wygladem. Hm ciekawe co i z kim spiewal by teraz Presley

Mika
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

PostWysłany: Czw Lip 29, 2004 22:39
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

No fakt faktem, ale jakbym zobaczyła najpier tą okładkę to pewnie dłużej bym się zastanawiała nad posłuchaniem płyty Wink

zyrafa
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Wto Sie 03, 2004 15:47
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Mi się okładka nie podoba .... Muzyka Krawczyka jest mi obojętna - nie ziębi mnie i nie grzeje. Obiektywnie to kawałki są spoko i wcale źle nie brzmią, ale mimo wszystko nie do końca mnie to jara. To tylko moje zdanie, więc PEACE.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij email

senq
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Wto Sie 03, 2004 17:05
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A moim zdaniem okładka jest taka jak Krzysztof Krawczyk. Ułożona, skromna i z klimatem. Oto on. Krzysztof. Nie bawi sie on w migające wodotryski i tandete. Bo to w zyciu wazne nie musi miec doczepionego szajsu.

Pozdrawiam Cie Dzurafo PKP Grodzio Razz

senq
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Wto Sie 03, 2004 17:06
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Miało być Dzirafo ale że nie można juz edytowac Smile

zyrafa
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Sro Sie 04, 2004 13:43
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

dziękuję za pozdrowionka Senq

Rozumiem Cię i akceptuje Twoje rozsądne argumenty ... Prostota i czysty przekaz okładki jest spoko .... Ja tam chyba jednak bardziej patrze już okiem grafika i to dlatego ....

Równierz pozdrawiam PKP rządzi Wink
Powrót do góry

adacho
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Pon Sie 09, 2004 16:42
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Bez urazy Senq, ale czy nie wydaje Ci sie, ze pan Krawczyk (o muzyce to nie bede juz mowil, bo plyty nie sluchalem, ale i nie poslucham, bo nie toleruje pana K.) na tej okladce to troche kiczem zalatuje?? Confused
Powrót do góry

adacho
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Pon Sie 09, 2004 16:45
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Podobne okladki widze na stoiskach ze skladankami "wielkich" polskich artystow(Jantar, Wodecki, Eleni itd.)
Powrót do góry

senq
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Pon Sie 09, 2004 17:13
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Kiczem? Mnie inni polscy wykonawcy typu Kozidup...tzn Kozidrak, jantar, Bedujini czy Wodecki nie interesuja. Nie uwazam takze ze okladka Krawczyka ma cos z kiczu. Bo czy kiczem jest cos skromnego? Mozna powiedziec ze: o nie postaral sie etc...a co mnie to interesuje? Mi sie podoba. Czasem proste rozwiazanie jest nejlepsze.
A to ze nie tolerujesz Krawczyka (jako osoby i jego muzyki) ( a Wiśniewski? - ktory z nich ma lepsza okladke?) to moze negatywnie Cie nastraja bo ja mam tak samo do innych wykonawcow...roznie to bywa.

A wracajac do okladek to Eleni i cale te gwiazdy to maja CD wydawane przez Polskie Radio wiec wszyscy lecą tym samym szablonem.Mysle ze roznica jest tylko laczy je prostota i białe tło.

Pozdrawiam Smile

seize
Loża WSR
Loża WSR

PostWysłany: Pon Sie 09, 2004 17:22
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Coz ksiazka pomimo roznych okladek przy kolejnych wydaniach nie zmienia swej wartosci i uwazam tak samo jest z muzyka.
Co do samego Krawczyka to przyznam ze choc w zaden sposob nie jestem 'fanem' i trawie dosc srednio ow postac to pobrzednie utworki typu "Bo jestes tu.." czy "Chcialem byc" i mi wpadly jednak w ucho Smile Ale i tak zawsze wolalem "Ostatni raz zatanczysz ze mna" [czy jakos tak] Smile
Z nowej to tylko znam ten wspolny utwor z Munkiem. Szczerze to jednak uwazam iz gdyby nie wlasnie postacie mlodego pokolenia to raczej obenie Krawczyk nie wiele by zdzialal - przelomem pewnym byla wlasnie ta poprzednia plyta gdzie to Smolik dolozyl co swoje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora

adacho
Zaczyna działać
Zaczyna działać

PostWysłany: Pon Sie 09, 2004 18:14
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To, ze nie toleruje Krawczyka nie znaczy, ze jestem do niego uprzedzony. Potrafie zapomniec o jego disco polo i spojrzec w sposob obiektywny na okladke. I tylko na okladke. Dla mnie facet, ktory ubral sie jak stary cygan, wzial do reki zdobiona srebrna laske i wlozyl bransolete z grubego lanucha, jest kiczowaty.

Pomijam fakt, ze pokazywanie wlasnej geby na okladce plyty lub calego zespolu jest juz pojsciem na latwizne i powieleniem schematu. Kazdy wie chyba jak wyglada Krawczyk. Nie musi on swoim wizerunkiem przypominac czyja to plyta i moglby dac do wykonania projekt komus z pomyslem.
Powrót do góry

senq
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Pon Sie 09, 2004 18:27
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Narzekacie.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna